GuidePedia

0

Θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα, ο οποίος κατάλαβε το μεγάλο λάθος που έκανε στο ζήτημα των διπλωματών.

Η Ελλάδα δείχνει μετά από την σύγκρουση με τη Μόσχα ότι έχει εκ των πραγμάτων επιλέξει στρατόπεδο. Πάντως δεν πρέπει κανένας και για κανέναν λόγο να εφησυχάσει με την σκέψη ότι βρισκόμαστε υπό την προστασία των ΗΠΑ.

Αυτό φοβάται και η Μόσχα, καθώς δεν επιθυμεί η Ελλάδα να παραδοθεί στις αγκαλιές των ΗΠΑ. Πάντως επιτέλους κάποιοι πρέπει να ξυπνήσουν στην Αθήνα, καθώς η θέση της χώρας και ο ρόλος της είναι κομβικός. Το να αποκλείουμε συμμάχους όπως η ομόδοξη Ρωσία δεν έχει νόημα.

Κι εμείς μέχρι στιγμής εκτός από την αίσθηση ασφάλειας που έχουμε λόγω των καλών ελληνοαμερικανικών σχέσεων, δεν έχουμε κερδίσει κάτι.

Αμέσως μετά το τέλος του χρόνου και πιθανότατα το πρώτο τρίμηνο του 2019 αναμένεται να επισκεφθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τη Μόσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες όλο το τελευταίο διάστημα υπάρχουν έντονες διεργασίες ανάμεσα στις δυο πλευρές προκειμένου να επιλυθούν τα τεχνικά θέματα που υπάρχουν για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει η διυπουργική των δυο χωρών προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό πρόγραμμα.

Η εξέλιξη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς οι σχέσεις των δυο χωρών βρίσκονται την συγκεκριμένη στιγμή σε ιδιαίτερα ευαίσθητη φάση.

Να θυμίσουμε μάλιστα ότι πριν από λίγο καιρό είχαν απελαθεί δυο Ρώσοι διπλωμάτες καθ ως είχαν κατηγορηθεί από τις ελληνικές αρχές για εμπλοκή στα εσωτερικά της χώρας μας και πιο συγκεκριμένα στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε προσκαλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Μόσχα αμέσως μετά την επανεκλογή του .

Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Μόσχα ως Πρωθυπουργού – η πρώτη ήταν στις αρχές του Απριλίου του 2015, εν μέσω τότε των κρίσιμων συζητήσεων για το ελληνικό χρέος και τη δημοσιονομική κατάσταση.

Οι κυβερνητικοί έκαναν το μεγάλο λάθος να τα βάλουν με την Μόσχα.

Η Μόσχα δεν έχει πρόβλημα με τον ελληνικό λαό. Οι στενοί δεσμοί λόγω Ορθοδοξίας δεν μπορούν να αλλοιωθούν από την άθεη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτή η «τοξική» ατμόσφαιρα που προέκυψε με ευθύνη του Μ. Μαξίμου, δεν διαχέεται ούτε κατ’ ελάχιστον στις σχέσεις των δύο λαών, που παραμένουν θερμές και εγκάρδιες, με αισθήματα αμοιβαίας συμπάθειας, που πηγάζουν από ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς.

Για να δούμε λοιπόν τι θα μας δώσει αυτή η επίσκεψη.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top