GuidePedia

0

Ξεκινά σήμερα, Τρίτη, μια από τις πλέον σημαντικές δίκες στη σύγχρονη Ιστορία της Τουρκίας, καθώς περίπου 500 άτομα που σύμφωνα με τις Αρχές ενεπλάκησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, θα εμφανιστούν στο δικαστήριο.

Οι 486 ύποπτοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης καθώς και για εγκλήματα που αφορούν δολοφονίες, παραβίαση του Συντάγματος και απόπειρα δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από τους 486 υπόπτους, οι 461 βρίσκονταν μέχρι τώρα υπό κράτηση, 18 αντιμετώπιζαν κατηγορίες χωρίς όμως να έχουν συλληφθεί, ενώ επτά εξακολουθούν να διαφεύγουν της σύλληψης.

Ανάμεσά τους βρίσκονται υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, με πιο γνωστό όλων τον άλλοτε επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας, Akin Ozturk.

Το δυσάρεστο για τον Ερντογάν και την τουρκική κυβέρνηση, ωστόσο, είναι ότι αυτός που θεωρούν ως υποκινητή του πραξικοπήματος θα απουσιάζει από τη δικαστική αίθουσα. Ο Φετουλάχ Γκιουλέν παραμένει στις ΗΠΑ παρά τις εκκλήσεις της Τουρκίας προς την αμερικανική κυβέρνηση να προχωρήσει στην έκδοσή του.

Κατά το περσινό αποτυχημένο πραξικόπημα χάθηκαν περίπου 300 ζωές, ενώ αμέσως μετά την… «αποκατάσταση της τάξης», ο Ερντογάν προχώρησε σε γενική εκκαθάριση στον δημόσιο τομέα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top