GuidePedia

0

Τρομοκρατική επίθεση οργανωμένη από τον ISIS  ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου πίσω από την πολύνεκρη επίθεση με θύματα τέσσερα άτομα και 13 άλλα να είναι τραυματισμένα , ( τα τρία σε σοβαρή κατάσταση),  και η οποία έχει κίνητρα ιδεολογικά και θρησκευτικά σε σχέση και με την ίδια την πόλη της Ιερουσαλήμ.

c1plt3jxgaaqnrv
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε πριν λίγο ότι ο δράστης του θανατηφόρου εμβολισμού με φορτηγό ήταν  υποστηρικτής της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
«Γνωρίζουμε την ταυτότητα του εισβολέα, και όλα δείχνουν ότι ήταν υποστηρικτής του  ισλαμικού κράτους », δήλωσε ο ίδιος  σε συνέντευξη τύπου στο χώρο της επίθεσης στη γειτονιά Armon Hanatziv της πρωτεύουσας.

Ο ίδιος  ανακοίνωσε επίσης ότι το Ισραήλ έχει «σφραγίσει» την ανατολική γειτονιά της Ιερουσαλήμ όπου διέμενε ο Jabel Mukaber, και αναζητάει  και άλλους υποστηρικτές της οργάνωσης αυτής.
Μεταξύ των θανόντων  ήταν τρεις γυναίκες στρατιώτες και ένας άνδρας  στρατιώτης όλοι  νεαροί ηλικίας 20 ετών. Η τρομοκράτης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από υπηρεσίες ασφαλείας .
«Γνωρίζουμε ότι υπήρξε μια σειρά από επιθέσεις, και εμείς επίσης είμαστε  βέβαιοι ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ τους, από τη Γαλλία και το Βερολίνο και τώρα στην Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο Νετανιάχου σε σχέση με τις επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας, με επικεφαλής τον Νετανιάχου, συνεδριάζει σήμερα Κυριακή στις 17:30 τοπική ώρα, για να συζητήσει  την  κατάσταση της ασφάλειας του Ισραήλ μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ.


Υπάρχει το ενδεχόμενο ο ISIS να είναι βολικός ως «εχθρός» για να μπορέσει το Ισραήλ να υλοποιήσει επιχείρηση εκκαθάρισης μέσα στην Ιερουσαλήμ όλων των Παλαιστινίων ακτιβιστών, και μαχητών με σκοπό την υιοθέτηση της πόλης αυτής ως πρωτεύουσας. Για να μετακινηθεί εκεί η αμερικανική πρεσβεία η πόλη πρέπει να είναι ασφαλής.
Μιλώντας στον ισραηλινό τύπο ο γενικός αστυνομικός διευθυντής  Roni Alsheich, προσδιόρισε τον  εισβολέα ως κάτοικο της ανατολικής Ιερουσαλήμ, εξηγώντας πώς ο  Άραβας δράστης είχε Ισραηλινή άδεια κάτι που παραπέμπει σαφώς σε τρομοκρατική οργάνωση.
Ο Alsheich είπε ότι δεν υπήρξε προηγούμενη προειδοποίηση για  την επίθεση, αλλά η ισραηλινή αστυνομία είναι πανέτοιμη διότι αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες κύμα παρόμοιων επιθέσεων και απειλών.

Ο δράστης επιτέθηκε απρόκλητα με  ένα φορτηγό που έπληξε μια ομάδα νέων ανθρώπων που κατέβηκε από το λεωφορείο κοντά στο παρατηρητήριο Armon Hanatziv».
Περίπου 10 άνθρωποι κείτονταν στο έδαφος κοντά στο δρόμο. Κάποιοι από αυτούς είχαν παγιδευτεί κάτω από το φορτηγό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός πάτησε απότομα γκάζι  και εμβόλισε το με φορτηγό  μια ομάδα ανθρώπων, ενώ αυτοί κατέβαινε  από το λεωφορείο.

Η αστυνομία είπε ότι ο τρομοκράτης πυροβολήθηκε και εξουδετερώθηκε . Παλαιστινιακές επίσημες πηγές αναγνώρισαν ως τρομοκράτη τον Fadi al-Kanabir.
Σε άρθρο μας με τίτλο  Φλέγεται η Μ.Ανατολή: Η μετακίνηση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την Ιορδανία είχαμε αναφέρει ότι αναμένεται ολοκληρωτική εξέγερση των Αράβων ετοιμάζεται στην Μέση Ανατολή μετά  την ειλημμένη απόφαση Τραμπ να μετακινήσει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, χωρίς κανένα ίχνος  υπερβολής.

7504213099799640360no

«Φωτιά και και λάβα θα χυθεί» όταν οι ΗΠΑ κάνουν πράξη την απόφαση τους , προειδοποιούν οι πάντα «μετριοπαθείς Ιορδανοί .
«Η μετακίνηση της πρεσβείας των ΗΠΑ εμπίπτει  στην «κόκκινη γραμμή» που έχει θέσει η  Ιορδανία, και θα  «πυροδοτούσε   αραβικές  εξεγέρσεις σε πολλές χώρες , χρησιμεύοντας ως ένα «δώρο για τους ισλαμιστές εξτρεμιστές», είχε προειδοποίηση Ιορδανός αξιωματούχος ο οποίος γνώριζε προφανώς  καταστάσεις  και πράγματα.

Ο Ιορδανός υπουργός, δήλωσε ότι η μετακίνηση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ , θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της περιφερειακής κατάστασης.

Προειδοποίησε την Ουάσιγκτον ότι πολλές χώρες της περιοχής θα «σκεφτούν διαφορετικά πράγματα και βήματα» που πρέπει να λάβουν, προκειμένου να σταματήσουν  αυτό από το να συμβεί». Αυτό ακριβώς θα συμβεί με την συνδρομή του Ιράν και της Χεζμπολάχ και θα ανοίξει νέο κύκλος αίματος στην περιοχή με μεγάλες συνέπειες .

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top