GuidePedia

0

Η κατάσταση αρχίζει πλέον και ξεφεύγει και η σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας περνάει σε στάδιο που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στον κόσμο ολόκληρο. Οι… πολιτισμένοι Γερμανοί μάλιστα έφτασαν στο σημείο να τυπώσουν εφημερίδα με υβριστικό πρωτοσέλιδο σε βάρος του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ.

Οι πολίτες της Γερμανίας, αλλά κυρίως των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, δεν συζητάμε για τις ΗΠΑ έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν το πρωί της Πέμπτης αντίκρισαν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Berliner Kurier κατά του Ντόναλντ Τράμπ. Συγκεκριμένα, το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας απεικόνιζε τον πλανήτη και είχε τίτλο: «Erde an Trump. F*** you».

Με αυτό τον τίτλο η τοπική εφημερίδα του Βερολίνου, της πόλης που δείχνει πολύ μεγάλη συμπάθεια στην Άνγκελα Μέρκελ προλόγισε με αυτόν τον τρόπο την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για την μη εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα.

Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, η εφημερίδα έκανε τον γύρο του κόσμου ειδικά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Αμερικανού Προέδρου και έτσι δεν άργησαν να έρθουν τα πρώτα μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τη βερολινέζικη εφημερίδα, αλλά και κατακραυγής για το απίστευτα υβριστικό αυτό πρώτο θέμα για τον Πανητάρχη.

Ένας χρήστης στο Twitter από τις ΗΠΑ έγραψε: «Συμφωνούμε απολύτως με σένα, Γερμανία. Τη βαθύτατη συμπαράστασή μας». Άλλος χρήστης έσπευσε να συγχαρεί την διεύθυνση της γερμανικής ταμπλόιντ. Κάποιοι άλλοι ωστόσο επέκριναν στην Γερμανία γι’ αυτό το πρωτοσέλιδο παρά το γεγονός ότι δεν συμφωνούν με την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ.

Δείτε το πρωτοσέλιδο:



Εκείνο όμως που προκύπτει απ’ αυτό το πρωτοσέλιδο είναι η μανία των Γερμανών για κάτι που δεν μπορούν να ελέγξουν ή δεν τους περνάει αυτό που θέλουν. Το ζούμε εμείς οι Έλληνες με τον κ. Σόιμπλε θα θέλει να θέσει τη χώρα υπό καθεστώς Κατοχής. Μην ξεχνάμε τα «κίτρινα» και υβριστικά πρωτοσέλιδα της εφημερίδας Bild κατά της Ελλάδας, όπως και αρκετών ακόμη γερμανικών ΜΜΕ.

Όσον αφορά στις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Γερμανία φαίνεται ότι επιδεινώνονται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και ίσως οδηγηθούν και σύγκρουση με διαστάσεις και συνέπειες παγκόσμιες. Έχουμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό πώς ο Ντόναλντ Τράμπ με την Άνγκελα Μέρκελ δεν έχουν ούτε ένα πεδίο συνεννόησης και αυτό φάνηκε και μετά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ και της G-7 που η Γερμανίδα καγκελάριος έφτασε στο σημείο να δηλώσει πώς δεν μπορούμε πλέον να βασιζόμαστε στους Συμμάχους. Εννοούσε σαφώς τις ΗΠΑ.

Η απόφαση του Ντόναλντ Τράμπ να μην τηρήσει τη συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα είναι ένα μήνυμα κατά της παγκοσμιοποίησης. Δεν είναι τυχαίο που τάχθηκαν εναντίον του όλες οι μεγάλες χώρες. Ούτε βεβαίως κόπτονται οι χώρες αυτές για το κλίμα. Απλά υπάρχει πολύ μεγάλος «τζόγος» με το κλίμα και οι Γερμανοί δεν θέλουν να χάσουν από το χρηματιστήριο των ρύπων.



πηγή




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top