GuidePedia

0

Την ώρα που ο εκλογικός χάρτης της Ελλάδας έχει βαφτεί ως επί το πλείστον με μπλε χρώμα, προβληματισμό προκαλεί το “λευκό” στη Βορειοανατολική Ελλάδα, στη Ροδόπη και την Ξάνθη. Το λευκό απεικονίζει (ώρα 23:53) το ποσοστό του 40,06% στη Ροδόπη, για το Κίνημα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, που ελέγχει απόλυτα ο Ταγίπ Ερντογάν, μέσω του τουρκικού προξενείου, αλλά και το ποσοστό του 20,43% στην Ξάνθη. (Στην Ξάνθη προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 26,32%).

Ωστόσο, νωρίτερα το ποσοστό του ΚΙΕΦ και στην Ξάνθη ήταν πολύ υψηλότερο, με τη Ν.Δ. να ανεβαίνει τμηματικά. Στη Ροδόπη και την Ξάνθη είναι έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο και σε κανέναν δεν πρέπει να διαφεύγει πως προηγείται το μειονοτικό κόμμα “ΚΙΕΦ”, το οποίο -επαναλαμβάνουμε- έχει δημιουργηθεί από την Τουρκία, η οποία ασκεί τον πλήρη έλεγχο.

Το προξενείο της Τουρκίας, έχει παίξει τον δικό του ρόλο, ενώ τα στελέχη του πρωτοστατούν πάντα, όπως είχε φανεί και στις σχετικά πρόσφατες επισκέψεις τόσο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβουσογλου, αλλά και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

HELLAS JOURNAL

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top