GuidePedia

0

Τεχεράνη: Πουλήσαμε το πετρέλαιο του τάνκερ, ο ιδιοκτήτης του θα πει πού θα πάει το πλοίο
Δεν φαίνεται να κατευθύνεται πλέον προς την Τουρκία το σκάφος.

To Ιράν έχει πουλήσει το πετρέλαιο που μεταφέρει το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 (πρώην Grace 1)- που είχε καταληφθεί από Βρετανούς πεζοναύτες στο Γιβραλτάρ και αφέθηκε ελεύθερο πριν λίγο καιρό- και ως εκ τούτου είναι ο ιδιοκτήτης του αυτός που θα αποφασίσει πού θα πάει το πλοίο, δήλωσε Ιρανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με το Reuters, ναυτιλιακά δεδομένα της Refinitiv Eikon δεν δείχνουν πλέον το τάνκερ να κατευθύνεται προς την Τουρκία. Υπενθυμίζεται πως τα αρχικά δεδομένα υποδείκνυαν πως προορισμός του ήταν το λιμάνι της Καλαμάτας, ωστόσο η Ελλάδα αποσαφήνισε πως θα δεν παρέχει βοήθεια/ υποστήριξη στο σκάφος. Στη συνέχεια, δεδομένα το Σάββατο το έδειχναν να πηγαίνει προς το λιμάνι της Μερσίνης στην Τουρκία, όπου θα κατέπλεε στις 31 Αυγούστου.


Marine Traffic

Τη Δευτέρα τα δεδομένα της Refinitiv Eikon δεν υποδείκνυαν προορισμό για το σκάφος, το οποίο φαίνεται να βρίσκεται νότια της ηπειρωτικής Ελλάδας/ δυτικά της Κρήτης.

Το Adrian Darya 1, προηγουμένως Grace 1, αφέθηκε ελεύθερο στα μέσα Αυγούστου από τις αρχές του Γιβραλτάρ, μετά από ένα διάστημα πέντε εβδομάδων κατά το οποίο κρατήθηκε λόγω υποψιών πως μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση των κυρώσεων της ΕΕ.

Οι ΗΠΑ, που υποστηρίζουν ότι το τάνκερ ανήκει στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν (οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Ουάσινγκτον) έχουν προειδοποιήσει τις χώρες της περιοχής να μην του παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top