GuidePedia

0

«Θωρακίζονται» οι δεσμοί Ελλάδας-ΗΠΑ. Έρχονται νέα οπλικά συστήματα για τις ελληνικές ΕΔ. «Μανιφέστο» οθωμανισμού από την Άγκυρα

Ως την πλέον σημαντική εξέλιξη στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, χαρακτήρισε χθες ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, την διεξαγωγή του στρατηγικού διαλόγου ΗΠΑ – Ελλάδας, ο οποίος καλύπτει όλους τους τομείς των σχέσεων των δύο χωρών, και προκάλεσε την μεγάλη οργή του Ερντογάν που βλέπει να έρχεται σκηνικό 1919 στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά τόνισε επισταμένα στους Αμερικανούς την συνεχή και προκλητική παραβατικότητα των Τούρκων σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, η οποία μόνο από καθαρή τύχη δεν έχει εξελιχθεί σε πολεμικό επεισόδιο.

Η ελληνική αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχει και ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης ζήτησε από τις ΗΠΑ ξεκάθαρα την παραχώρηση με οποιαδήποτε τρόπο, πολεμικών πλοίων επίπεδου Φρεγάτας ή αντιτορπιλικού από τα αμερικανικά αποθέματα για το «κλείδωμα» του Αιγαίου από τους Τούρκους.

Οι ΗΠΑ ως γνωστόν θα παροπλίσουν μεγάλο αριθμό αντιτορπιλικών Arleigh Burke που διαθέτουν σύστημα AEGIS και πυραύλους Cruise με εμβέλεια 1000χλμ, τα οποία διστάζουν προς το παρόν να τα παραχωρήσουν στο ελληνικό ΠΝ.

Οι συζητήσεις όμως συνεχίζονται και ότι και να πούμε προς παρόν δεν θα είναι έγκυρο, μιας και το ελληνικό γενικό επιτελείο αναζητά λύση που θα βάλει τα πράγματα στην σωστή θέση τους, χωρίς να προβεί σε μεσοβέζικες λύσεις.

ΟΙ ΗΠΑ, όπως αναφέρθηκε από τον ελληνικό τύπο, θα παραχωρήσουν 4 ελικόπτερα ναυτικής συνεργασίας Sikorsky SH-60 Seahawk και 4 σκάφη ειδικών επιχειρήσεων MARK IV, τα οποία θα προσδώσουν μεγάλη ισχύ στην ΜΥΚ για επιχειρήσεις στα νησιά μας.

Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν φανερά ενοχλημένος από τον διάλογο Ελλάδος και ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι η Γερμανία τους επόμενους 3 μήνες θα του παραδώσει 2 υποβρύχια Type-214 με την ονομασία «πανσέληνος» και «χαραυγή», ενώ ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος κατασκευής ενός νέου μη επανδρωμένου αεροσκάφους με το όνομα «επιδρομέας».

Νέα ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στην Τουρκία ειδικά στο υπουργείο άμυνας, οι οποίες θυμίζουν εποχή Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή υπό την ηγεσία του πρώην Τούρκου Α/ΓΕΕΔ χ.Ακάρ, που αποδεικνύει την άκρως επικίνδυνη φιλοσοφία που διέπει αυτόν αλλά και την ανώτατη ηγεσία της χώρας.

Ο νέος τουρκικός θυρεός του τουρκικού ΥΠΑΜ εμπεριέχει εκτός της τουρκικής ημισελήνου, 16 αστέρια σε μορφή κύκλου τα οποία συμβολίζουν τις 16 χώρες που καταλάμβανε άλλοτε η οθωμανική αυτοκρατορία.


Επίσης ως γνωστόν, οι επιχειρήσεις των τουρκικών δυνάμεων στην Συρία γίνονται πολλές φορές υπό τους ύμνους οθωμανικών τραγουδιών που μιλούν για την «δόξα της ισλαμικής Τουρκίας».

Το πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός όμως της τουρκικής δράσης είναι αυτό της συνεχής εκδίωξης των χριστιανών από τα εδάφη της Β.Συρίας, ενώ η διοίκηση των εδαφών αυτών έχει περάσει στα χέρια Τουρκομάνων με σκοπό την μελλοντική αλλοίωση του συριακού πληθυσμού.

Το ερώτημα που γενάτε εδώ όμως είναι ένα, ποιος θα εκδιώξει μετά το πέρας των επιχειρήσεων κατά του ISIS, με οποιοδήποτε τρόπο τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από το Αφρίν για παράδειγμα;

Οι Ρώσοι δεν δείχνουν τέτοιες διαθέσεις προς το παρόν και ο συριακός στρατός είναι βαθιά «πληγωμένος». Έτσι το βάρος θα πέσει στους ώμους των Κούρδων και των ΗΠΑ.

Οι Τούρκοι, σύμφωνα με την πάγια τακτική τους, δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν από την Β.Συρία και θα εφευρίσκουν συνεχώς προσκόμματα για να διατηρούν βάσεις εκεί.

Κάνοντας μια πρόβλεψη θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Άσαντ ή οποιοσδήποτε Σύρος πρόεδρος θα έχει να αντιμετωπίσει στο μέλλον ένα νέο σφοδρό και άγριο πόλεμο για την ανάκτηση όλων των εδαφών του, μιας και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μόνο με πόλεμο θα αποχωρήσουν και σε αυτό συνηγορούν πολλοί ειδικοί αμυντικοί αναλυτές.

Το τέλος αυτής της νέο-οθωμανικής παράνοιας όμως είναι πιο κοντά από ότι πολλοί πιστεύουν λόγω του τελικού σχεδίου ανακήρυξης του κράτους του Κουρδιστάν, το οποίο έχει κάνει τον Ερντογάν ακόμα πιο ριψοκίνδυνο ως προς την στάση του με την Δύση.

Η Άγκυρα έχει ουσιαστικά «αποχωρήσει» από το ΝΑΤΟ και έχει προσχωρήσει στον άξονα Μόσχας-Πεκίνου-Τεχεράνης διότι έτσι νομίζει ότι θα σώσει τα εδάφη της ΝΑ πλευράς της.

Χθες, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα μπορέσει να διαγράψει τα ίχνη του Ισλάμ στην Ιερουσαλήμ.

«Λέμε ότι η Ιερουσαλήμ είναι η κόκκινη μας γραμμή. Η υπεράσπιση της Ιερουσαλήμ είναι σαν να υπερασπιζόμαστε την ανθρωπότητα, την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την ανεξαρτησία», δήλωσε ο ίδιος.

«Το Ισραήλ προσπαθεί σκόπιμα να σβήσει τα ίχνη του μουσουλμανικού κόσμου από την Ιερουσαλήμ τα τελευταία 50 χρόνια και δεν θα το πετύχει», πρόσθεσε ο Ερντογάν που το παίζει προστάτης των Παλαιστινίων.

Με λίγα λόγια, ο Τούρκος ηγέτης τα έχει βάλει με Εβραίους αλλά και Αμερικανούς και αυτό σίγουρα δεν πρόκειται να του βγει σε καλό σε καμία περίπτωση, επαληθεύοντας σίγουρα τις προφητείες του Αγίου Κοσμά για το τέλος των Αγαρηνών στην Ανατολή.

Αυτό το γνωρίζουν οι σημερινοί Τούρκοι και κάνουν ότι μπορούν για να το αντιστρέψουν…



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top