GuidePedia

0

Ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος ,Abdullah Bozkurt, περιγράφει σ΄ ένα κείμενό του στο turkishminute.com, την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αεροπορία της γειτονικής χώρας , μετά από το κύμα διώξεων στις οποίες προχώρησε το καθεστώς Ερντογάν. Γενικώς οι διώξεις έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στις τουρκικές ΕΔ, αλλά η αεροπορία έχει πληρώσει το βαρύτερο τίμημα. Επιπλέον ο Ερντογάν δείχνει αποφασισμένος να μετατρέψει τον κεμαλικό τουρκικό στρατό σε ισλαμικό και γι΄ αυτό έχει απευθυνθεί στην…ιδιωτική πρωτοβουλία!

Τούρκοι αξιωματούχοι ζήτησαν από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Τζέϊμς Μάτις, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία, να αναλάβουν οι ΗΠΑ την εκπαίδευση νέων πιλότων. Το αίτημα ακόμη εξετάζεται από τις ΗΠΑ, όπου βέβαια έχει ξεκινήσει η εκπαίδευση Τούρκων που θα πετάξουν τα F-35.

Το καθεστώς Ερντογάν δεν έδιωξε μόνο “έτοιμους” πιλότους, αλλά προχώρησε σε μαζικές διώξεις ακόμη και στις σχολές της αεροπορίας. Η Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας λειτούργησε ξανά τον Φεβρουάριο του 2017 ,στο νεοσυσταθέν Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας, αλλά δυσκολεύτηκε να προσελκύσει νέους σπουδαστές. Το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας, έχει στόχο όπως λένε οι επικριτές του καθεστώτος Ερντογάν να “παράξει” στελέχη-ισλαμιστές για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Αρκεί να αναφέρουμε ότι εκεί διδάσκει ο ισλαμιστής καθηγητής ιστορίας Erhan Afyoncu, φίλος του καθεστώτος ο οποίος αρθρογραφεί κάθε μέρα στην Sacah. Το τι γράφει δεν περιγράφεται!Γενικώς νοσταλγεί την οθωμανική αυτοκρατορία και ελπίζει στην επανασύστασή της.

Επιπλέον το καθεστώς Ερντογάν προσέφυγε και στην ιδιωτική πρωτοβουλία για να κάνει την ισλαμιστική…αναδιοργάνωση του στρατού. Προσέλαβε τον απόστρατο ισλαμιστή στρατηγό Adnan Tanrıverdi, στη θέση του επικεφαλής στρατιωτικού συμβούλου του Ερντογάν,τον Αύγουστο του 2016, ένα μήνα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει να …αναδιοργανώσει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ, κατευθύνοντας την πολιτική προσλήψεων μέχρι το 2020. Ο Tanrıverdi είναι γνωστός για την ισλαμική του ιδεολογία και συμβούλευε ανεπίσημα τον Ερντογάν για χρόνια. Ο Tanriverdi είναι επικεφαλής της παραστρατιωτικής ομάδας SADAT, μία τουρκική Blackwater.

Όπως και να ΄χει το έργο της ανασυγκρότητησης ειδικά στην αεροπορία της Τουρκίας θα ΄ναι πάρα πολύ δύσκολο. Αυτή τη στιγμή η αναλογία πιλότων ανά αεροσκάφος έχει πέσει στο 0,8, κάτι που είναι πέρα από κάθε λογική.

Όλα αυτά δεν πρέπει να προκαλούν εφησυχασμό στην Ελλάδα. Μας δίνουν χρόνο που είναι πολύτιμος, μόνο αν τον εκμεταλλευθούμε σωστά και αποτελεσματικά.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top