GuidePedia

0

Μετάπτωση σε πολεμική διάταξη μάχης έχουμε πλέον για το ρωσικό στόλο, ο οποίος τέθηκε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιήσει ναυτικά γυμνάσια στη Μεσόγειο από την 1η έως την 8η Σεπτεμβρίου στα οποία θα λάβουν μέρος 25 πλοία και 30 αεροπλάνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα γυμνάσια θα περιλαμβάνουν διεξαγωγή αντιαεροπορικών, αντιυποβρυχιακών ασκήσεων και ασκήσεων κατά ναρκών.

Τα γυμνάσια πραγματοποιούνται εν μέσω έντασης ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση για τη βόρεια ανταρτοκρατούμενη επαρχία Ιντλίμπ.

Για να κινητοποιούνται οι Ρώσοι, λογικά σημαίνει ότι αναμένουν σύντομα πλήγμα στη Συρία.

Την ίδια στιγμή, ρωσικές πηγές επιμένουν ότι οι Αμερικανοί είναι κοντά στη λήψη απόφασης εξαπόλυσης ενός ακόμα μαζικού στρατιωτικού πλήγματος στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή χρειάζονται μόλις 24 ώρες προετοιμασία για να εξαπολύσουν ένα μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων.

Συνολικά, σε μόλις 24 ώρες οι ΗΠΑ θα έχουν έτοιμους για χρήση 380 πυραύλους cruise και Tomahawk, από 70 πλατφόρμες εκτόξευσης παντού στη Μέση Ανατολή!

Ρωσία: Τζιχαντιστές και «Λευκά Κράνη» ετοιμάζουν νέα ψεύτικη… επίθεση με χημικά από τον Άσαντ

Η Ρωσία κατηγόρησε μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης διασωστών «Λευκά Κράνη» ότι παρέδωσαν συστατικά για την παρασκευή χημικών όπλων στην ισλαμιστική οργάνωση Αχράρ Αλ Σαμ, τη δεύτερη μεγαλύτερη ένοπλη δύναμη τζιχαντιστών στην επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Την καταγγελία έκανε την Τρίτη ο στρατηγός Αλεξέι Τσιγκάνκοφ, επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία.

«Συνοδευόμενα από οχτώ μέλη των Λευκών Κρανών, οι τοξικές ουσίες παραδόθηκαν σε μια αποθήκη, στην οποία οι ένοπλοι της Αχράρ Αλ Σαμ χρησιμοποιούν για την αποθήκευση δηλητηριωδών στοιχείων και λιπαντικών», είπε ο Ρώσος στρατηγός. «Δύο υψηλόβαθμοι οπλαρχηγοί της οργάνωσης παρέλαβαν εκεί το φορτίο».

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov, δήλωσε πριν τρεις μέρες ότι ομάδα μαχητών, που έχουν εκπαιδευτεί από την ομάδα Olive, σχεδιάζουν να σκηνοθετήσουν τη διάσωση θυμάτων χημικής επίθεσης στο Ιντλίμπ της Συρίας.

«Στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή στο Καφρ Ζιτα, γίνονται οι προετοιμασίες προκειμένου ομάδα ατόμων που εισήχθησαν από το βορά στην επαρχία, να συμμετέχουν στη σκηνοθεσία μιας «επίθεσης” με υποτιθέμενα χημικά πυρομαχικά και βόμβες από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, για να σκηνοθετήσουν βοήθεια από φερόμενους ως «διασώστες” από τα Λευκά Κράνη και για να τραβήξουν βίντεο το οποίο θα διανείμουν στην Μέση Ανατολή και σε αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Konashenkov, επεσήμανε πως προετοιμάζονται μεγάλης έκτασης προβοκάτσιες στη Συρία με τη χρήση δηλητηριωδών ουσιών, για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα και για να αποκοπεί η σταθερή δυναμική που υπάρχει στην ειρηνευτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Υπάρχουν σχέδια για να εκτοξεύσουν ρουκέτες με δηλητηριώδεις ουσίες στον οικισμό Καφρ Ζιτα, που βρίσκεται 6 χλμ νότια της πόλης Χαμπίτ, μέσα στις επόμενες δυο ημέρες», πρόσθεσε.

Ο ρωσικός στρατός πρόσφατα ανέφερε ότι μαχητές προετοιμάζονται για χρήση χημικών όπλων στη Συρία, και πως οι ΗΠΑ μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για μια νέα επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της συριακής κυβέρνησης.

Ωστόσο, οι Ρώσοι «ξεχνάνε» να αναφέρουν -επειδή συμπορεύονται με τον Ερντογάν- ότι η οργάνωση Αχράρ Αλ Σαμ είναι μια δύναμη που θεωρείται φιλότουρκη και υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Αντί να περιορίζονται σε δημόσιες καταγγελίες για τα χημικά που πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει η Αχράρ Αλ Σαμ στημ επικείμενη μάχη της Ιντλίμπ, όπως λένε πάνω σε αμάχους για να κατηγορηθεί η κυβέρνηση, γιατί δεν τραβάνε το αφτί στη φίλη τους Τουρκία, που αυτή βρίσκεται πίσω από την Αχράρ Αλ Σαμ;

Ή μήπως οι Ρώσοι αγνοούν ότι η Αχράρ Αλ Σαμ είναι μισθοφόροι του Ερντογάν;

Οι Ρώσοι φωνάζουν εδώ και ημέρες ότι τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία πιθανότατα θα ρίξουν χημικά σε αμάχους για να κατηγορηθεί η συριακή κυβέρνηση.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται επίσης ότι αυτή η προβοκάτσια είναι σχεδιασμένη από τη Δύση για να εξαπολυθεί στη συνέχεια από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία πυραυλική επίθεση κατά συριακών στόχων.

Η Αχράρ Αλ Σαμ όμως δεν είναι μια οργάνωση που ελέγχεται από τη Δύση, αλλά από την Τουρκία.

Άρα, εδώ έχουμε να κάνουμε με προβοκάτσια που στήνει η Τουρκία επειδή δεν θέλει η Δαμασκός να ανακαταλάβει την επαρχία της Ιντλίμπ.

Η Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει στην επαρχία της Ιντλίμπ ένα ισλαμικό ψευδοκράτος προτεκτοράτο, κάτι σαν κι αυτό που έχει στη βόρεια Κύπρο.

Οι Ρώσοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν την κυβέρνηση Άσαντ, που σημαίνει ότι συντάσσονται με την απόφαση της συριακής κυβέρνησης να απελευθερώσει την Ιντλίμπ.

Απήχθησαν 40 παιδιά για να θανατωθούν στη «ψεύτικη επίθεση με χημικά του Άσαντ», λένε συριακά μέσα

Οι τρομοκρατικές ομάδες στο Ιντλίμπ έχουν απαγάγει περισσότερα από 40 παιδιά για να τα θανατώσουν σε σκηνοθετημένη επίθεση με χημικά που υποτίθεται ότι θα έχει γίνει από τον κυβερνητικό στρατό της Συρίας κατ’ εντολή του Μπασάρ αλ Άσαντ, σε περίπτωση που αποφασιστεί να υπάρξει στρατιωτική επιχείρηση κατά της επαρχίας Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, η Al-Watan Online δήλωσε ότι περισσότερα από 40 παιδιά είχαν εξαφανιστεί υπό μυστηριώδεις συνθήκες και πιθανότατα είχαν απαχθεί από ένοπλες πολιτοφυλακές, ειδικά το μέτωπο Al-Nusra, τη βιτρίνα του Hayyat Tahrir al-Sham, σε διάφορα μέρη της Ιντλίμπ.

Οι πηγές ανέφεραν ότι τα περισσότερα από τα παιδιά είχαν απαχθεί από τις πόλεις al-Zarba και Khan Touman στη νότια επαρχία του Χαλεπίου και της Χαν αλ-Ασσάλ και τις Ταρμανίν και τον Αταρίμ στη δυτική ύπαιθρο και από τους καταυλισμούς του Qah και Atmeh και το χωριό Salwa στη βορειοδυτική ύπαιθρο στα σύνορα με την Τουρκία, καθώς και στις πόλεις Basamas, Jouzif, Mar’ian και al-Rami στην περιοχή Jabel Zawiya νότια του Ιντλίμπ, τα οποία είναι τα πιο σημαντικά οχυρά της al-Nusra.

Οι πηγές εξέφρασαν την ανησυχία των κατοίκων ότι τα παιδιά τους θα θανατωθούν στο «χημικό θέατρο” το οποίο προειδοποίησε προηγουμένως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μετά την παρακολούθηση κλειστών φορτηγών που μετέφερανν δηλητηριώδες χλώριο, στο δρόμο που οδηγεί από τη διέλευση του Bab al-Hawa στα χωριά Jisr al-Shughour στη δυτική ύπαιθρο της επαρχίας, η οποία πιστεύεται ότι είναι η επιλεγμένη περιοχή για την… παράσταση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία έχουν προειδοποιήσει ότι θα πραγματοποιήσουν μια τριμερή επιθετικότητα εναντίον της Συρίας εάν χρησιμοποιηθούν χημικά προϊόντα, όπως συνέβη στην ανατολική Γκούτα και το Χαν Σέικουν στην νότια Ιντλίμπ, με μέλη της Πολιτικής Άμυνας, γνωστά ως «Λευκά κράνη ” παρουσία ξένων πρακτόρων όπως της Βρετανίας, αναφέρει το δίκτυο Al-Watan Online.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top