GuidePedia

0

Η απόφαση της ρωσικής ηγεσίας να μην πουλήσει στην Συρία τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Ννετανιάχου στην Μόσχα. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας δηλώσεις σύμβουλου του Ρώσου προέδρου σε ζητήματα στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας Βλαντίμιρ Κόζιν.

“Οι δηλώσεις του Κόζιν είναι εντελώς λάθος να συσχετισθούν με την επίσκεψη Νετανιάχου”, δήλωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία ποτέ δεν είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε πώληση S-300. Όπως υποστήριξε, η Μόσχα είχε απλώς αναφέρει ότι διατηρεί το δικαίωμα να το πράξει, μετά τις επιθέσεις ΗΠΑ και συμμάχων τους στην Συρία.

Ο Κόζιν, στην συνέντευξη στην εφημερίδα Izvestia, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα πουλήσει συστοιχίες αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 και προσέθεσε ότι ο συριακός στρατός «έχει ό,τι χρειάζεται».

Το μόνο σίγουρο είναι πάντως ότι τόσο η Ρωσία όσο και το Ισραήλ δεν περίμεναν αυτό το ζήτημα για να φανεί σε όλο τον πλανήτη πόσο στενά συνεργάζονται, καθώς για πλήθος λόγων τους οποίους το DP έχει εξηγήσει επαρκώς, κανείς δεν θέλει να… κακοκαρδίσει τον άλλον!

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top