GuidePedia

0

Δημήτρης Αλεξόπουλος

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΥΣ;

Είναι γνωστό ότι το 2020 στα πλαίσια του λεγόμενου «Νότιου Διάδρομου Φυσικού Αερίου» θα λειτουργήσει το τμήμα του που θα συνδέει τον τουρκικό αγωγό TANAP με τον Αδριατικό TAP στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα μαζί με Αλβανία και Ιταλία με γραμμή 550 χιλιομέτρων στο έδαφος της.Ο αγωγός διασχίζει Θράκη και Μακεδονία είσερχεται στην Αλβανία και καταλήγει στην Ιταλία μεταφέροντας 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (κ.μ.) φυσικού αερίου τον χρόνο,που επαρκεί για την κάλυψη της
ενέργειας που καταναλώνουν περίπου επτά εκατομμύρια νοικοκυριά στην Ευρώπη. Στο μέλλον, η μεταφορική ικανότητα του αγωγού θα μπορεί να επεκταθεί σε περισσότερα από 20 δισ. κ.μ. με την προσθήκη δύο ακόμη σταθμών συμπίεσης.Κατά μήκος της διαδρομής του, ο TAP μπορεί να διευκολύνει συνδέσεις με διάφορους υφιστάμενους ή προτεινόμενους αγωγούς, διασφαλίζοντας ότι ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου θα προσεγγίζει όσο το δυνατόν περισσότερες διαφορετικές ενεργειακές αγορές. Θα καθιστά έτσι δυνατή τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Κασπία σε πολλούς προορισμούς της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης.
Ο νότιος διάδρομος φυσικού αερίου ελέγχεται γεωπολιτικά απο τις ΗΠΑ και την ΕΕ, στρατηγικούς αντιπάλους των ρωσικών συμφερόντων.Άρα έχουμε μία περιοχή-ενεργειακό κόμβο την οποία θα ήθελε πολύ να ελέγχει η Ρωσία με κάποιο τρόπο.


Ο άγωγός TAP διασχίζει τη Μακεδονία που κατοικείται κυρίως απο Πόντιους αδελφούς μας.

Ο ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Το 2012 περίπου ξαφνικά «εισβάλλει» στην επικαιρότητα ο άνθρωπος του Πούτιν για τη Μακεδονία, Ιβάν Σαβίδης. Μέσα σε μία πενταετία γίνεται ισχυρός παράγοντας στη περιοχή και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη. Αγόραζει ποδοσφαιρικές ομάδες,τηλεοπτικά κανάλια,ανακατεύεται στα κοινά μα πάνω απ’όλα όμως ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, τέτοιο μάλιστα που εγείρει υποψίες σχετικά με τα κίνητρα του.Όπως έχει πει ο ίδιος όταν αναφέρεται στον ρωσόφωνο ποντιακό ελληνισμό που κατοικεί στην Ελλάδα χρησιμοποιεί την έκφραση «ο δικός μου λαός» που «αδικείται κάθε μέρα».

Παράλληλα είναι αυτός που βρίσκεται πίσω από τη ξαφνική «αδελφοποίηση» των ποντίων με τους έλληνες βλάχους που όλως τυχαίως τους ενώνει Η ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Την ημέρα της αδελφοποίησης η πρόεδρος των ποντιακών σωματείων κυρία Σαχινίδου δήλωσε:«Τολμούν κάποιοι τους ευπατρίδεις ανθρώπους, ανθρώπους με την έννοια του άνω θρώσκω, να τους αποκαλούν Ρωσοπόντιους. Εμείς οι απόγονοι των Υψηλάντηδων και των ανταρτών του Πόντου είμαστε υπερήφανοι γιατί στην πόλη μας στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία, ένας ευπατρίδης Έλληνας ποντιακής καταγωγής είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Και να σας μεταφέρω το μήνυμά του ότι θα είναι δίπλα μας πάντα και όπου χρειαστεί».Ενώ συμπλήρωσε ότι: «Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε ενωμένοι και αδελφοποιημένοι. Με κοινούς σκοπούς και επιδιώξεις θα συμπορευτούμε και θα κάνουμε ό,τι δυνατόν για να προωθήσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά Ποντίων και Βλάχων», τόνισε.


Βλαχόφωνες περιοχές στην Ελλάδα και Αλβανία.Συμπίπτουν σχεδόν με τη διαδρομή του αγωγού TAP .Παρατηρήστε ότι το Φιέρι της Αλβανίας απ’όπου θα περνά το φυσικό αέριο προς την Ιταλία και την Ευρώπη είναι Βλάχικό!

ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ;

Πόντιοι και Βλάχοι είναι η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Μακεδονίας. Αυτοί εκλέγουν τους τοπικούς άρχοντες,αυτοί θα είναι οι εργαζόμενοι στο ελληνικό τμήμα του αγωγού, ΑΥΤΟΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΕΡΙΟΥ αν πχ απεργήσουν ή ας πούμε γίνει κάποια δολιοφθορά ή «φυσική καταστροφή» ή δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να συμβεί.Όλοι μας καταλαβαίνουμε τις επιπτώσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της Ελλάδας. Απο προστίματα έως και ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ σε ελληνικό έδαφος με πρόσχημα την αποκατάσταση του δικτύου.
Όλοι αυτοί οι εξαγριωμένοι με το ελληνικό κράτος πόντιοι και βλάχοι τους οποίους ήδη κάποιοι έχουν ερεθίσει λέγοντας τους ότι είναι διαχρονικά αδικημένοι απ’το ελληνικό κράτος, τι θα κάνουν;

ΈΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

Παράλληλα ο γειτονικός συνεταίρος του αγωγού τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ο οποίος διασώθηκε τη νύχτα του πραξικοπήματος της 15 ης Ιουλίου του 2016 από τον πρόεδρο Πούτιν και ουσιαστικά ελέγχεται απο αυτόν είναι και αυτός ως γνωστόν πόντιος από το χωριό Ποταμιά του Ριζαίου. Μάλιστα δεν παρέλειψε τον Απρίλιο του 2018 ως οικοδεσπότης να υποδεχθεί στην Άγκυρα τον πρόεδρο Πούτιν πλαισιωμένος από παιδιά ντυμένα με ποντιακές φορεσιές.


Ο τούρκος πρόεδρος υποδέχεται τον ρώσο ομόλογο του παρουσία παιδίων με ποντιακές ενδυμασίες

ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ;

Σχεδιάζει τη δημιουργία ενός ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ που θα δρα ανεξάρτητα απο τα 2 κράτη που έχουν ποντιακό πληθυσμό στο εδαφός τους (Ελλάδα – Τουρκία) και που θα εξυπήρετει τα ρωσικά συμφέροντα δεδομένου ότι ο ρώσος πρόεδρος κάπου στο μέλλον και όταν οι πόντιοι θα έχουν αποκοπεί αρκετά απο τους υπόλοιπους έλληνες θα ΑΥΤΟΑΝΑΚΥΡΗΧΘΕΙ ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ύστερα λογικά θα του ζητήθει βοήθεια απο τους εξεγερμένους ποντίους σε Μακεδονία και Πόντο,αυτός θα επεμβεί διπλωματικά ή ακόμα και στρατιωτικά (στη Τουρκία)έτσι ώστε να φέρει τον ενεργειακό δίαδρομο στη ρωσική σφαίρα επιρροής.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΝΤΙΟΣ;

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ή θεωρία ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν είναι ποντιακής καταγωγής απο τη πλευρά της μητέρας του η οποία κατάγεται απο τη Μαριούπολη της Ουκρανίας η οποία είναι ουσιαστικά ελληνική πόλη αφού ακόμα και σήμερα ζουν σε αυτή 150.000 έλληνες. Στην περιφέρεια της Μαριούπολης υπάρχουν 29 χωριά Ελλήνων, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «Ρουμαίοι» (Ρωμαίοι/Ρωμηοί) και μιλούν τη «ρουμέϊκου γλώσσα», η οποία είναι ελληνική. Δεν συμπίπτει, όμως, με καμιά άλλη ελληνική διάλεκτο και διαφέρει από χωριό σε χωριό.Είναι οι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων της Κριμαίας (Ταυρίδας).Μην μας διαφεύγει εδώ ότι και ο Ερντογάν χρησιμοποιεί συνεχώς τον όρο ΡΩΜΙΟΙ και όχι έλληνες όταν αναφέρεται σε πόντιους,το ίδιο έγινε και στη τελετή αδελφοποίησης μεταξύ ποντίων και βλάχων «Το σύμφωνο που υπογράφουμε επισφραγίζει τους δεσμούς των ακριτών της Ρωμιοσύνης», τόνισε από το βήμα της εκδήλωσης ο Μιχάλης Μαγειρίας, πρόεδρος της ΠΟΠΣ Βλάχων προσθέτοντας πως Βλάχοι και Πόντιοι κράτησαν ψηλά τα φλάμπουρα της Ρωμιοσύνης μετά την πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.


Δύο αδέλφια με διαφορετικά ρούχα αλλά ίδια ΨΥΧΗ

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «ΡΩΜΙΟΣ» ΑΝΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ

Ρωμιός είναι κάτι ευρύτερο του φυλετικά Έλληνα και συμπεριλαμβάνει και μη ελληνικούς πληθυσμούς της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.Είναι «ο ελληνόφωνος πολίτης της Ρωμαϊκής και Βυζαντινής Αυτοκρατορίας» ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΟΧΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΑΣ. Ρωμιοί είναι και οι σύροι χριστιανοί είναι και οι ελληνόφωνοι αρμένιοι και κάθε άλλος πολίτης του Βυζαντίου.
Επομένως είναι τραγικό ύστερα απο τόσους αγώνες και τόσο αίμα που χύθηκε από τους έλληνες έτσι ώστε να αποκτήσουμε τελικά το δικό μας κυρίαρχο κράτος να μας καλούν ρωμιούς. Τραγικό για εμάς αλλά πολύ βολικό για τα ρωσικά συμφέροντα που θέλουν να μας διαιρέσουν ως έθνος για να ικανοποιήσουν τις γεωπολιτικές φιλοδοξίες τους.

«Τούρκος εγώ κι εσύ Ρωμιός…»

Στη μόλις πρόσφατη επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Τουρκία κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε ο πρόεδρος Ερντογάν,η ορχήστρα που έντυσε μουσικά το δείπνο έπαιξε το συμβολικό τραγούδι «Μεσ’ Στου Βοσπόρου Τα Στενά» (Toύρκος εγώ και εσύ Ρωμιός).Επίσης κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου των δύο ηγετών ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε σε ρωμιούς της Τουρκίας και σε Τούρκους της Θράκης δηλαδή έβαλε ακόμα ένα λιθαράκι στα σχέδια Πούτιν για αυτονόμηση των ποντίων αφου οι πόντιοι της Τουρκίας καλούνται ρωμιοί.Με αυτόν το τρόπο εξαφανίζει τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας και στη θέση του βάζει τους ρωμιούς που δεν είναι έλληνες αλλά πόντιοι.Ταυτόχρονα όμως συντηρεί το τουρκικό εθνικό αφήγημα περί καθαρών τουρκών στη Θράκη ενώ ως γνωστόν οι έλληνες μουσουλμάνοι εκεί είναι σε μεγάλο ποσοστό Πομακικής καταγωγής.

Ανακεφαλαιώνοντας: ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ: ο Πούτιν έχει σχέδιο αυτονόμησης του ποντιακού πληθυσμού της Μακεδονίας με σκοπό αυτός να γίνει ο ρωσικός βραχίονας ελέγχου του νότιου διαδρόμου φυσικού αερίου. Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί δύο πόντιους «πρακτορές» του: τον Ιβάν Σαβίδη και τον Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο τους αποδομούν τη φυλετική ενότητα του ελληνισμού φροντίζοντας να «χαϊδευουν» τ’αυτία των ποντίων εξυψώνοντας τους σε ανεξάρτητο έθνος και κατηγορώντας το ελληνικό κράτος σε κάθε ευκαιρία ότι υπήρξε και ακόμα είναι ο «δυνάστης» τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥ ΑΝΤΕΞΕ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΝΗΡΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠ’ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

πηγή


 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top