GuidePedia

0

Επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία: Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτόξευσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (7/4) δεκάδες πυραύλους «Τόμαχοκ» κατά αεροπορικής βάσης στη Συρία ως απάντηση για την επίθεση με χημικά όπλα στην Ιντλίμπ, για την οποία η Ουάσιγκτον έχει κατηγορήσει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, περισσότεροι από πενήντα πύραυλοι «Τόμαχοκ» εκτοξεύτηκαν από αντιτορπιλικά των ΗΠΑ που πλέουν στην ανατολική Μεσόγειο εναντίον αρκετών στόχων στην αεροπορική βάση Σαϊράτ.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά Σύροι στρατιωτικοί και δεκάδες τραυματίσθηκαν, ενώ η αεροπορική βάση  καταστράφηκε «σχεδόν ολοσχερώς», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Έχουμε επιβεβαίωση για τον θάνατο επτά στρατιωτικών, ανάμεσά τους και ένας πτέραρχος. Υπάρχουν επίσης και δεκάδες τραυματίες», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντελραχμάν διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για την βάση από την οποία απογειώθηκε το αεροσκάφος που βομβάρδισε την πόλη Χαν Σεϊχούν, η οποία ελέγχεται από Σύρους αντάρτες και τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία και όπου 86 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση με χημικά όπλα.
Η βάση έχει σχεδόν ολοσχερώς καταστραφεί: τα αεροσκάφη, η πίστα, οι αποθήκες καυσίμων και το κτίριο της αντιαεροπορικής άμυνας έχουν κονιορτοποιηθεί, είπε.

Δείτε το βίντεο από το βομβαρδισμό της βάσης.



πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top