Όποιος κατάλαβε-κατάλαβε αυτό που ανακοινώθηκε δια στόματος Σουλτάνου Ερντογάν.
«Η Τουρκία θα πηγαίνει  όπου υπάρχει η πηγή της τρομοκρατικής απειλής», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στη Συρία και το Ιράκ…μελλοντικά και αλλού .

«Η Τουρκία έχει εγκαταλείψει την άμυνα και έχει περάσει σε  κατάσταση επίθεσης», δήλωσε ο Ερντογάν , σε μια συνάντηση με τους επικεφαλείς των περιφερειών  στο προεδρικό μέγαρο.


«Θα πραγματοποιήσουμε τον αγώνα μας εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία μέσα σε αυτήν την προοπτική. Στο Ιράκ πιο  πολύ θα ακολουθήσoυμε  μια παρόμοια προσέγγιση» , πρόσθεσε ο ίδιος.
«Η πολιορκία της πόλης αλ-Μπαμπ  ενάντια στον  Daesh   [στα αραβικά Ισλαμικό Κράτος ] έχει ακόμη πολύ δρόμο . Ο αγώνας ενάντια στο PYD [Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα Ένωσης] και to YPG [Κουρδικές Λαϊκές  Μονάδες Προστασίας] στην Συρία είναι ένας  συνεχής  αγώνας με αποφασιστικότητα. Εάν υπάρξουν ενδείξεις ότι απειλούμαστε, τότε θα καθαρίζουμε αυτές  τις περιοχές . Λέω πάντα, «ασφαλές καταφύγιο χωρίς τρομοκρατία». Αυτό είναι δικαίωμά μας. Εάν οι πολίτες μου συνεχώς απειλούνται από αυτές τις περιοχές, είναι καθήκον μας να τους προστατεύσουμε . Το κράτος είναι εδώ για αυτό το λόγο », είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε και πάλι τις χώρες της Ευρώπης οι οποίες  έμμεσα υποστηρίζουν τους Κούρδους στην Συρία , σημειώνοντας ότι αυτός ήταν ο λόγος για την επιμήκυνση  της στρατιωτικής επίθεσης της Τουρκίας στην πόλη Αλ Μπαμπ .

«Εμείς θα επεκτείνουμε το πεδίο του αγώνα μας με ν αρχή  «όσους» δεν υποστηρίζουν την Τουρκία και είναι εναντίον της Τουρκίας», είπε ο ίδιος ανάβοντας «φωτιές».

Όποια χώρα δηλαδή δεν συμφωνεί με το φασιστικό , απολυταρχικό , ισλαμικό σύστημα «Ερντογάν» θα φακελώνεται και θα δέχεται την επίθεση του τουρκικού στρατού. Ο ισλαμικός φασισμός σε όλο του το μεγαλείο .

Η Ελλάδα πολύ γρήγορα,  ακόμα και με αφορμή την έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών θα «γευτεί» τις ακραίες  ιδέες του Ερντογάν ο οποίος έχει χάσει εντελώς το μέτρο …των δηλώσεων και των πράξεων του και έχει γίνει άκρως επικίνδυνος.



Τώρα πιο πολύ παρά ποτέ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για επεισόδιο στο Αιγαίο λόγω σοβαρών αμερικανικών πληροφοριών …, για αυτό και οι κρίσεις στην ανώτατη ηγεσία  των ελληνικών ενόπλων  δυνάμεων  επισπεύστηκαν κατά δύο μήνες τουλάχιστον. Τα υπόλοιπα είναι απλά δηλώσεις και λόγια.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.