GuidePedia

0

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Μπεκίρ Τζοσκούν, μετά την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του, επέστρεψε στην τακτική του στήλη στην εφημερίδα Sozcu, για να καυτηριάσει με τον γνωστό γλαφυρό τρόπο του τα τεκταινόμενα στην Τουρκία. Στο άρθρο του με τίτλο τσουνάμι γράφει:

Ήρθε από τα βαθιά ένα κύμα πολιτισμού..
Σάρωσε τις παραδόσεις, τους νόμους, την ηθική, την κοινωνικότητα, την κοσμιότητα, την αξιοπρέπεια.

Σκέπτονται ότι πρέπει να βιάσουν τη γυναίκα που βαδίζει μόνη της στο δρόμο… Πηγαίνουν στο νοσοκομείο και βιάζουν την δύστυχη νοσοκόμα… Δεν θεωρείται ούτε καν είδηση ο ξυλοδαρμός, το μαχαίρωμα, η δολοφονία ανυπεράσπιστων ανθρώπων.. Δέρνουν στα μέσα συγκοινωνίας εκείνους που δεν τους αρέσει η συμπεριφορά τους, γιατί θεωρούν τους εαυτούς τους “φύλακες της αρετής”. Άρχισαν να αυνανίζονται στα λεωφορεία..

Αγοράσαμε βελόνες ραψίματος και όταν τις φέραμε σπίτι διαπιστώσαμε ότι δεν είχαν τρύπα για να περάσει η κλωστή. Ένας στους τρεις ενήλικες εξαπάτησε έναν από τους άλλους δυο και βρίσκονται στα δικαστήρια. (Εκκρεμούν 17 εκατ. δικόγραφα). Ήρθαν οι Ισπανοί για να μάθουν πως φτιάχνεται μέλι χωρίς τις μέλισσες. Στους πάγκους της αγοράς δεν υπάρχει ούτε ένα ανόθευτο προϊόν . Δεν έμειναν γάιδαροι στα χωριά, η Τουρκία τους καταβρόχθισε όλους… Οι άνθρωποι επιβιώνουν εξαπατώντας ο ένας τον άλλον..

Οι πόλεις μετατράπηκαν σε σωρούς κακόγουστων , γυάλινων κτηρίων. Ζούσαν δίπλα δίπλα στα σπίτια με τις αυλές, προτίμησαν να κατοικήσουν ο ένας πάνω στον άλλον.
Οι πόλεις αυτές δεν είναι μέρη όπου ζουν ευτυχισμένοι άνθρωποι. Οι πολίτες έγιναν στοίβες δυστυχισμένων που ξυπνούν ανήσυχοι το πρωί, βγαίνουν φοβισμένοι από τα σπίτια τους και ζουν σε εγρήγορση μήπως και τους συμβεί κάτι κακό.

Η αδιακρισία θεωρείται μαγκιά, η αδιαντροπιά θάρρος, τα ασύστολα ψεύδη αξιοσύνη, προσόν η εξαπάτηση συνανθρώπων και ηρωισμός η παρενόχληση των άλλων.
Σάπισαν εδώ και καιρό οι φορείς που είναι αρμόδιο για να αναμορφώσουν την κοινωνία.
Οι πρυτάνεις φορούν σαρίκια.
Οι νομάρχες κραδαίνουν σπαθιά.
Εκατομμύρια άνθρωποι χειροκροτούν την κλεψιά….
Εάν αναρωτηθείτε τι συμβαίνει Μεγαλοδύναμε Θεέ μου
Το κράτος διορίζει δικαστές και εισαγγελείς με κλήρο…
Ήρθε από τα βαθιά ένα τσουνάμι
Και η Τουρκία έγινε έτσι…
Κρίμα για σένα πατρίδα…”

Τραγική η εικόνα που παρουσιάζει ο Τζοσκούν. Κάποιοι μπορεί να την πουν θεία δίκη, για τις σφαγές και τις εξοντώσεις όλων των γηγενών πληθυσμών που είχαν αναπτύξει έναν αξιοθαύμαστο πολιτισμό στην Μικρά Ασία. Η Περβίν Ερμπίλ περιγράφει στο εξαιρετικό έργο της “Η Νιόβη θρηνούσε για την Μικρά Ασία”, τι πρόσφεραν οι Έλληνες στην Μικρά Ασία και τι χάθηκε με τον ξεριζωμό τους. Οι διαφωνούντες ας κάνουν μια σύγκριση της εικόνας που περιγράφει η συγγραφέας με αυτήν που καυτηριάζει ο αρθρογράφος.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top