GuidePedia

0

Μια εξαιρετικής σημασίας είδηση της τελευταίας στιγμής μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ πριν από λίγο. Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι ο Τζον Μπόλτον, Σύμβουλος Ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έθεσε τον εξής όρο στους Τούρκους συνομιλητές του:

«Αν δεν υπογράψετε συμφωνία προστασίας των Κούρδων, οι ΗΠΑ δεν θα αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία». Σημειώνεται ότι ο Τζον Μπόλτον, που θα επισκεφθεί αύριο την Άγκυρα, ήδη βρίσκεται στο Ισραήλ, απ’ όπου χθες δήλωσε:

«Δεν θέλουμε να διενεργήσει η Τουρκία στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, χωρίς να είναι σε απόλυτο συντονισμό με τις ΗΠΑ«.



National Security Advisor Bolton :

📌 troops won´t leave without firm commitment from not to attack our Kurdish allies

📌 no withdrawal timetable, depends on fulfillment of conditions

📌 requirement of assurances from many actors in the region


Την ίδια στιγμή, εκτάκτως πηγαίνει ο Ερντογάν στη Ρωσία, για να συναντήσει τον Β. Πούτιν.


ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ;

Νωρίτερα η Τουρκία απέρριψε την προσφορά των ΗΠΑ, η οποία απαιτεί από την Τουρκία να ακυρώσει την αγορά των ρωσικής κατασκευής συστημάτων S-400 με αντάλλαγμα την αγορά Patriot.

Σύμφωνα με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, το εμπόδιο υπάρχει στο ότι στην προσοφορά δεν δεν περιλαμβάνεται έκπτωση στην αρχική τιμή ή μεταφορά τεχνολογίας.

Aμερικανική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Τουρκία, πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας και του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Η τελευταία προσφορά πυραύλων Patriot των Η.Π.Α. δεν περιείχε ούτε μια ρήτρα ανταλλαγής τεχνολογίας που ζητούσε η Άγκυρα ούτε έκπτωση στην προτεινόμενη συμφωνία ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων», αναφέρει δημοσίευμα.

Μάλιστα, η Yeni Safak αναφέρει ότι η Άγκυρα έχει θέσει ως όρο τόσο την έκπτωση στην τιμή, αλλά και την μεταφορά τεχνολογίας προκειμένου να εξετάσει την αμερικανική πρόταση.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top