GuidePedia

0

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο δήμαρχος του Ρότερνταμ εξήγησε ότι η γενική πρόξενος της Τουρκίας στην πόλη τον εξαπάτησε, διαβεβαιώνοντάς τον ότι η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων Σαγιάν Καγιά, δεν θα έκανε τίποτα παραπάνω από μια απλή επίσκεψη στη πόλη. Η τουρκική απάτη δεν έγινε τυχαία φυσικά. Το Ρότερνταμ, όπως κι άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις προπαγάνδας Τούρκων, δεν είναι Κομοτηνή!

Δυστυχώς θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι το “μένουμε Ευρώπη” το θυμόμαστε πάντα τη λάθος στιγμή εδώ στην Ελλάδα! Το ξεχνάμε όταν πρέπει. Γι΄ αυτό και δεν το αξιοποιούμε όσο μπορούμε.

Όπως διαπιστώνουμε αυτές τις ημέρες, όσοι “μένουν Ευρώπη” δεν επιτρέπουν τους “κουτσαβακισμούς” του ισλαμιστή Ερντογάν. Οι Ολλανδοί δεν δίστασαν να συλλάβουν και να απελάσουν τη μαντηλοφορούσα υπουργό Καγιά, που πήγε να κάνει προεκλογική ομιλία στο Ρότερνταμ. Την έβαλαν σ΄ ένα αυτοκίνητο και την έστειλαν στη Γερμανία.

Στην Ελλάδα πάλι όποιος Τούρκος υπουργός, υπουργάκος, δήμαρχος και δημαρχάκος, αξιωματούχος γενικώς και αορίστως …μας ανακοινώνει απλά ότι θα πάει στη Θράκη!
Βεβαίως εγκρίνουμε το αίτημα κι έχουμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να μας ρωτάνε καν! Τι κάνουν στην Θράκη όσοι Τούρκοι πολιτικοί και πολιτικάντηδες πάνε;
Ανοιχτή προπαγάναδα υπέρ των τουρκικών επιδιώξεων στη περιοχή.
Σουλατσάρουν σε συγκεκριμένες περιοχές όπου υπάρχουν οι “φανατικοί”, λίγοι αλλά “φασαριόζοι” όπως όλοι οι φανατικοί και μιλούν για “τ΄ αδέλφια τους που η μαμά Τουρκία ποτέ δεν ξεχνά”.

Τα ανεχόμαστε χρόνια αυτά τα ρεζιλίκια. Όχι εμείς οι πολίτες. Διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις τα ανέχονται με τη γνώριμη δικαιολογία -καραμέλα της διατήρησης καλού “κλίματος” στα ελληνοτουρκικά! Όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται απλά για σύνδρομο “τουρκοφοβίας”, το οποίο έχει διαχρονικά πλήξει τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Το Ρότερνταμ λοιπόν δεν είναι Κομοτηνή, όπου όποιος Τούρκος θέλει “σουλατσάρει” κι όποιος θέλει να γίνει βουλευτής της περιοχής πρέπει να μπει στο προξενείο για να πιει καφέ όπως έχει πει πολλές φορές δημόσια, ο σημερινός αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης. Εκλεγόταν για πάρα πολλά χρόνια βουλευτής ΧΩΡΙΣ να πίνει καφέ στο τουρκικό προξενείο.

Ο Ερντογάν και η παρέα του αναζητούν όπως πολύ ορθά γράφει η Λιάνα Μυστακίδου έναν εχθρό στα δυτικά.Τον αναζητά επειγόντως.
Η Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν του προκύπτει. Ίσως όλη αυτή η ένταση που εσκεμμένα δημιουργεί ο Ερντογάν και οι υπουργοί του σε χώρες της Ευρώπης, να θεωρεί ότι του δίνουν πόντους για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.
Όλα δείχνουν ότι δεν προλαβαίνει να ανατρέψει τις αρνητικές προβλέψεις και βαδίζει προς μια ήττα που θα τον οδηγήσει προς το πολιτικό του τέλος.
Ίσως θα πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για μια ακόμη χειρότερη κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά από τις 17 Απριλίου και μετά.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top