GuidePedia

0

Γενίκευση της έντασης στην Κορεατική χερσόνησο με την αντίδραση της Μόσχας στην μαζική μεταφορά αμερικανικών λίαν επικίνδυνων οπλικών συστημάτων …πολύ κοντά στα ρωσικά σύνορα, με τα οποία απειλείται από τα ανατολικά η χώρα.



Ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ράιμπκοφ δήλωσε ότι η Μόσχα θα αντιδράσει στην επέκταση ενός αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στη Νότια Κορέα.

«Αναπόφευκτα θα θέσουμε ερώτημα για την αντίδρασή μας, όσο αφορά τις στρατιωτικές μας ισορροπίες», δήλωσε ο Ριάμπος σε δημοσιογράφους σε σύνοδο κορυφής BRICS στην Κίνα.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η αμερικανική δύναμη μάχης Κορέας (USFK) θα εγκαταστήσει και άλλους τέσσερις εκτοξευτές THAAD στην επαρχία Seongju, περίπου 300 χιλιόμετρα νότια της Σεούλ, όπου σύμφωνα με το υπουργείο υπάρχουν εκεί δύο ακόμη συστοιχίες πυραύλων του ιδίου τύπου.

Το σύστημα πυραύλων (THAAD), ( αμερικανικό αντιβαλλιστικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας) , προορίζεται να καταρρίψει βαλλιστικούς πυραύλους μακράς και μεσαίας εμβέλειας .

Η Ρωσία φοβάται για την υπερσυσώρευση αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων με οπλικά συστήματα αιχμής στην κορεατική χερσόνησο, τα οποία θα στραφούν μετά την Β.Κορέα σε… Ρωσία και Κίνα.

Ενώ διαδραματίζονται όλα αυτά , Νότια Κορέα και ΗΠΑ συζητούν την ανάπτυξη ενός ακόμη αεροπλανοφόρου και στρατηγικών βομβαρδιστικών , ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας, επικαλούμενο το υπουργείο άμυνας της χώρας.

Το πρακτορείο πρόσθεσε ότι η Σεούλ έχει εντοπίσει «ενδείξεις» ότι η Πιονγιάνγκ ετοίμαζε εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων.

Έτσι τουλάχιστον ένα ακόμη πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο , μοίρα στρατηγικών βομβαρδιστικών και αεροσκάφη F-22 RAPTOR θα μετασταθμεύσουν στην Κορεατική Χερσόνησο ως απάντηση στο τελευταίο πυρηνικό τεστ της Βόρειας Κορέας, δήλωσε τη Δευτέρα η υπουργός Άμυνας της Σεούλ.

«Θα προωθήσουμε την επιλογή ανάπτυξης στρατιωτικών μέσων όπως μια επιπλέον ομάδα μάχης αεροπλανοφόρου και στρατηγικών βομβαρδιστικών μετά από διαβουλεύσεις με τις ΗΠΑ», ανέφερε το υπουργείο άμυνας στην Σεούλ.

Επίσης η Νότια Κορέα θα διενεργήσει άσκηση με πραγματικά πυρά, χρησιμοποιώντας μαχητικά αεροσκάφη F-15 Κ οπλισμένα με πυραύλους Taurus αέρος-επιφανείας σε λίγες ημέρες , ανακοίνωσε το υπουργείο άμυνας της Σεούλ .

Η ουσία λοιπόν είναι ότι οι Αμερικανοί μεταφέρουν με πρόσχημα την κρίση στην κορεατική χερσόνησο ισχυρές επίλεκτες δυνάμεις και κυρίως οπλικά συστήματα ( ναυτικό , αεροπορία , πυραύλους κά) που θα απειλούν συνεχώς Ρωσία και Κίνα και αυτό …προκαλεί ήδη πονοκέφαλο σε Μόσχα και Πεκίνο.

Εντωμεταξύ ο Ρώσος νυν στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και πρώην συνταγματάρχης των υπηρεσιών πληροφοριών προανήγγειλε μεγάλα αντίποινα , για την εγκατάσταση αμερικανικών πυραύλων σε Νότια Κορέα και Α.Ευρώπη , δείχνοντας την Κούβα, σύμφωνα με ρωσικό άρθρο .

«Το γεγονός ότι οι Αμερικανοί αναπτύσσουν συστήματα πυραυλικής άμυνας THAAD στη Νότια Κορέα, η ρωσική κυβέρνηση το γνώριζε εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο, η Ουάσινγκτον χρειάστηκε να πάρει τη συγκατάθεση της Σεούλ γι ‘αυτό. Αυτή δόθηκε τώρα . Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η εγκατάσταση των αμερικανικών πυραύλων …… Ρωσία και Κίνα θα δώσουν την δέουσα απάντηση, κατέληξε ο πρώην συνταγματάρχης Viktor Baranez.ς μιλώντας στον ανταποκριτή της εφημερίδας «Komsomolskaya Pravda».

«Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για αυτό. Ως εκ τούτου, η επιθυμία των ΗΠΑ να μεταφέρουν κοντά σε ρωσικό έδαφος «αντιπυραυλικά συστήματα αποτελούσε διακαή πόθο» , δήλωσε ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.

« Αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργήσουν πυραυλική άμυνα όχι μόνο στο δυτικό μέτωπο, ( αυτό που έχει ήδη γίνει), αλλά και στο ανατολικό μέτωπο, τότε η Ρωσία κινδυνεύει. Για αυτό η Ρωσία θα εφαρμόσει αντίμετρα…το συντομότερο δυνατό .

Μόλις εγκατασταθούν αμερικανικά συστήματα πυραυλικής άμυνας THAAD στη Νότια Κορέα, Ρωσία και Κίνα θα μετακινήσουν όχι μόνο πυραύλους Iskander στην Άπω Ανατολή, αλλά και ναυτικές δυνάμεις και αεροπορία. Έτσι, οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να εξισορροπήσουν το ρωσικό δυναμικό πυραύλων».



«Επιπλέον, υπάρχει η Κούβα, η οποία δίνει ήδη τη συγκατάθεσή της για την ανάπτυξη ρωσικών πυραύλων κατευθείαν στο «υπογάστριο» των Ηνωμένων Πολιτειών. Και αυτοί οι πυραύλοι μπορούν να καλύψουν ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ», λέει ο Baranets.

«Ένα άλλο ευαίσθητο για το Ουάσινγκτον χτύπημα θα είναι η βοήθεια της Ρωσίας στο Ιράν για την ανάπτυξη του πυρηνικού του προγράμματος. Το θέμα μπορεί επίσης να φτάσει στο σημείο όπου η Μόσχα θα υποστηρίξει ανοιχτά και ενεργά και την Βόρεια Κορέα στη δοκιμή των πυρηνικών πυραύλων», καταλήγει ο ίδιος .

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα, η Μόσχα και προσωπικά ο πρόεδρος Πούτιν δεν πρόκειται να κάνει πίσω με τίποτα. Αυτό θα είναι πάνω ..κάτω όμως και το κύριο σενάριο το οποίο θα οδηγήσει κατευθείαν σε έναν Τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top