GuidePedia

0

Η είδηση δεν πρόκειται να απασχολήσει κανένα από τα ελληνικά κόμματα που έχουν να ασχοληθούν με το πότε θα γίνουν οι εκλογές και τι θα κερδίσουν απ΄ αυτές. Ωστόσο είναι μια είδηση που θα έπρεπε να είχε προστεθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στις ατζέντες των πολιτικών κομμάτων, ειδικά όσων κυβέρνησαν, κυβερνούν ή φιλοδοξούν να κυβερνήσουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών SIPRI, η τουρκική αμυντική βιομηχανία αναπτύχθηκε κατά κατά 24% το έτος 2017!

Με δύο εταιρείες στις 100 κορυφαίες που ασχολούνται με αμυντικά προγράμματα, η Τουρκία είναι μία από τις τρεις «αναδυόμενες χώρες», μαζί με τη Βραζιλία και την Ινδία στον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας.

Η ASELSAN, η οποία ασχολείται κυρίως με ηλεκτρονικά συστήματα , και η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία, είναι οι τουρκικές εταιρείες που εμφανίζονται στον κατάλογο των 100.

Η ASELSAN ανέβηκε στην 61η θέση το 2017 από την 68η και η TAI από την 77η στην 70η.

“Αυτή η σημαντική αύξηση αντανακλά τις φιλοδοξίες της Τουρκίας να αναπτύξει την αμυντική της βιομηχανία για να εκπληρώσει την αυξανόμενη ζήτηση αλλά και για να εξαρτάται λιγότερο από ξένους προμηθευτές”, δήλωσε ο Pieter Wezeman, Επικεφαλής Ερευνητής στο SIPRI.
Με τον έλεγχο του 57% της αγοράς, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέμειναν στην πρώτη θέση , με τη Ρωσία να κατακτά τη δεύτερη με μερίδιο 9,5% των πωλήσεων, αφήνοντα στη τρίτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 9%.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top