GuidePedia

0

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας hellasjournal, με την υπογραφή του Ευάγγελου Αποστολάκη επικυρώθηκε το σχέδιο για την μετατροπή της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, σε Διοίκηση Ειδικού Πολέμου.

Ο νυν υπουργός είχε ανακοινώσει πριν από δυο χρόνια αυτή την σημαντική αλλαγή μέσα από την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, ως Α’ ΓΕΕΘΑ, και το σχεδίασε με κάθε λεπτομέρεια ο τότε Υπαρχηγός του πενταγώνου και νυν Διοικητής 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος. Την υπαγωγή δηλαδή, σχεδόν του συνόλου των Ειδικών Δυνάμεων υπό ενιαία διοίκηση σε επίπεδο ΓΕΕΘΑ.

Η νέα επικυρωμένη δομή πλέον, προβλέπει την σύσταση της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, του σχεδίου δηλαδή που αν μη τι άλλο προκαλεί «σεισμό» στις Ειδικές Δυνάμεις και που ο Στρατηγός σχεδιαστής της, την συνέδεσε με τις Νατοϊκές υποχρεώσεις της χώρας μας που πλησιάζουν μέσα στην επόμενη πενταετία. Mάλιστα αυτός είναι ίσως ο κυριότερος λόγος για τον οποίο πολλές φορές ενδιαφέρθηκε προς αυτή την κατεύθυνση και ο Αμερικανικός παράγοντας.

Η τεχνογνωσία που ήρθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησε αρκετά, πολύ πριν την υπογραφή επικύρωσης για τη δημιουργία της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου. Άφηνε ανοιχτό κι ένα επιπλέον εξοπλιστικό παράθυρο με μέσα, ακόμη και σε ελικόπτερα με διαμόρφωση Ειδικών Επιχειρήσεων από αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού. Άλλωστε η χώρα μας με αυτή την εξέλιξη έχει την υποχρέωση από την 1η Ιανουαρίου του 2024 να ενεργοποιήσει μια ξεχωριστή δύναμη, με Τμηματική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.

Ως κράτος πλαίσιο οφείλουμε την διάθεση επιτελικής και επιχειρησιακής δύναμης, επιπέδου Τάγματος, συμπεριλαμβανομένων και αριθμό ελικοπτέρων σε διαμόρφωση Ειδικών Επιχειρήσεων.

Οι Αμερικανοί κατά τις συζητήσεις που έχουν γίνει για την μετεξέλιξη των Ειδικών Επιχειρήσεων, ήταν πολλές φορές σαφείς, πως αναλόγως των προόδων που καταγράφουν, η χώρα μας θα έχει να λαμβάνει Αμερικανική βοήθεια.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top