GuidePedia

0

Το κόμμα της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, το λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) υποσχέθηκε διά του αναπληρωτή αρχηγού Οζγκούρ Οζέλ, ότι επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη για την κυβερνητική πλειοψηφία του ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Οι αποκαλύψεις θα έρθουν αύριο από τον αρχηγό του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, εάν ο πρόεδρος Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ δεν αποκαλύψουν ποιος έδωσε τα επίσημα κρατικά έγγραφα στον (λαθρ)έμπορο χρυσού Ρεζά Ζαράμπ που δικάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και «κελαηδάει»…

Ο Κιλιτσντάρογλου φέρεται αποφασισμένος να αποκαλύψει κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον 25.000 Τούρκων ποιος και για ποιο αντάλλαγμα προμήθευσε τον Ζαράμπ με όσα κρατικά έγγραφα απαιτούνταν για να διευκολύνει το παράνομο εμπόριό του.
Ο ίδιος ο Ζαράμπ ανέφερε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης ότι ο ίδιος ο Ερντογάν, προσωπικά, ενέκρινε την εμπλοκή των τουρκικών τραπεζών στη μεθόδευση με στόχο την παράκαμψη των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν.

Η κατάθεσή του οδήγησε την τουρκική κυβέρνηση στην απόφαση να κατάσχει την περιουσία του ιδίου του επιχειρηματία Ρεζά Ζαράμπ, της οικογένειάς του, αλλά και προσώπων του «κύκλου» του στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Κιλιτσντάρογλου, προσφάτως αποκάλυψε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο στενός κύκλος του Τούρκου προέδρου διακίνησε περί τα 15 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμούς στη Νήσο του Μαν και την υπεράκτια (offshore) εταιρία με την επωνυμία «Bellway Limited».

Ως αποτέλεσμα αντιμετώπισε την οργή του «σουλτάνου» ο οποίος κινήθηκε νομικά εναντίον του μαζί με μέλη της οικογένειάς του, ζητώντας την καταβολή αποζημίωσης 380.000 δολαρίων για συκοφαντική δυσφήμιση. Το θέμα βρίσκεται πλέον ενώπιον της τουρκικής «Δικαιοσύνης»…

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top