GuidePedia

0

Η ρωσική FSB συνέλαβε στη Μόσχα στα τέλη του περασμένου μηνός, αλλά πρόσφατα διέρρευσε στη δημοσιότητα, τέσσερις υπόπτους, οι οποίοι προετοίμαζαν τρομοκρατική ενέργεια στο μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας και σχετίζονται με το ΙSIS.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την FSB που επικαλείται ως πηγή η εφημερίδα KOMMERSANT, είχαν αρχικά επιλέξει ως στόχο γνωστό πολυσύχναστο εστιατόριο, αλλά τελικά προτίμησαν να οργανώσουν επίθεση με χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα κατά επιβατών του μετρό.

Η επίθεση επρόκειτο να διεξαχθεί κατά την περίοδο πραγματοποίησης ποδοσφαιρικού τουρνουά, στα μέσα Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, και μάλιστα σε ώρα αιχμής οπότε οι συρμοί του μετρό θα ήταν κοσμοβριθείς.

Σύμφωνα με περαιτέρω στοιχεία, λάμβαναν εντολές μέσω Τουρκίας από έναν συμπατριώτη τους, μέσω επικοινωνίας τους σε δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Το ένα από τα διαμερίσματα των συλληφθέντων, είχε μετατραπεί σε εργαστήριο παραγωγής εκρηκτικών υλών.

Βάσει όσων αναφέρονται στο ρωσικό Τύπο, μεταξύ των εκρηκτικών μηχανισμών εντοπίσθηκε μια βόμβα διασποράς τροποποιημένη σε πυροσβεστήρα αυτοκινήτου, με βίδες και παξιμάδια για την πρόκληση μεγαλύτερης ζημιάς και περισσότερων απωλειών.

Οι συλληφθέντες προέρχονται από Νταγκεστάν, Ουζμπεκιστάν και Τατζικιστάν, ενώ κάποιοι εργάζονταν σε επιχείρηση παραγωγής ιδιαίτερα γνωστού αναψυκτικού.Είναι σαφές, ότι για την καταπολέμηση της νέας γενιάς τρομοκρατών θα απαιτηθούν σύγχρονες μέθοδοι, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό την τελευταία δεκαπενταετία, ιδιαίτερα στο ευρωπαϊκό χώρο στο οποίο γεωγραφικά και ιστορικά περιλαμβάνεται και η Ρωσία

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top