GuidePedia

0

Σενέρ Λεβέντ

Οι δικοί μας μπορούν να ξεγελάσουν μόνο τον δικό τους λαό. Τον ξεγέλασε ο Ντενκτάς. Τον ξεγέλασε ο Ταλάτ. Τον ξεγέλασε ο Έρογλου. Και στο τέλος ο Ακιντζί
Εγώ ήξερα πως ο Ταγίπ Ερντογάν είναι έξυπνος άνθρωπος. Δεν μου περνούσε καθόλου από το μυαλό ότι ήταν τόσο αφελής. Τελικά όλοι τον ξεγέλασαν.
Τον ξεγέλασε ο Άσαντ.
Τον ξεγέλασε ο Φέτο (Γκιουλέν).
Τον ξεγέλασε ο Μπαρζανί.
Φαίνεται ότι μόνο εμείς δεν μπορέσαμε να τον ξεγελάσουμε.
Όπως γίνεται αντιληπτό, οι δικοί μας μπορούν να ξεγελάσουν μόνο τον δικό τους λαό. Τον ξεγέλασε ο Ντενκτάς. Τον ξεγέλασε ο Ταλάτ. Τον ξεγέλασε ο Έρογλου. Και στο τέλος τον ξεγελάει και ο Ακιντζί.
Όμως, πρέπει να πω ότι είμαστε πολύ κατάλληλοι για ξεγέλασμα. Ο πιο γνωστός μας κλέφτης, ο οποίος πέρασε και από τις φυλακές στον νότο, ο Ταβουρί, φοράει δέκα δακτυλίδια και στα δέκα του δάκτυλα, σαν δέκα δεξιότητες. Μια μέρα μου είπε το εξής:
«Αν οι άνθρωποι με πιστεύουν ξέροντας ποιος είμαι, εγώ τι να κάνω;» Ο Ταβουρί κοροϊδεύει σχεδόν το ανθρώπινο μυαλό και την ανθρώπινη αφέλεια. Κάποτε πήγε στην Αγγλία, λέει. Και τηλεφώνησε σε μια οικογένεια της οποίας ο πατέρας είχε πεθάνει πρόσφατα. Είπε το εξής: «Ο πατέρας σας χρωστούσε σε κάποιους. Τώρα σας κυνηγούν λόγω αυτού του χρέους. Θα απαγάγουν τα παιδιά σας και θα σας κάνουν κακό. Στείλτε μου πέντε χιλιάδες στερλίνες να διευθετήσω την υπόθεση».
Η οικογένεια φοβήθηκε. Του μετέφερε αμέσως τις πέντε χιλιάδες στερλίνες!
Η αφέλειά μας είναι θρυλική. Χάρις σε αυτήν, έγιναν πλούσιοι εδώ τόσοι απατεώνες που έρχονται από την Τουρκία. Κάποιοι εμφανίστηκαν με χρηματοδοτικά ιδρύματα. Μάζεψαν λεφτουδάκια με υψηλό επιτόκιο και εξαφανίστηκαν. Κάποιοι μας κορόιδεψαν παρουσιάζοντας πετιμέζι από χαρούπια για βιάγκρα και κέρδισαν πολλά χρήματα. Εξαφανίστηκε αμέσως το πετιμέζι που πωλούσε στον πάγκο που έστησε στην πλατεία της Μόρφου. Ύστερα γύρισε όλα τα μέρη μέχρι το Ριζοκάρπασο. Όλοι αγόραζαν από δύο και από τρία όταν άκουγαν για βιάγκρα. Μια μέρα ένας πολίτης έφερε ένα βαζάκι και το έβαλε πάνω στο γραφείο μου. Πετιμέζι από χαρούπια. «Μας ξεγέλασαν, το δοκίμασα, αλλά δεν μου σηκώθηκε», μου είπε. 
Αυτόν τον κακόμοιρο πολίτη μου θύμισε ο Ταγίπ Ερντογάν που λέει συνεχώς ότι «ξεγελαστήκαμε». Τον λυπήθηκα και αυτόν όπως λυπήθηκα εκείνον τον πολίτη. Αλλά ησύχασα όταν ακούστηκε στεντόρεια η φωνή της εκδίκησης.
«Θα κλείσω τη στρόφιγγα», είπε στον Μπαρζανί.
Η στρόφιγγα είναι σημαντική πολύ. Τι τρέχει από εκείνη τη στρόφιγγα; Όχι νερό. Πετρέλαιο. Είναι έξυπνος ο Μπαρζανί. Μήπως μπορεί να μείνει ποτέ από κάτω; Η εφημερίδα του κινητοποιήθηκε αμέσως. Είπε το εξής στον Ερντογάν:
«Μας απειλείτε με κλείσιμο της στρόφιγγας. Γιατί δεν κλείσατε τη στρόφιγγα όταν, παρά τις ενστάσεις της Βαγδάτης, στελλόταν κουρδικό πετρέλαιο στο Τζεϊχάν και από εκεί με καράβια μέχρι και τον Κόλπο του Μεξικού; Ποιου ήταν εκείνα τα καράβια; Πού πήγαν τα χρήματα από το κουρδικό πετρέλαιο που πωλήσατε; Γιατί δεν σας πέρασε από το μυαλό να κλείσετε τη στρόφιγγα όταν τα χρήματα ήταν κατατεθειμένα στην τράπεζα Χάλκμπανκ;»
Ο γενικός διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας Robwar Kerim Weli, ο οποίος τα έγραψε αυτά, κορόιδεψε τον Ερντογάν. Είπε το εξής: «Ο Άσαντ σας ξεγέλασε, ο Νετανιάχου σας ξεγέλασε. Στο τέλος, σας ξεγέλασε και ο Μπαρζανί; Πώς γίνεται να ξεγελιέστε τόσο εύκολα
Αλήθεια, πώς γίνεται; Πώς γίνεται εμείς να μην ξεγελάσαμε τον άνδρα τον οποίο όλοι ξεγελούν τόσο εύκολα και μας ξεγέλασε εκείνος; Πόσο εύκολα μας ξεγέλασε στο σχέδιο Ανάν! Έπεισε ότι ήθελε πραγματικά λύση. Και διόρθωσε το μακιγιάζ του χάρις στο «ναι» όσων ξεγελάστηκαν στον βορρά. Αποκαταστάθηκε. Όμως, δεν διέφερε από αυτόν που πωλούσε εκείνο το πετιμέζι. Όλοι θα αντιλαμβάνονταν ότι ξεγελάστηκαν μετά που πλάγιασαν και κοιμήθηκαν ένα βράδυ. Αλλά θα ήταν πλέον αργά. Πού ξεγελαστήκαμε την τελευταία φορά; Στις βουνοκορφές του Κραν Μοντανά. Και εκεί κατάφερε να πείσει όλους ότι ήθελε λύση. Και φόρτωσε στην ελληνοκυπριακή πλευρά και αυτή τη μη λύση. Με τη μεγάλη συμβολή του Μουσταφά Ακιντζί δυστυχώς.
Μας ξεγέλασε και στο θέμα του νερού. Σάμπως τον ένοιαζε πολύ η έλλειψη νερού που αντιμετωπίζαμε και μας μετέφερε νερό με αγωγούς. Τώρα ακούγονται κραυγές βοήθειας από τον λαό επειδή πληρώνει πολύ υψηλούς λογαριασμούς νερού. Όπως είπα, είμαστε πολύ κατάλληλοι για ξεγέλασμα. Για παράδειγμα, πάρα πολλοί από εμάς ακόμα νομίζουν ότι απελευθερώθηκαν το 1974. Ξεγελαστήκαμε με τη διχοτόμηση. Ξεγελαστήκαμε με την ανταλλαγή πληθυσμού. Και, τέλος, ξεγελαστήκαμε με το κράτος που ίδρυσαν. Μην εκπλαγείτε αν μια μέρα πει και σε εμάς αυτό που είπε στον Μπαρζανί: «Θα κλείσω τη στρόφιγγα!» Αν μια μέρα έρθει το μυαλό μας στο κεφάλι μας και δεν κάνουμε αυτά που θέλει, ειδικά αν επιχειρήσουμε να συμφωνήσουμε με τους Ελληνοκύπριους αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία, γιατί να μην το πει;
Θα κόψει και τον ηλεκτρισμό που θα μας φέρει, θα κλείσει και τη στρόφιγγα του νερού. Καταλάβατε;

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top