GuidePedia

0

Δύο φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας φτάσαμε πολύ κοντά σε σύρραξη μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου. Επίλεκτες σερβικές δυνάμεις, άντρες των ειδικών δυνάμεων και μηχανοκίνητες δυνάμεις μετακινήθηκαν στη διοικητική γραμμή Σερβίας –Κοσυφοπεδίου ενώ η αεροπορική βάση της σερβικής αεροπορίας στο Νις τέθηκε σε ύψιστο συναγερμό.

Η Σερβία έχει αναπτύξει περίπου 2.000 στρατιώτες κατά μήκος της διοικητικής γραμμής.

Κατά την διάρκεια της νύχτας, 2 φορές φτάσαμε πολύ κοντά σε σύρραξη.

Yπήρξε απειλητικό τηλεφώνημα του Νατοϊκού διοικητή προς Σέρβο και Κοσσοβάρο πρωθυπουργό.

Οι Σέρβοι απείλησαν να βομβαρδίσουν την Πρίστινα, και οι Αλβανοί να ανατινάξουν γέφυρες, σιδηροδρομικές γραμμές, δρόμους και σπίτια Σέρβων.

Όλα κρέμονται από μια κλωστή… στην κυριολεξία.

Παράλληλα από την άλλη πλευρά τέθηκε σε υψηλή ετοιμότητα η ρωσική 150η τεθωρακισμένη μεραρχία η οποία «βλέπει» προς τα Βαλκάνια με παράλληλη ετοιμότητα των αερομεταφερόμενων δυνάμεων.

Στο Κρεμλίνο η ρωσική στρατιωτική ηγεσία έχει στρέψει την προσοχή της …στην περιοχή και όλα τα ενδεχόμενα από τον Βλαδίμηρο είναι ανοικτά.

Οι μετακινήσεις των σερβικών δυνάμεων έγιναν αντιληπτές από τους Σέρβους πολίτες που ζουν κοντά στη διοικητική γραμμή με το Κοσσυφοπέδιο και αφορούν τα μέλη της SAJ, δηλαδή τον στρατό της Σερβίας.

Στην έξοδο από το Κραγκούγιεβατς, Κράλιεβο παρατηρούνται τέσσερις τεθωρακισμένες μονάδες και δεκάδες οχήματα υπό αστυνομική συνοδεία.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από ανεπίσημες πηγές, αλλά, όπως αναφέρθηκε, τα οχήματα αυτά ανήκουν στην ειδική αντιτρομοκρατική μονάδα της Σερβίας.

ΜΜΕ της Πρίστινα, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζουν ότι οι παρατηρούμενες κινήσεις του Στρατού της Σερβίας κοντά στη διοικητική γραμμή, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της δύναμης του ΝΑΤΟ .

Ταυτόχρονα στο Βελιγράδι έχουμε σήμερα νέα συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Σερβίας.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top