GuidePedia

0

Μια ομάδα άοπλων διαδηλωτών, εισέβαλε, κατέλαβε και έκαψε ένα τουρκικό στρατιωτικό φυλάκιο στο χωριό Shiladze, στο Ιρακινό Κουρδιστάν, ως αντίποινα στις συνεχιζόμενες επιδρομές κατά του PKK, και ειδικά την πιο πρόσφατη που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις αμάχους.

Πριν λίγα λεπτά έγινε γνωστό πως οι διαδηλωτές συνέλαβαν άγνωστο αριθμό Τούρκων στρατιωτών, ενώ άλλοι Τούρκοι στρατιώτες, φέρονται να άνοιξαν πυρ και να σκότωσαν δυο ή τέσσερις διαδηλωτές. Οι υπόλοιποι στρατιώτες, απομακρύνθηκαν κακήν-κακώς από το σημείο.

«Μισόλογα» από την Άγκυρα για το φιάσκο στο Ιρακινό Κουρδιστάν
Με μια λιτή, αλλά εν πολλοίς ανακριβή ανακοίνωση, το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, προσπάθησε να διασκεδάσει της εντυπώσεις από το σημερινό φιάσκο που υπέστησαν του Τουρκικές ΕΔ στο βόρειο Ιράκ.

 Άοπλοι διαδηλωτές κατέλαβαν και πυρπόλησαν τουρκικό φυλάκιο στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Οι εικόνες της καταστροφής δεν αφήνουν αμφιβολία πως τίποτα δεν έμεινε όρθιο όταν αποχώρησαν.

Το Τουρκικό ΥΠΑΜ, ανακοίνωσε πως μια τουρκική βάση στο βόρειο Ιράκ (στο χωριό Shiladze, που όμως δεν κατονομάζει), δέχτηκε επίθεση ύστερα από πρόκληση τρομοκρατών του PKK (σχόλιο: Οι εικόνες δείχνουν άοπλους διαδηλωτές, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά).

Και συμπληρώνει: Υπήρξαν μερικές ζημιές σε οχήματα και εξοπλισμό, και λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα (σχόλιο: Οι εικόνες που κυκλοφορούν, δείχνουν ολοκληρωτική καταστροφή της βάσης και των οχημάτων της. Τα «απαραίτητα» μέτρα που πήρε η Άγκυρα, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από 1-2 F-16 που πέταξαν πάνω από το σημείο και έριξαν φωτοβολίδες για να διασπείρουν το πλήθος).

Όσον αφορά την «πρόκληση του PKK» που προκάλεσε την επίθεση, η αλήθεια είναι εκ διαμέτρου αντίθετη, διότι ο λόγος που το πλήθος εισέβαλε και κατέστρεψε το φυλάκιο, ήταν μια τουρκική αεροπορική επίθεση στην ίδια περιοχή πριν 2 ημέρες, που σκότωσε 4 αμάχους.



Ακολουθούν περισσότερες εικόνες από τις «μερικές καταστροφές» που υπέστη η τουρκική βάση, καθώς και το άοπλο πλήθος που εισέβαλε σε αυτή:




πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top