GuidePedia

0

Ζήτησε ετοιμότητα 90 νοσοκομείων με 41.000 κλίνες - Σε επιστράτευση προχώρησαν οι δυνάμεις του Ντονέτσκ

Γράφει: Βασίλης Καπούλας
Το Κίεβο θα προχωρήσει σε ακόμη μια κίνηση απελπισίας τινάζοντας στον αέρα ολόκληρη την περιοχή. Ο Π.Ποροσένκο έδωσε εντολή να ετοιμαστούν πλοία του Ναυτικού της χώρας ώστε να περάσουν την γέφυρα του Κερτς ενώ ζήτησε να βρίσκονται σε ετοιμότητα 90 νοσοκομεία με 41.000 κλίνες!

Ο Π.Ποροσένκο φαίνεται πως θα πραγματοποιήσει την απειλή του καθώς άρματα μάχης Τ-64 και αντιαεροπορικά συστήματα S-300 εισήλθαν τα τελευταία 24ωρα στην Μαριούπολη και στην Οδησσό!

Στο 1:18 του βίντεο το ραντάρ των S-300 δείχνει δυτικά της Μαριούπολης. Με αυτό το τρόπο το Κίεβο έδειξε πως έχει "κλειδώσει" την περιοχή. Στην Μαριούπολη έχει μεταβεί η ηγεσία των ΕΔ της Ουκρανίας για την επερχόμενη επιχείρηση στο Στενό του Κερτς.

Ουκρανικά και ρωσικά ΜΜΕ "βουίζουν" για επικείμενη αναμέτρηση που θα ξεσπάσει είτε με "false flag" επιχείρηση με χημικά είτε εξαιτίας μαζικών επεισοδίων σήμερα. Μην ξεχνάμε ότι σε λίγες ώρες θα έχουμε την ανακήρυξη αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Οι ΗΠΑ έχουν εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για "θρησκευτικές ταραχές" σε όλη την χώρα και προειδοποιεί τους Αμερικανούς να μείνουν στα σπίτια τους και να απέχουν από διαδηλώσεις.

Η Ρωσία έθεσε σε κόκκινο συναγερμό τις δυνάμεις της και σε βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα μετέφερε S-400 δίπλα στη γέφυρα του Κερτς!

Το Κίεβο κατηγορεί την Ρωσία πως μετέφερε 100 (!) μαχητικά Su-27 και Su-30 στην Κριμαία μαζί με 16 αντιπλοϊκά συστήματα "Ball" and "Bastion" "κλειδώνοντας" όλη την περιοχή από Μαύρη Θάλασσα μέχρι Αζόφ!

Ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας, Poltorak, ανέφερε πως η Ρωσία μετακίνησε βαλλιστικά συστήματα Iskander από την βάση τους στο Κρασνοντάρ μόλις 50 χλμ μακρυά από τα σύνορα με Ουκρανία θέτοντας ακόμη και το Κίεβο εντός εμβέλειας τους!

Το ΝΑΤΟ συμφώνησε με το Κίεβο για λογιστική υποστήριξη στην επικείμενη κρίση ενώ έδωσε εξοπλισμό Διοίκησης, Ελέγχου και Επικοινωνιών C4 (Command, Control, Coordination & Communications)

Σε ύψιστο πολεμικό συναγερμό έχουν τεθεί τόσο οι δυνάμεις της Ρωσίας όσο και των Νεορώσων που προχώρησαν σε επιστράτευση σε Ντονέτσκ-Λουχάνσκ. Πριν λίγες ώρες ελέγχθηκε η ετοιμότητα των Ρώσων Πεζοναυτών.

Η 39 μοίρα ελικοπτέρων προχώρησε σε ασκήσεις SEAD με χρήση Ka-52 από την βάση τους στο Dzhankoy της Κριμαίας.

​Η φρεγάτα Admiral Grigorovich μαζί με δύο κορβέτες κλάσης Buyan-M, "Vyshny Volochyok" και "Orekhovo-Zuyevo" απέπλευσαν από το λιμάνι της Σεβαστούπολης μαζί με έξι υποβρύχια που όλα φέρουν πυραύλους κρους Kalibr

Περίπου 12.000 στρατιώτες με άρματα μάχης και ΠΕΠ Grad, Uragan, Smerch έχουν παραταχθεί στην Μαριούπολη με "βλέμμα" στο Ντονέτσκ.. Οι Ουκρανοί βρίσκονται σε Novotroitskoye, Shirokino, Rovnopol, λίγο έξω από τη "γραμμή επαφής".



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top