GuidePedia

0

«Φωτιά» στην Βόρεια Συρία βάζει ο Ερντογάν με αιφνιδιαστική επίθεση των μηχανοκίνητων δυνάμεων του εντός του συριακού εδάφους με στόχο την πόλη Αφρίν, ενεργοποιώντας ανεξέλεγκτες συνέπειες στην περιοχή.

Τουρκικές στρατιωτικές φάλαγγες εισχώρησαν 20 χιλιόμετρα στο συριακό έδαφος , αυξάνοντας την πιθανότητα επικείμενης επίθεσης στις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας ( SDF) που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ στην επαρχία Χαλεπίου , σύμφωνα με κουρδικές πηγές σήμερα Κυριακή.



Ο τουρκικός στρατός εισήλθε στη μικρή πόλη Bailya στο καντόνι της Afrin και άνοιξε ένα διάδρομο για να εισβάλει ενδεχομένως σε αυτήν την αγροτική περιοχή στη Βόρεια Συρία.

Το νέο πέρασμα διευκολύνει την κυκλοφορία των στρατιωτικών οχημάτων, αρμάτων μάχης και εξοπλισμού για την ανάπτυξη στην παραμεθόρια περιοχή κοντά σε αγροκτήματα στο Μπαλίγια.

Ο τουρκικός στρατός δημιούργησε επίσης ένα άλλο πέρασμα κοντά στο χωριό Shilta’ati στη περιοχή Σέρα πριν ένα μήνα .

Οι τουρκικές δυνάμεις κατασκεύασαν επίσης πέντε ειδικούς πύργους παρακολούθησης για να ελέγχουν την περιοχή, στοχεύοντας κατά όποιου προσπαθεί να προσεγγίσει τα σύνορα.

Από τον Αύγουστο, ο τουρκικός στρατός συγκεντρώνει δυνάμεις γύρω από το καντόνι της Αφρίν, στέλνοντας μεγάλο αριθμό στρατιωτικών και τεθωρακισμένων οχημάτων στην περιοχή.

Τουρκικό ΜΜΕ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η εντολή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στις ρωσικές δυνάμεις να αποσυρθούν από την Συρία, άνοιξε το δρόμο στις τουρκικές δυνάμεις να ξεκινήσουν μια επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή της Αφρίν στο Βόρειο-δυτικό Χαλέπι.

Η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak τόνισε ότι η ξαφνική απόφαση του Πούτιν να αποσύρει τις ρωσικές δυνάμεις από όλη την Συρία δημιουργεί τάσεις νέας αποσταθεροποίησης στη χώρα, ειδικά στην πόλη Afrin που ήταν υπό τον έλεγχο των Κούρδων από το 2102, προσθέτοντας ότι η επικείμενη απόσυρση 300 Ρώσων στρατιωτών από την Αφρίν θα ανοίξει τον δρόμο για επικείμενη τουρκική στρατιωτική εισβολή.

Το άρθρο ανέφερε ότι η Ρωσία υποστήριξε τις δυνάμεις της Συριακής Κυβέρνησης τα τελευταία δύο χρόνια με την αποστολή 7.000 στρατιωτών στις περιοχές Homs, Tartus, Tadmur (Palmyra) Aleppo, Afrin και Lattakia με 50 μαχητικά αεροσκάφη , 80 ελικόπτερα, πάνω από 80 άρματα μάχης , δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και εκατοντάδες πυροβόλα σε όλα τα πεδία μάχης και βάσεις στη χώρα που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από πολέμους.

Η ίδια εφημερίδα τόνισε ότι η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την Αφρίν θα ήταν το τελευταίο μέρος του σχεδίου που είχαν κατά νου οι τουρκικές δυνάμεις πριν καταλάβουν την πόλη .

Η Άγκυρα ανακοίνωσε στα τέλη Νοεμβρίου ότι θα επεκτείνει τη στρατιωτική της αποστολή της στη Συρία σε άλλες δύο επαρχίες, κάτι που ενδεχομένως να φέρει τις δυνάμεις της σε αντιπαράθεση με υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ Κούρδους μαχητές, ανακοίνωσε το Τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας σε ανακοίνωση .

Η ίδια ανακοίνωση τόνισε ότι η Άγκυρα πρόκειται να επεκτείνει τα κέντρα παρακολούθησης σε περιοχές κοντά στην πόλη Afrin στην επαρχία του Χαλεπίου , η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των Σύρων ανταρτών του SDF.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η Άγκυρα πρέπει να καθαρίσει την περιοχή της Αφρίν στην Βορειοδυτική Συρία από τους Κούρδους , ερχόμενος σε αντίθεση με ΗΠΑ και Ισραήλ.



Με λίγα λόγια η Άγκυρα και ο παρανοϊκός Τούρκος πρόεδρος ξεκίνησαν να κινούνται απειλητικά στην Συρία , απειλούν στην Κύπρο ενόψει εξορύξεων και μιλούν για 150 νησιά στο Αιγαίο που είναι τουρκικά και τώρα υπό ελληνική κατοχή.

Το τέλειο σενάριο δηλαδή για να πάρει «φωτιά» ολόκληρη η Ανατολική Μεσόγειο και η Μέση Ανατολή.

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top