GuidePedia

0

Τους έξι από τους οκτώ αξιωματικούς που έχουν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα ίσως πάρει μαζί του στην Τουρκία ο Τ. Erdogan μετά την επίσκεψή του στις 7 και 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, υποστηρίζουν τουρκικά ΜΜΕ.

Η συγκεκριμένη είδηση δημοσιεύτηκε αρχικά στην ιστοσελίδα timeturk.com και σήμερα αναπαράγεται και στην εφημερίδα Aksam. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των δύο τουρκικών ΜΜΕ οι έξι από τους οκτώ «γκιουλενιστές» αξιωματικοί, όπως τους χαρακτηρίζουν, ενδέχεται να επιστραφούν στην Άγκυρα, στο πλαίσιο συμφωνίας που θα επιτευχθεί κατά την επίσκεψη του Tayyip Erdogan στην Αθήνα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.


Τα ίδια δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Τούρκου πρόεδρου στην Ελλάδα εδώ και σχεδόν επτά δεκαετίες ενώ εκτενής αναφορά γίνεται και στην πρόσφατη σύλληψη 9 Κούρδων, μελών του DHKP-C, μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής.

Υπενθυμίζεται ότι οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου πέρυσι τον Ιανουάριο, βρίσκονται αμετάκλητα στην Ελλάδα καθώς κρίθηκε ότι δεν πρόκειται να έχουν στην Τουρκία δίκαιη δίκη. Ωστόσο οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν ότι είχαν συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top