GuidePedia

0

Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την προμήθεια μαχητικού πέμπτης γενιάς Η Μόσχα και η Άγκυρα διεξάγουν διαβουλεύσεις σχετικά με την προμήθεια μαχητικών πέμπτης γενιάς, δήλωσε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Rosoboronexport Σεργκέι Λάντίγκιν.

“Φέτος στη Διεθνή Έκθεση IDEF-2019 η Ρωσία παρουσιάζει περισσότερα από 400 εκθέματα – αεροσκάφη, εξοπλισμό αεράμυνας, ναυτικά και χερσαία οπλικά συστήματα. Φυσικά, το κύριο ενδιαφέρον προκαλείται από την τεχνολογία στον τομέα της αεράμυνας επειδή όλοι γνωρίζουν την απήχηση της συμφωνίας (για την προμήθεια συστημάτων S-400) με την Τουρκία, την οποία η Ρωσία εκτελεί σήμερα. Και στο εγγύς μέλλον η επιτυχής υλοποίηση αυτού του προγράμματος θα ξεκινήσει. Επιπλέον, είμαστε επίσης έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε συνεργασία υψηλής τεχνολογίας με την Τουρκία στον τομέα των αερομεταφορών, των ελικοπτέρων “, αναφέρει το RIA Novosti.

«Διεξάγουμε ήδη τέτοιες διαβουλεύσεις, σε διάφορα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου του υψηλότερου. Διεξάγουμε διαπραγματεύσεις για τη γενιά (των μαχητικών) 4++ και διεξάγουμε τις πρώτες δοκιμαστικές διαβουλεύσεις για την πέμπτη γενιά», δήλωσε εκπρόσωπος της Rosoboronexport. Ο Λαντίγκιν εξέφρασε την άποψη ότι τα ρωσικά όπλα στην Τουρκία δεν θα παρεμβαίνουν στη λειτουργία των αμερικανικών όπλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει σήμερα το μοναδικό μαχητικό πέμπτης γενιάς – το Su-57. Τον Μάρτιο, τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Ρωσία φέρεται να έχει ήδη ετοιμάσει μια εξαγωγική έκδοση αυτού του αεροσκάφους. Αναφέρθηκε επίσης ότι ο κινητήρας “πρώτου σταδίου” για το Su-57 ξεκίνησε μαζική παραγωγή.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ, ανέφερε ότι η διαδικασία ανάπτυξης των ρωσικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2019. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι το θέμα της αγοράς των ρωσικού S-400 είναι τελειωμένο
 https://vz.ru/

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top