GuidePedia

0

Tην πολιτική (όπου αναμένεται σκληρή) των ΗΠΑ απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το θέμα της Ελλάδας προανήγγειλε οτι θα αποκαλύψει τις επόμενες ημέρες, δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ.Επίσης ο νέος Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την συμπάθειά του προς το δράμα που βιώνει ο ελληνικός λαός για το όγδοο έτος οικονομικής κρίσης που διανύει, φέρεται να εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ σημειώνοντας ότι σύντομα θα αποκαλύψει τις προθέσεις του σε σχέση με το ΔΝΤ.

Ενα 24ωρο μετά το πέρας της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας ο Ντόναλντ Τράμπ, μιλώντας χθες, Δευτέρα σε μια συνάντηση με συντηρητικούς δημοσιογράφους αντέδρασε χαρακτηριστικά όταν κάποιος του ανέφερε το ελληνικό ζήτημα.

«Ελλάδα! Είναι σε τόσο τρομερή κατάσταση εκεί, είναι απαίσιο» είπε και απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο που υπέβαλε το ερώτημα του είπε: «Είσαι Έλληνας;».

Σύμφωνα με το newsmax.com ο Τραμπ επίσης κατέστησε σαφές ότι διάκειται με συμπάθεια στη δυσχερή κατάσταση που έχει περιέλθει η Ελλάδα, στο όγδοο έτος της αντιμετώπισης της κρίσης. Το site σημειώνει πως το ελληνικό χρέος είναι τώρα στα 323 δισ. Ευρώ, θυμίζοντας ότι το ΔΝΤ, μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωζώνη είναι ένα από τα μέλη της τρόικας - οι τρεις πιστωτές που χορήγησαν δάνεια για να διατηρήσουν την ελληνική οικονομία στη ζωή, από το 2010.

Ο Τραμπ ρωτήθηκε και για την στάση που θα κρατήσει σε σχέση με το ΔΝΤ. Οπως είπε στο Newsmax τη Δευτέρα το βράδυ θα αποκαλύψει σύντομα την πολιτική του προς τον οικονομικό κολοσσό.

Παρόλο που δεν έδωσε λεπτομέρειες, ο Τραμπ σημείωσε ότι πιθανότατα θα υποστήριζε να διατηρήσει το τρέχον επίπεδο χρηματοδότησης των ΗΠΑ για το ΔΝΤ αντί να ζητήσει από το Κογκρέσο να το ακυρώσει.

«Θα έχουμε κάτι στο ΔΝΤ σε λίγες μέρες» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ερώτηση του Newsmax.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε στον Τζον Γκίζζι σε μια ιδιωτική συνάντηση για συντηρητικούς δημοσιογράφους και εμφανίστηκε να κατανοεί τη δύσκολη κατάσταση της Ελλάδας, τώρα στο έβδομο έτος της αντιμετώπισής της κρίσης χρέους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στην συνομιλία που είχαν, κατέστησε σαφές οτι ήταν συμπαθής για την δύσκολη κατάσταση της Ελλάδας, ύστερα απο 8 χρόνια κρίσης, και άφησε να εννοηθεί ότι θα υποστήριζε να διατηρηθεί το τρέχον επίπεδο χρηματοδότησης των ΗΠΑ στο ΔΝΤ αντί να ζητήσει απο το Κογκρέσο να το ακυρώσει.

Όπως αναφέρει το Newsmax, οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έγιναν ένα μήνα μετά τον διορισμό του David Malpass στο υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος ασκεί εδώ και πολλά χρόνια κριτική στο ΔΝΤ. Στη συνέχεια επέλεξε άλλο ένα σκεπτικιστή απέναντι στο Ταμείο, τον Adam Lerrick, ως αναπληρωτή του Malpass.
πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top