GuidePedia

0

Η Τουρκία μπαίνει πλέον σε δίνη αίματος και αυτοκαταστροφής καθώς οι Κούρδοι επιτίθενται κατά κύματα ανανεωμένοι και πλήρως εξοπλισμένοι. Συγκλονισμένη η Τουρκία παρακολουθεί τα φέρετρα που επιστρέφουν μετά το χειρουργικό πλήγμα ακριβείας των Κούρδων.

Οι Κούρδοι πανηγυρίζουν και αναφέρουν πως η πτώση του τουρκικού AS 532UL Cougar ήταν κατάρριψη. Γεγονός είναι πάντως πως στην ίδια περιοχή ελάχιστα λεπτά πριν είχαν αναφερθεί συγκρούσεις πριν το «ατύχημα». Κάποιοι Τούρκοι κιόλας είχαν παραδεχτεί εξαρχής πως πρόκειται για κατάρριψη.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Κούρδοι διαθέτουν μεγάλο στοκ φορητών αντιαεροπορικών συστημάτων SA-18 και έχουν καταρρίψει ξανά τουρκικό ελικόπτερο ακόμη και με με 9K32 Strela-2 (κατά ΝΑΤΟ: SA-7). Και τότε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο είχε ανακοινώσει επίσημα ότι το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω τεχνικής βλάβης.

Το ελικόπτερο συνετρίβη στην περιοχή Σενόμπα, στην επαρχία Σιρνάκ της Τουρκίας κοντά στα τουρκο-ιρακινα σύνορα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 20:55 (τοπική ώρα) από στρατόπεδο της Şenoba με σκοπό τη μεταφορά του Διοικητή της 23ης Μεραρχίας Συνόρων Χωροφυλακής, Υποστράτηγου Aydoğan Aydın, και του Επιτελείου για να συντριβεί λίγο αργότερα.

Σίγουρα πρόκειται για κατάρριψη καθώς πριν λίγα 24ωρα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού μετέβη εσπευσμένα στο όρος Κάτο στην πόλη Μπεϊτουσεμπάμπ του Σίρνακ γιατί βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση κατά του PKK εδώ και 40 μέρες.

Σε συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας αποφασίστηκε μεγάλη Τουρκική επιχείρηση με την επωνυμία του «Μάρτυρα Λοχαγού Φουάτ Ογουζτζάν» μετά την σφαγή 57 Τούρκων στρατιωτών.

Η επιχείρηση διεξάγεται σε 104 συνοικίες σε 6 υποδιοικήσεις στη Νότια Τουρκία με τη συμμετοχή 10.000 αντρών του Στρατού.

Ο Σοϊλού και ο διοικητής της 23ης Συνοριακής Μεραρχίας, Υποστράτηγος Αϊντογάν Αϊντίν, ο οποίος πέθανε κατά την πτώση του ελικοπτέρου, ενημερώθηκαν για την επιχείρηση από τον διοικητή του 8ου Συντάγματος Καταδρομών Στρατοχωροφυλακής με έδρα το Μπεϊτουσεμπάμπ, Συνταγματάρχη Μουράτ Μπουλούτ.

Ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τηλεφωνικώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επιχείρηση που διεξάγεται στην περιοχή.

Το βίντεο μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

Φαίνεται πως οι Κούρδοι εκτέλεσαν «μαύρη επιχείρηση».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που ξεκίνησε από τον τουρκικό στρατό στην περιοχή του όρους Kato, οι Κούρδοι διείσδυσαν στις θέσεις των τουρκικών Ειδικών δυνάμεων που είχαν στρατοπεδεύσει γύρω από το λόφο Geznax στις 19:00 στις 24 Μαΐου με αποτέλεσμα 12 μέλη των ειδικών δυνάμεων επιχειρήσεων να πέσουν νεκρά και αρκετοί να τραυματιστούν αναφέρει έγκυρο δημοσίευμα.

Οι επιζήσαντες εγκατέλειψαν τις θέσεις και ο τουρκικός στρατός περισυνέλεξε τους νεκρούς και τραυματίες με ελικόπτερα Sikorsky 2 ώρες μετά το συμβάν.

Οι Κούρδοι πραγματοποίησαν ταυτόχρονες επιθέσεις στην περιοχή Tendürek μεταξύ 23 Μαΐου και 25 Μαΐου.

45 στρατιώτες σκοτώθηκαν στις εχθροπραξίες που διεξήχθησαν στις 25 Μαΐου ενώ οι αντάρτες κατέλαβαν 1 πολυβόλο BKC, 1 τυφέκιο HK-33, 1 εκτοξευτήρα χειροβομβίδων, 1 θερμική κάμερα και μεγάλες ποσότητες προμηθειών των στρατιωτών αναφέρει έγκυρο

Οι αντάρτες χτύπησαν επίσης και τα ελικόπτερα Cobra που έσπευσαν στην περιοχή των επιχειρήσεων .

Αμέσως μετά η Τουρκική Αεροπορία ξεκίνησε νέες επιδρομές εναντίον του PKK στις περιοχές Diyarbakir και Sirnak καθώς και στο Β.Ιράκ στο Ορος Kandil.

Uludere’de düşen helikopterin enkazı görüntülendi pic.twitter.com/0Kc2ZXpA3j

Η λίστα των νεκρών όπως την αποκαλύψαμε πρώτοι και χτες:

Υποστράτηγος Aydoğan Aydın

Συνταγματάρχης Oğuzhan Küçükdemir

Συνταγματάρχης Gökhan Peker

Αντισυνταγματάρχης Songül Yakut

Ταγματάρχης Koray Onay

Λοχαγός İlker Acar

Λοχαγός Nuri Şener

Μόνιμος Αλχιας Mehmet Erdoğan

ΕΠΟΠ Λοχίας Zeki Koç

Λοχαγός ΑΣ Serhat Sığınak

Αρχιλοχίας ΤΧ Fevzi Kıral

Υπολοχαγός ΑΣ Abdülmuttalip Kesikbaş

ΕΠΟΠ Λοχίας ΠΖ Hakan İncekal

Ο Aydoğan Aydın είχε διατελέσει Δκτης της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών του Τουρκικού Στρατού.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, στην περιοχή σπεύδουν ο υπουργός Άμυνας Fikri Işık, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Mehmet Şimşek, ο υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Hulusi Akar.






πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top