GuidePedia

0

Επειδή δεν μεταδίδεται στο ακέραιο από αμερικανικά, γαλλικά, ελλαδικά και άλλα δορυφόρα συστημικά ΜΜΕ, για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων αναμεταδίδουμε, από το εξω-συστημικό αμερικανικό πρακτορείο Zero Hedge, την πλήρη ανακοίνωση του νέου εντός ημερών Προέδρου των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ, μετά την χθεσινή ακρόαση των επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών για την αποδιδόμενη στη Ρωσία επέμβαση (υποκλοπές/διαρροές) στην εκλογική διαδικασία που τον ανέδειξε νικητή των προεδρικών εκλογών:
Ο Τραμπ Επιβεβαιώνει μετά την Ενημέρωση του από τις Μυστικές Υπηρεσίες - Καμιά Επίδραση στις Εκλογές

Του Μιχαήλ Στυλιανού

«Ο εκλεγείς Πρόεδρος Τραμπ εξέδωσε μιαν ανακοίνωση, μετά την ενημέρωση του από διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών επί των ισχυρισμών για ρωσικές υποκλοπές, όπου προκύπτει να απορρίπτει τις κατηγορίες των Δημοκρατικών ότι ήταν μόνο οι Ρώσοι και ότι είχαν οποιαδήποτε επίδραση στις εκλογές.

Επιπλέον, ο Τραμπ υποσχέθηκε να διορίσει ομάδα που θα του υποβάλει, εντός 90 ημερών από της ορκωμοσίας του, ένα σχέδιο για την καταπολέμηση των ηλεκτρονικών εισβολών.

Η Πλήρης Ανακοίνωση:
« Είχα μιαν εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση με τους επικεφαλής της κοινότητος των μυστικών υπηρεσιών σήμερα το απόγευμα. ΄Εχω μεγάλο σεβασμό για το έργο και την υπηρεσία που προσφέρουν αυτοί οι άνδρες και γυναίκες στο μεγάλο έθνος μας.

Ενώ η Ρωσία, η Κίνα, άλλες χώρες, ξένες ομάδες και πρόσωπα συνεχώς προσπαθούν να διαρρήξουν τις υποδομές κυβερνοχώρου των κυβερνητικών μας θεσμών, δεν είχαν απολύτως καμίαν επίδραση στο αποτέλεσμα των εκλογών, συμπεριλαμβανομένου και του γεγονότος ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση στις μηχανές ψηφοφορίας. Υπήρξαν απόπειρες υποκλοπής στην Εθνική Δημοκρατική Επιτροπή, αλλά η επιτροπή έχει ισχυρή αμυντική θωράκιση και οι υποκλοπείς απέτυχαν.

Ανεξαρτήτως του αν πρόκειται για την κυβέρνηση, οργανώσεις, ενώσεις ή επιχειρήσεις, οφείλουμε να καταπολεμήσουμε επιθετικά και να σταματήσουμε τις κυβερνο-επιθέσεις. Θα διορίσω μία ομάδα να μου παρουσιάσει ένα σχέδιο εντός 90 ημερών από της αναλήψεως του αξιώματός μου. Οι μέθοδοι, τα εργαλεία και οι τακτικές που χρησιμοποιούμε για να κρατήσουμε την Αμερική ασφαλή δεν πρέπει να συζητούνται δημόσια προς όφελος αυτών που επιζητούν να μας βλάψουν.
Σε δυο εβδομάδες από σήμερα θα ορκισθώ Πρόεδρος και η ασφάλεια και προστασία της Αμερικής θα είναι η πρώτη μου προτεραιότητα»

Σχολιαστικός επίλογος του Zero Hedge: Τα συστημικά ΜΜΕ είναι πολύ απογοητευμένα...»
Για την πληρότητα της εικόνας προσθέτουμε τα ακόλουθα ουσιώδη:

Η προηγηθείσα οξύτητα
Προ της συνάντησης της ηγεσίας των μυστικών υπηρεσιών με τον αναμενόμενο Πρόεδρο, υπήρξε κλιμάκωση της σύγκρουσης των δύο πλευρών, που κορυφώθηκε σε διαφανείς απειλές εναντίον του νέο-εκλεγέντα προέδρου, με φερέφωνο τον δημοκρατικό γερουσιαστή Τσαρλς Σούμερ, που δήλωσε στη τηλεόραση MSNBC πως «ο Τραμπ είναι χαζός να τα βάζει με τις μυστικές υπηρεσίες». Επειδή –όπως είπε- «Αυτοί έχουν από την Κυριακή έξη τρόπους να σου τη φέρουν.»

Την κλιμάκωση προκάλεσαν πρώτα τα σαρκαστικά σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ στο Τουίτερ για την αναβολή της ενημέρωσής του από τους Γνώστες των Αποκρύφων για τις ρωσικές υποκλοπές, η οποία είχε αρχικά αναγγελθεί για την Τρίτη.: «Την ανέβαλαν για να συρράψουν κατηγορητήριο», έγραψε ο Τραμπ στο Τουίτερ. 

Και την ανέβασε ακόμη ψηλότερα το πρωί της Παρασκευής, η δημοσίευση από το Δίκτυο ΝΒC και την Ουάσιγκτων Ποστ (εφημερίδα αναπαραγωγής ψευδών ειδήσεων που στη συνέχεια ανακαλεί ως ψευδείς) των κύριων σημείων του κειμένου της ενημέρωσης που επρόκειτο να κάνουν στον Τραμπ οι επιτελείς των μυστικών υπηρεσιών. Οργισμένος ο Τραμπ ανήγγελλε, μέσω Τουϊτερ, πως ζήτησε από τους προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας την διεξαγωγή έρευνας για τον εντοπισμό των υπευθύνων διαρροής κρατικών απορρήτων στη δημοσιότητα. Ταυτόχρονα ανακοίνωνε την επιλογή του τέως γερουσιαστή των Ρεπουμπλικανών Νταν Κόουτς, ως τον νέο Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, δηλαδή επικεφαλής του όλου συστήματος.

Υπό το φως των ανωτέρω, προηγηθέντων της χθεσινής συνάντησης, το σύντομο εγκώμιο του Τραμπ για τις υπηρεσίες των επισκεπτών του αντιμετωπίζεται ως κατευναστικός ελιγμός, που δεν προοιωνίζεται συμβιβασμό ή ειρήνευση: Τα συστημικά φερέφωνα του βαθέως κράτους συνεχίζουν οξύτατη την πολεμική τους εναντίον του νικητή των προεδρικών εκλογών και ουδέτεροι σχολιαστές όσο και μέλη του κογκρέσου προσκείμενα στον Τραμπ συμφωνούν ότι το σώμα των 17 μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ έχει καταστεί, υπέρβαρο, απαράγωγο όσο και υπερβολικά δαπανηρό και επιπλέον επιζήμια εμπλεκόμενο στον πολιτικό στίβο. Γενική πρόβλεψη είναι ότι ο νέος Πρόεδρος προτίθεται να προχωρήσει σε βαθειά εκκαθάριση, παρά τις υπαινικτικές απειλές φερεφώνων ως ο γερουσιαστής Κόουτς, ή τις φιλικές προειδοποιήσεις για κίνδυνο δολοφονίας, όπως από τον Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς.

Ο αντίκτυπος της «ενημέρωσης».
Η «πεποίθηση» των Μυστικών Υπηρεσιών για ρωσική επέμβαση στις εκλογές προβάλλεται από χθες το βράδυ από τα συστημικά ΜΜΕ των ΗΠΑ και -με διαβαθμίσεις ζήλου- συμμάχων χωρών, χωρίς την ανακοίνωση Τραμπ. Σε ζήλο διακρίνονται γαλλικά δίκτυα, επιφυλακτική προκύπτει τελευταία η γερμανική Ντώϋτσε Βέλλε, που αναφέρθηκε σε «λεγόμενες», ή «φερόμενες» ρωσικές υποκλοπές: ΄Ενδειξη προσέγγισης στην αντικειμενικότητα, που εκφράζει μιαν εντυπωσιακή αλλαγή από την ασυγκράτητη μανία αντι-Τραμπ της προεκλογικής περιόδου.

΄Εγκυροι Αμερικανοί, Βρετανοί και τρίτοι σχολιαστές χαρακτήρισαν την έκθεση/ενημέρωση των επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ εξ ίσου αναξιόπιστη με την προηγούμενη περί όπλων μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν, που χρησιμοποιήθηκε ως πρόφαση για την εισβολή στο Ιράκ. Επεσήμαναν όλοι το πρωτοφανές για μυστικές υπηρεσίες να προβάλλουν τα ρήματα πιστεύουμε, είμαστε πεπεισμένοι, αντί του παραμικρού αποδεικτικού στοιχείου, τεκμηρίου, απόδειξης της ενοχής της Ρωσίας και της αξιοπιστίας των λεγομένων τους. Ορισμένοι εκ των βετεράνων των μυστικών υπηρεσιών, αντιμετωπίζουν την έκθεση με έκφραση οίκτου.

πηγή




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top