GuidePedia

0

Δραματικές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες. Όπως μεταδίδει το ahval, αλλά και η τουρκική έκδοση της Yeni Safak, η Τουρκία απέρριψε την προσφορά των ΗΠΑ, η οποία απαιτεί από την Τουρκία να ακυρώσει την αγορά των ρωσικής κατασκευής συστημάτων S-400 με αντάλλαγμα την αγορά Patriot.

Σύμφωνα με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, το εμπόδιο υπάρχει στο ότι στην προσοφορά δεν δεν περιλαμβάνεται έκπτωση στην αρχική τιμή ή μεταφορά τεχνολογίας.

Aμερικανική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Τουρκία, πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας και του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Η τελευταία προσφορά πυραύλων Patriot των Η.Π.Α. δεν περιείχε ούτε μια ρήτρα ανταλλαγής τεχνολογίας που ζητούσε η Άγκυρα ούτε έκπτωση στην προτεινόμενη συμφωνία ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων», αναφέρει δημοσίευμα.

Μάλιστα, η Yeni Safak αναφέρει ότι η Άγκυρα έχει θέσει ως όρο τόσο την έκπτωση στην τιμή, αλλά και την μεταφορά τεχνολογίας προκειμένου να εξετάσει την αμερικανική πρόταση.


Τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και Patriot αποτελούν τα πλέον σύγχρονα συστήματα που υπάρχουν σήμερα σε υπηρεσία σε Ρωσία και ΗΠΑ.

Το S-400 το κατασκευάζει η ρωσική εταιρεία Almaz-Antey και το αμερικανικό Patriot η Raytheon.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top