GuidePedia

0

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε από τις ΗΠΑ λόγω της στάσης Ερντογάν και αναδιατάσσουν δυνάμεις τους κοντά στα τουρκικά σύνορα σε Ιράκ και Βουλγαρία σε μια πρωτόγνωρη στα χρονικά κίνηση .

Οι ΗΠΑ έχουν την Τουρκία από Βουλγαρία και Ιράκ σε μια ιδιότυπη «μέγγενη» θέλοντας να της δείξουν τι ακριβώς την αναμένει.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η οργάνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών του Κουρδιστάν (PKK) έλαβαν μέτρα μετά την έναρξη της επιχείρησης από την Τουρκία στην Idlib στις 7 Οκτωβρίου.

Οι δυνάμεις του Δημοκρατικού Κόμματος (PYD) ενώθηκαν με αυτές του PKK και πραγματοποίησαν ταυτόχρονες συναντήσεις στις 8 Οκτωβρίου σε Afrin, Tell Abyad, Manbij και Ayn al-Arab, οι οποίες ελέγχονται από τους Κούρδους .



Στις συναντήσεις, όλες οι κουρδικές δυνάμεις αποφάσισαν να στείλουν περισσότερους αντάρτες στις περιοχές των συνόρων της Τουρκίας, ιδίως στην Αφρίν, και επεσήμαναν ότι ο βασικός στόχος του τουρκικού στρατού που προχώρησε στην Idlib είναι η Afrin, ενώ το PKK προειδοποίησε ότι είναι έτοιμο «για πόλεμο».

Η Τουρκία πλέον είναι ο κύριος στόχος των Κούρδων .

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Yeni Şafak, ο λεγόμενος διοικητής του PKK / PYD, που έχει την κωδική ονομασία «Renas» δήλωσε ότι η επιχείρηση της Τουρκίας στην πόλη Idlib είναι μια προσπάθεια να απομονωθεί το PYD στην Afrin.

«Κάθε επίθεση στην Αφρίν θα θεωρηθεί ως επίθεση σε μια αυτόνομη περιοχή. Οι σύμμαχοί μας που είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη δεσμεύτηκαν για το θέμα αυτό. Οι πολιτικές και στρατιωτικές μας προετοιμασίες εναντίον της Τουρκίας συνεχίζονται με την υποστήριξη των μακροχρόνιων συμμάχων μας «, δήλωσε.

«Οι μονάδες PYD θα είναι έτοιμες για επίθεση» για να συνεχίσει » θα ξεκινήσουμε μια άμεση και τρομερή επίθεση στην Τουρκία», πρόσθεσε.

Στις συναντήσεις, το PKK / PYD αποφασίστηκε επίσης να μεταφερθούν χιλιάδες Κούρδοι αντάρτες στη συνοριακή γραμμή που θα περιλαμβάνει τις πόλεις Manbijο, Ashrafiyye, Sheikh Makhsoud .

Οι Κούρδοι ξεκίνησαν επιστράτευση και δίνουν όπλα σε άτομα ηλικίας από 16 έως 40 ετών από τις περιοχές όπου κατοικούν κυρίως Τουρκμένοι και Άραβες και ετοιμάζονται για το μεγάλο μακελειό .

Την ίδια στιγμή έχουμε περίεργες μετακινήσεις και αναδιατάξεις στην Βουλγαρία από τις αμερικανικές δυνάμεις οι οποίες διαβλέπουν δυσάρεστες καταστάσεις στα βουνά της Ροδόπης με την συνδρομή της Άγκυρας , αλλά και στα σύνορα Βουλγαρίας και Τουρκίας.

Η κρίση ΗΠΑ και Τουρκίας υπέβοσκε εδώ και δύο χρόνια αλλά τώρα τα πράγματα έχουν «εξοκείλει» τελείως, παρά τις εκτιμήσεις, ότι ο Ερντογάν και ο Τράμπ θα τα «βρουν σύντομα» .

Σύμφωνα με τουρκικό άρθρο και χάρτη που έφεραν στην δημοσιότητα οι Τούρκοι, αμερικανικές επίλεκτες δυνάμεις «αναδιατάσσονται» σε καίρια και δεσπόζοντα σημεία κοντά στα σύνορα Βουλγαρίας Τουρκίας, προφανώς για λόγους που έχουν να κάνουν με την εμπιστοσύνη των δύο πλευρών.



Συγκεκριμένα αναφέρεται πως Αμερικανοί κομάντος από τις αμερικανικές βάσεις στην Ρουμανία και στην Βουλγαρία, μετακινήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κοντά στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας, πυροδοτώντας περίεργες εξελίξεις ανάμεσα στις δύο χώρες .

Ο τουρκικός τύπος κάνει λόγο για τις πλέον επίλεκτες μονάδες αμερικανικού στρατού μαζί με περίπου 80 ΤΟΜΑ Stryker τα οποία έχουν τοποθετηθεί σχεδόν απέναντι από τα τουρκικά σύνορα σε απόσταση ασφαλείας.

Την ίδια χρονική περίοδο πάνω κάτω όλως τυχαίως ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής Κυβέρνησης και Υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνωφ μίλησε για προσπάθειες ριζοσπαστικοποίησης στη Βουλγαρία με στόχο τα γκέτο των Ρομά και Βουλγάρων Μουσουλμάνων, καθώς και για αντάρτικο στα Βουνά της Ροδόπης.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Βούλγαρο ΥΠΑΜ, οι προσπάθειες ριζοσπαστικοποίησης συγκεντρώνονται σε εκείνη ακριβώς την περιοχή που γειτνιάζει με την Δυτική Θράκη, και τόνισε με διπλωματικό τρόπο ότι όλες οι χώρες απειλούνται από τη ριζοσπαστικοποίηση (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος).

Ο κίνδυνος από μερίδα μουσουλμάνων τουρκικής καταγωγής τόσο στην Βουλγαρία όσο πιθανόν και στην Ελλάδα ταιριάζει τέλεια στο σχέδιο του Ερντογάν για μια Τουρκία που θα «ξεπερνά τα σημερινά χερσαία σύνορα της διότι έχει αδελφούς γύρω της» .

Οι Αμερικανοί διαβλέποντας την στάση του Ερντογάν και έχοντας πλέον από πρώτο χέρι «γνώση» των οθωμανικής εμβέλειας σχεδίων του για τα Βαλκάνια, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση.



Ο κύριος λόγος που τους έφερε εδώ βέβαια ήταν η Ρωσία, αλλά τώρα ανακάλυψαν ένα τεράστιο δίκτυο πρακτόρων της ΜΙΤ που αλωνίζουν στην περιοχή μας, προετοιμάζοντας το έδαφος για εκ νέου άλωση των Βαλκανίων από τους νέο-οθωμανούς.

Εντωμεταξύ το ΝΑΤΟ εγκαινίασε χθες την δημιουργία μιας νέας πολυεθνικής Ταξιαρχίας , με έδρα τη Craiova, στη νότια Ρουμανία, με στόχο την αντιμετώπιση της αυξημένης απειλής της Ρωσίας για την περιοχή του Ευξείνου Πόντου.

«Το ΝΑΤΟ θα αυξήσει τη χερσαία, αεροπορική και ναυτική παρουσία του τόσο στη Ρουμανία όσο και στη Βουλγαρία», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Jens Stoltenberg χωρίς να αποκαλύψει βέβαια ο ίδιος την δυσπιστία της συμμαχίας στην Άγκυρα .

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο της Ρουμανίας κ. Klaus Iohannis ότι «η ταξιαρχία στη Ρουμανία είναι μόνο ένα μέρος της απάντησής του ΝΑΤΟ στην αυξημένη ρωσική παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα».



«Ωστόσο, θα στείλει μήνυμα ότι μια επίθεση εναντίον μέλους του ΝΑΤΟ θα αντιμετωπιστεί ως επίθεση εναντίον όλων των συμμάχων», τόνισε.

Η ίδρυση της νέας πολυεθνικής δύναμης θεωρείται διπλωματική επιτυχία στη Ρουμανία.

Το Βουκουρέστι υποστηρίζει την ενισχυμένη παρουσία του ΝΑΤΟ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη από τη Σύνοδο Κορυφής της Βαρσοβίας το 2016, όταν η συμμαχία συμφώνησε να δημιουργήσει μια δύναμη 4.000 στρατευμάτων στη Βαλτική και την Πολωνία.

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις ήταν δύσκολες. Η γειτονική Βουλγαρία και η Τουρκία, αλλά και η Ελλάδα , είναι πιο κοντά στη Ρωσία διπλωματικά , είτε αντιτίθενται στην πρωτοβουλία, είτε υποστηρίζουν μόνο μια πιο περιορισμένη παρουσία του ΝΑΤΟ.

Η ναυτική παρουσία του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα περιλαμβάνει ναυτικές περιπολίες, αλλά θα ενισχυθεί με περισσότερες συμμαχικές επισκέψεις στους λιμένες της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, με ενισχυμένη εκπαίδευση και ασκήσεις.

Οι αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα θα αυξηθούν επίσης σε δύναμη, με τη Βρετανία να αναπτύσσει περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη σε αεροπορικές βάσεις στην Ρουμανία, ενώ καναδικά μαχητικά περιπολούν ήδη στον ρουμανικό εναέριο χώρο, ενώ ιταλικά αεροσκάφη περιπολούν στον βουλγαρικό εναέριο χώρο.

Μια ωραία μεγάλη «παρέα» έχουμε γίνει στην περιοχή των Βαλκανίων με ΝΑΤΟ, Ρωσία και Τουρκία και άντε να δούμε που θα βγάλει όλο αυτό.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top