GuidePedia

0

Ουδείς αμφισβητεί ότι η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα που παίζει ρόλο στην περιοχή, έχει μεγάλο στρατό και μάλιστα εμπειροπόλεμο. Δεν αμφισβητείται ακόμη η μεγάλη πρόοδος που έχει κάνει στην αμυντική της βιομηχανία, η οποία παρέχει στις Ένοπλες Δυνάμεις της πολλά και χρήσιμα οπλικά συστήματα…

Όλα αυτά δεν μπορούν όμως να κρύψουν την μεγάλη νευρικότητα που διακατέχει την Άγκυρα τις τελευταίες ημέρες. Πάρα πολλές δηλώσεις, πολλές φωτογραφίες, βίντεο επίδειξης απλών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων… Ο κ. Ακάρ υπουργός Άμυνας να εξηγεί μπροστά σε χάρτες μέχρι που κατά τη γνώμη του φθάνει η ΑΟΖ της Τουρκίας και το τουρκικό ναυτικό να έχει μόνιμη παρουσία δυτικά της Κύπρου!

Όλα αυτά επειδή ανακοινώθηκε επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο!

Τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου σήμερα είναι άκρως επιθετικά κάνοντας λόγο για …άτακτη υποχώρηση της Ελλάδας, σε κάτι που δεν …ανακοίνωσε ακόμη: την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ν.μ!

Είναι λογικό να σκεφτεί κάποιος αυτό που στην Ελλάδα λέμε για κάποιον που φωνάζει και απειλεί χωρίς να προχωρά παραπέρα: “Σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει”. Δεν είναι βέβαιο ότι η Τουρκία θα παραμείνει στο γάβγισμα. Ωστόσο η όλη συμπεριφορά της δείχνει ότι δεν αισθάνεται τόσο ισχυρή όσο τουλάχιστον θέλει να δείχνει.

Όπως και να ΄χει η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται σε κατάσταση επαγρύπνησης

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top