GuidePedia

0

Επικές ναυτικές μάχες έδωσαν πρόσφατα Γάλλοι και Βρετανοί ψαράδες ανοικτά των γαλλικών ακτών για το ποιος θα ελέγξει τους ψαρότοπους των πολύτιμων και πανάκριβων χτενιών σε σημείο που να απειλούνται πλέον ανθρώπινες ζωές.

Πιο αναλυτικά, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, 22 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών της περιοχής Calvados της βόρειας Γαλλίας όπου οι Βρετανοί ψαράδες μπορούν νόμιμα να ψαρεύουν, εξελίχτηκαν σκηνές «απείρου κάλους» με γαλλικά και βρετανικά ψαράδικα να συγκρούονται αδυσώπητα.

Πέντε βρετανικά ψαροκάικα εναντίον 35 γαλλικών μάχονταν ολόκληρη την νύχτα για το ποιος θα ψαρέψει χτένια ένα πολύτιμο οστρακοειδές το οποίο ψαρεύεται στην περιοχή αυτή την περίοδο 1η Οκτωβρίου με 15 Μαΐου.

Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησε Γάλλοι και Βρετανοί ψαράδες αντάλλασσαν βρισιές, πετούσαν πέτρες και φωτοβολίδες ο ένας στον άλλο, ενώ δεν έλειψαν οι εμβολισμοί και οι παγιδεύσεις σκαφών με την μέθοδο της αμφότερης πλεύρισης.

Οι σχέσεις των Γάλλων ψαράδων με τους Βρετανούς συναδέλφους τους έχουν οξυνθεί τα τελευταία 15 χρόνια και παρά τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για μια αρμονική συνύπαρξη στα νερά της Μάγχης φέτος συμφωνία δεν επιτεύχθηκε.

Έτσι είχαμε τους εμβολισμούς και τις ανταλλαγές φωτοβολίδων και αντικειμένων μεταξύ των ψαράδικων, ευτυχώς χωρίς θύματα και τραυματίες, παρά μόνο τον εγωισμό των Βρετανών ψαράδων που χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την περιοχή.



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top