GuidePedia

0

Με απίστευτο προκλητικό τρόπο απάντησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και φυσικά και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο οποίος είναι ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά για το θάνατο του βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε στο twitter ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, χαρακτηρίζει το θανόντα Κωνσταντίνου Κατσίφα ως τρελό και εξτρεμιστή και καλεί τους Έλληνες να ευχαριστήσουν το Θεό που καμία αθώα ζωή δεν χάθηκε από την εξτρεμιστική ανοησία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ακολουθεί μεταφρασμένη η ανάρτηση του Έντι Ράμα, «Αγαπητοί γείτονες, αντί να χαρακτηρίζετε απαράδεκτη την απώλεια της ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε κατά της αστυνομίας μας, η οποία εκτέλεσε μόνο το καθήκον της, ελάτε μαζί μας να ευχαριστήσουμε το Θεό που καμία αθώα ζωή δεν χάθηκε σήμερα από την εξτρεμιστική ανοησία».

Η ευκολία με την οποία ο Αλβανός Πρωθυπουργός υιοθετεί την άποψη ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν απλά ένας τρελός εξτρεμιστής θα πρέπει να προβληματίσει την ελληνική κυβέρνηση, καθότι σε δηλώσεις του ο πρώην πρόεδρος της πολιτικής οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ Λεωνίδας Παππάς, διατύπωσε μια εντελώς διαφορετική άποψη για το περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σύμφωνα με τον Λεωνίδα Παππά, ο θανόντας κάθε χρόνο αναρτούσε στην πλατεία του χωριό του μια Ελληνική σημαία καθότι οι Βουλιαράτες είναι μειονοτικό χωριό και οι κάτοικοι του έχουν το δικαίωμα, με βάση την Αλβανική νομοθεσία, να τιμούν δημόσια τα εθνικά τους σύμβολα.

Έτσι και φέτος ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ανήρτησε μια ελληνική σημαία στην πλατεία του χωριού, την οποία όμως δεν βρήκε την επόμενη ημέρα (28η Οκτωβρίου). Την ίδια ημέρα το πρωί συνάντησε κάποιους αστυνομικούς στο χωριό και υπέθεσε ότι οι Αλβανοί Αστυνομικοί είχαν αφαιρέσει τη σημαία από το σημείο, που την έβαζε όπως αναφέρθηκε κάθε χρόνο.

Κατόπιν τούτου όπως αναφέρει ο Λεωνίδας Παππάς, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας εξοργίστηκε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένας φραστικός διαπληκτισμός με τους Αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων του έδειξε το όπλο του. Εκεί χάθηκε ο έλεγχος…

Σε απάντηση του Αλβανού Αστυνομικού ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πήγε και πήρε το δικό του όπλο και πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα τρεις ή τέσσερις φορές πλήττοντας όπως αναφέρουν οι Αλβανοί ένα όχημα της Αστυνομίας, χωρίς να τραυματίσει κάποιον.

Στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πήγε σε μια εγκαταλελειμμένη δεξαμενή πλησίον του χωριού για να κρυφτεί. Ακολούθησε η καταδίωξη του από την επίλεκτη μονάδα της Αλβανικής Αστυνομίας “Rinea” σε συνεργασία με ελικόπτερο που πέταγε πάνω από την περιοχή του χωριού.

Αναφορικά με την μάχη που ακολούθησε ο Λεωνίδας Παππάς ανέφερε ότι υπάρχουν δύο εκδοχές σύμφωνα με τα γνωστά δεδομένα. Σύμφωνα με την πρώτη η Αλβανική Αστυνομία του ζήτησε να παραδοθεί, αλλά εκείνος αρνήθηκε και παράλληλα πυροβολούσε και όταν του τελείωσαν οι σφαίρες βγήκε έξω φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάδα» και φαίνεται να επιλέγει το θάνατο. Η δεύτερη εκδοχή είναι ότι οι Αλβανοί Αστυνομικοί τον εκτέλεσαν επί τόπου και θέλοντας όμως να φανεί ως συμπλοκή πυροβολούσαν μόνοι τους για να φανεί ότι υπήρξε συμπλοκή.

Πάντως η αναφορά της Αλβανικής Αστυνομίας επισημαίνει ότι μετα τον εντοπισμό του ο Κωνσταντίνος Κατσίφας κλήθηκε να παραδοθεί, ο θανόν αρνήθηκε και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των ειδικών δυνάμεων της Αλβανικής Αστυνομίας και να πέσει νεκρός. Οι δύο πλευρές σύμφωνα με τους Αλβανούς αντάλλασσαν πυρά για 30 λεπτά.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της Αλβανικής Αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και μία στο στήθος, από Αλβανό ελεύθερο σκοπευτή στοιχείο που προκαλεί ερωτήματα…

Από τη στιγμή που ο Κατσίφας ήταν περικυκλωμένος και δεν είχε καμία δίοδο διαφυγής, οι Αλβανοί Αστυνομικοί θα μπορούσαν απλά να περιμένουν να του τελειώσουν τα πυρομαχικά και να τον αναγκάσουν να παραδοθεί αναίμακτα. Όμως όπως φαίνεται επέλεξαν την δυναμική λύση και τον σκότωσαν με δύο σφαίρες μια στο κεφάλι και μία στο στήθος.

Μετά τον εξουδετέρωση του η Αλβανική Αστυνομία βρήκε στο σημείο όπου ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε βρει καταφύγιο ένα αυτόματο ΑΚ-47 Καλάσνικοφ, δύο γεμιστήρες, μια τσάντα με φυσίγγια και 31 χρησιμοποιημένες σφαίρες. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν διαζευγμένος και πατέρας ενός 13χρονου κοριτσιού.

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top