GuidePedia

0

Σε μια απρόσμενη και πρωτοφανή κίνηση προχωρά ο υποψήφιος Πρόεδρος της Τουρκίας με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), Μουχαρέμ Ιντζέ, καθώς την Τετάρτη αναμένεται να φτάσει στη Θράκη και να μιλήσει στους εκεί Έλληνες μουσουλμάνους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η «Καθημερινή» ο Ιντζέ θα φτάσεις στη 1:00 μετά το μεσημέρι στο τουρκικό προξενείο και στη συνέχεια θα μιλήσει σε ομόθρησκούς του μπροστά στο κτίριο της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.

Ο υποψήφιος του CHP δεν αποκλείεται να μεταβεί και στην Ξάνθη, ενώ ακολούθως θα περάσει στο βουλγαρικό έδαφος και την πόλη Κρτζάλικ, όπου θα μιλήσει και εκεί σε μουσουλμάνους.

Ωστόσο σε αναζήτηση που έκανε το Hellas Journal στο επίσημο πρόγραμμα των ομιλιών του Μουχαρέμ Ιντζέ δεν υπάρχει καμία τέτοια ομιλία ούτε στην Ελλάδα, ούτε στη Βουλγαρία, αν και η συγκεκριμένη ημέρα δεν έχει καμία δραστηριότητα.

Πηγές της μειονότητας αναφέρουν πως η κίνηση του Ιντζέ έρχεται ως απάντηση της συγκέντρωσης του Ερντογάν στο Σαράγεβο, καθώς πρακτικά δεν έχει κανένα αντίκρισμα μιας και οι Έλληνες μουσουλμάνοι δεν ψηφίζουν στην Τουρκία. Ταυτόχρονα θέλει να δείξει πως ο μόνος ανεπιθύμητος στο έδαφος της ΕΕ είναι ο Ταγίπ Ερντογάν αφού ακόμα και το φιλοκουρδικό κόμμα κατάφερε να κάνει προεκλογική συγκέντρωση στην Κολονία.


Hellasjournal

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top