GuidePedia

0

Οι ελληνικές αρχές και συγκεκριμένα οι υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας , σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, φοβούνται μυστική επιχείρηση της περιβόητης τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, εντός ελληνικού εδάφους κατά των 8 Τούρκων στρατιωτικών στους οποίους σταδιακά, όπως δείχνουν τα πράγματα θα τους δοθεί άσυλο .

Οι φόβοι των ελληνικών άρχων , σύμφωνα με την εφημερίδα είναι ότι οι Τούρκοι δεν αρκεστούν σε προκλητικές δηλώσεις και ανακοινώσεις μέσω του ΥΠΕΞ , αλλά θα προχωρήσουν και σε απόπειρα « επιθετικής επιχείρησης» πιθανότατα ….εντός του ελληνικού εδάφους με προσπάθεια απαγωγής των Τούρκων στρατιωτικών.

Η τουρκική υπηρεσία , σύμφωνα και με το πολύ πρόσφατο παράδειγμα στο Κοσσυφοπέδιο έχει προσανατολιστεί το τελευταίο διάστημα σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις εντός ξένων χωρών.

Εκτιμάται όμως ότι εντός του ελληνικού εδάφους μια τέτοια «επιχείρηση» είναι εξαιρετικά δύσκολη …για τον λόγο ότι οι ελληνικές αρχές δεν πρόκειται να το επιτρέψουν , για αυτό και έχουν λάβει τα μέτρα τους κατά της πιθανότητας αυτής …από τουρκικής πλευράς.



Υπενθυμίζεται ότι στη δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Ευρώπη συμπεριλαμβάνονται και οι «λίστες θανάτου», στις οποίες έχουν καταχωρηθεί Κούρδοι, Τούρκοι, αλλά και Ευρωπαίοι πολίτες που είναι σφοδροί επικριτές του Ερντογάν.

Ενδεικτικό του κλίματος διωγμών που επικρατεί στη γείτονα είναι και το γεγονός ότι σημαντικός αριθμός Τούρκων χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να περάσει στην Ελλάδα, ζητώντας άσυλο. Απλώς η υπόθεση των οκτώ στρατιωτικών που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «πραξικοπηματίες» και απαιτεί επίμονα την έκδοσή τους είναι εμβληματική.

Είναι αξιοσημείωτο, μάλιστα, ότι οι ελληνικές αρχές χρησιμοποιούν κάθε νόμιμο μέσο για να παρατείνουν την κράτηση των «οκτώ», φοβούμενες το ενδεχόμενο να πέσουν κι αυτοί θύματα δολοφονικής επίθεσης από Τούρκους πράκτορες.

Στις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει ένας άλλος κύκλος και η κυβέρνηση της χώρας δημοσίευσε έναν κατάλογο εταιρειών και ατόμων που πρόσφατα ταξινομήθηκαν ως «Ειδικά Καθορισμένοι Παγκόσμιοι Τρομοκράτες» για την υποστήριξη ιρανικών εταιρειών στις οποίες έχουν επιβληθεί από τις Η.Π.Α. κυρώσεις λόγω διασύνδεσης με συνδέσμους με οργανώσεις που έχουν οριστεί ως τρομοκρατικές οργανώσεις.

Μέσα εκεί συμπεριλήφθησαν και τρείς τουρκικές εταιρείες κτυπώντας για πρώτη φορά στα ίσια την Τουρκία σε αυτό το ζήτημα.

Αυτό σημαίνει ότι οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας έχουν δραστηριοποιηθεί κατά της Τουρκίας εδώ και μεγάλο διάστημα και θα έχουμε να ακούσουμε …πολλά το επόμενο διάστημα .

Με πληροφορίες από την έντυπη μορφή της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ




πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top