GuidePedia

0


Αυτό που φοβάται ο Ενρτογάν είναι η φυλακή.Ο Ταγίπ θα μπορούσε να καταλήξει στην φυλακή ή και κρεμασμένος για τέσσερις λόγους.

α. Τα σκάνδαλα δεκάδων δις δολαρίων τα οποία κέρδισε αυτός και όλο του το σόι από ξέπλυμα μαύρου χρήματος του Ιράν κατά την διάρκεια του εμπάργκο προς το Ιράν από τις ΗΠΑ.Επίσης πολλά δις τσέπωσε από την κρυφή χρηματοδότηση του Κατάρ στο Ισλαμικό Κράτος και στην τουρκική οικονομία

β. Από την αναζωπύρωση του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος εντός τουρκική επικράτειας όταν ιδρυθεί το Κουρδικό κράτος στην Συρία και ενωθεί με αυτό του ήδη αυτόνομου κουρδικού κράτους του Ιράκ( Μπαρζανί) Εάν μάλιστα αυτό το κράτος έχει έξοδο στην θάλασσα, δηλαδή μια λωρίδα βόρειας συριακής ακτογραμμής, τότε θα είναι ένα κράτος υπερδύναμη ως πετρελαιοπαραγωγό και με εγγυήτριες δυνάμεις ΗΠΑ και Ρωσία.

γ. Την εκδίκηση των δικαστών που έχει ανηλεώς κυνηγήσει μετά το δήθεν πραξικόπημα και

δ. Την καταδίκη από την διεθνή κοινότητα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε Ισλαμικό Κράτους αλλά και εντός Τουρκίας, από τα επεισόδια του 2013 στην Πόλη μέχρι την γενοκτονία των Κούρδων στα αστικά τους κέντρα το 2016.

Ο Ταγίπ έστειλε τον στρατό του σε βόρεια Συρία και βόρειο Ιράκ για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καθυστέρηση στην ίδρυση του Κουρδικου Κρατος στην Βόρεια Συρία αλλά και για να εμποδίσει την ένωση του αυτόνομου Ιρακινού Κουρδιστάν με το υπό ίδρυση συριακού Κουρδιστάν, να μην γίνει δηλαδή ένα ενιαίο κράτος
Οι ΗΠΑ όπως είπαμε έχουν αντίθετη γνώμη.Ωστόσο έκαναν υπομονή μέχρι τώρα για να είναι ο Ταγίπ δυνατός και να μπορέσει να βοηθήσει στην δήθεν λύση του κυπριακού Στην Κύπρο οι ΗΠΑ θέλουν λύση εδώ και τώρα, διζωνικό κράτος και άλλα προδοτικά, γα να αντλήσουν το αέριο της Κύπρου και να τροφοδοτήσουν την Ευρώπη που πρέπει να απεξαρτηθεί από την Ρωσία.

Όμως ο Ερντογάν τον περασμένο Νοέμβριο αποσύρθηκε μέσω του κολαούζου του Ακιντζί από τις διαπραγματεύσεις από το Κυπριακό.Αμέσως ΗΠΑ και Ε.Ε ανακοίνωσαν ότι διακόπτονται οι ενταξιακές διαδικασίες στην Ε.Ε. Επόμενο βήμα θα είναι να τον πιέσουν να αποσυρθεί από Συρία και Ιράκ.Ο Ερντογάν ΄΄αδειάζεται ΄΄ από όλους και αυτό γιατί δεν δέχτηκε στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό τον όρο να αποσυρθούν άμεσα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από το νησί.Έτσι δίνεται η εντύπωση ότι η ΄΄διεθνής κοινότητα» πιέζει τον Ερντογάν για λύση στο κυπριακό .
Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα.
Η Κύπρος δεν κινδυνεύει ακόμα και εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά υποκύψει στις πιέσεις των ΗΠΑ αλλά και Βρετανών και Γερμανών για την περίφημη λύση μέσω ομοσπονδοποίησης. Ο λόγος είναι το χρήμα που αποφέρουν οι παράνομες δραστηριότητες του ίδιου του Τουρκικού κράτους στο ψευδοκράτος της κατεχόμενης Κύπρου

Ο Ερντογάν είναι μαφιόζος. Χαρακτηριστικό της Μαφίας είναι η παραγωγή πλούτου από παράνομες δραστηριότητες που της επιτρέπει να ασχολείται με τα κοινά με χαρακτηριστική άνεση και να μανιπουλάρει την πολιτική.Ο Ερντογάν και το παρακράτος της Τουρκίας έχουν ως παράνομες δραστηριότητες
  1. Την διακίνηση ναρκωτικών από Αφγανιστάν και Πακιστάν αλλά και από Ινδοκίνα μεγάλο μέρος των οποίων περνάει απο την κατεχόμενη Κύπρο.
  2. Την εμπορία ανθρώπων και οργάνων τους από την τεράστια δεξαμενή των δύο εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων στα νότια της Τουρκίας
  3. την λαθρεμπορία πετρελαίου απο το Ισλαμικό Κράτος
  4. Το λαθρεμπόριο χρυσού και το παρατραπεζικό σύστημα, δραστηριότητες που είχαν ανθίσει όσο ήταν σε ισχύ το δυτικό εμπάργκο ενάντια στο Ιράν
  5. Tο ξέπλυμα χρήματος απο το διεθνές έγκλημα , διαδικασία που λαμβάνει χώρα σε τεράστια έκταση στην κατεχόμενη Κύπρο.
  6. Την χρηματοδότηση από το Κατάρ και Σαουδική Αραβία, οι οποίες σε αντάλλαγμα θέλουν την μετατροπή της Τουρκίας των 70 εκατομμυρίων σε υπόδειγμα χώρας που θα κυβερνάται με βάση την Σαρία.
  7. Την διακίνηση προσφύγων και λαθρομεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα-Ευρώπη.
  8. Το εμπόριο λευκής σαρκός και τον σεξοτουρισμό που λαμβάνει χώρα στην κατεχόμενη Κύπρο
Οι Τούρκοι στις διαπραγματεύσεις του περασμένου Νοεμβρίου για την επίλυση του κυπριακού αποχώρησαν πρώτοι απο το τραπέζι των διαπραγματεύσεων όταν η Ελληνοκυπριακή πλευρά έθεσε ως απαράβατο όρο την άμεση αποχώρηση του τουρκικού στρατού κατοχής.

Οι Τούρκοι σύμφωνα με τους αναλυτές θέλουν τον στρατό τους να παραμένει στο νησί για απροσδιόριστο διάστημα μετά απο μια ενδεχόμενη αποδοχή της λύσης του κυπριακού με την μορφή της ΄΄διζωνική κοινότητας΄΄ Ο λόγος είναι απλός στην κατανόηση του, ένας στρατός 40,000 ανδρών εύκολα επισκιάζει και επιβάλει την θέληση του σε οποιαδήποτε συνθήκη και συμφωνία.
Αλλά πίσω από την απροθυμία των Τούρκων κρύβεται και μια άλλη πτυχή, αυτή του μαφιόζικου μαύρου χρήματος που αποφέρει δις στον Ερντογάν.Πορνεία, ναρκωτικά, καζίνα όλα αυτά ανθούν στην κατεχόμενη Κύπρο και αποτελούν πλέον την μοναδική πηγή εσόδων του παρακράτους του Ερντογάν, του παρακράτους των οπλισμένων ισλαμικών πολιτοφυλακών που ίδρυσε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, του παρακράτους των μυστικών υπηρεσιών που χρειάζονται μαύρο χρήμα.

Εδώ και περισσότερο απο δέκα χρόνια το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτούσαν την Τουρκία και τον Ερντογάν με στόχο την ανόρθωση της τουρκικής οικονομίας και την υποστήριξη του Ισλαμικού Κράτους.Ο Ερντογάν με αυτά τα λεφτά τάισε πολύ κόσμο, τάισε το παρακράτος του. Η χρηματοδότηση αυτή είναι αμφίβολο εάν θα συνεχιστεί εφόσον το Ισλαμικό Κράτος δείχνει να νικήθηκε .Το Ισλαμικό Κράτος πολεμούσε για την πτώση του Άσαντ και το πέρασμα του αγωγού αερίου Κατάρ-Ιορδανίας-Τουρκίας-Ευρώπης.Από την στιγμή που οι Ρωσοι και Ιρανοί νίκησαν το Κατάρ δεν έχει λόγο να χρηματοδοτεί τον Ερντογάν

.Βέβαια οι Ρωσοι βιάστηκαν να αποχωρήσουν από την Συρία, αποσύρουν τον στρατό τους , και θα δούμε εάν οι Ιρανοί και Σύριοι μπορούν να σταθούν μόνοι τους.

Σε κάθε περίπτωση ο Ερντογαν μένει χωρίς χρήμα την κρισιμότερη στιγμή εφόσον το Κατάρ δύσκολα θα συνεχίσει την χρηματοδότηση της Τουρκίας εφόσον τελικά ο Άσαντ παρέμεινε στην εξουσία, εφόσον τελικά Τουρκία και Ισλαμικό Κράτος απέτυχαν να τον ρίξουν.

Στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό οι οποίες κατέληξαν σε αποτυχία οι Τούρκοι επέδειξαν μεγαλύτερη απροθυμία για την ολοκλήρωση τους από τους εκπροσώπους των ελληνοκυπρίων. Η απροθυμία τους (η οποία όπως είπαμε παραπάνω επίσημα βασίζεται στην αντίθεση τους για την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων απο το νησί) διέψευσε τις θεωρίες περί βιασύνης της Τουρκίας για την εύρεση λύσης του κυπριακού που θα οδηγούσε σε συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων αερίου.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η Τουρκία θέλει την λύση του κυπριακού περισσότερο από τους Ελληνοκύπριους για να μπορέσει μέσω της ΄΄διζωνικής κοινότητας΄΄ να βάλει χέρι στο αέριο του νησιού, κοιτάσματα που ίσως είναι ισοδύναμα του Κατάρ.Άλλοι υποστηρίζουν ότι με την διζωνική κοινότητα η Τουρκίας θα αποκτούσε πρόσβαση στην Κυπριακή ΑΟΖ , μέσω της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Οι παραπάνω ερμηνείες σε καμία περίπτωση δεν είναι λαθεμένες αλλά αφορούν σε κανονικά κράτη και κανονικές καταστάσεις.Σήμερα ο Ερντογάν είναι ένας στριμωγμένος εγκληματίας, τίποτα άλλο, ένας Εσκομπάρ της Μ.Ανατολής . Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Ερντογάν δεν διοικεί κράτος αλλά εγκληματική οργάνωση.Πολλοί θα πούνε ότι το γνωρίζουν αυτό ήδη, αλλά συμπληρώνω ότι ενώ είμαστε έτοιμοι να παραδεχτούμε ότι ο Ταγίπ είναι μαφιόζος και ότι η Τουρκία είναι εγκληματική οργάνωση, την ίδια στιγμή δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του φαινομένου.
Ο Ταγιπ ακόμα πριν την απόπειρα πραξικοπήματος είχε παύσει δικαστές,είχε καταδικάσει αστυνομικούς που είχαν τολμησει να ελέγξουν φάλαγγα φορτηγών αυτοκινήτων που μετέφεραν όπλα στο Ισλαμικό Κράτος .

Ακόμα σημαντικότερο είναι να καταλάβουμε ότι η Τουρκία και τα κατεχόμενα της Κύπρου είναι κυριολεκτικά η »παιδική χαρά» των πλούσιων Καταριανών και Σαουδαράβων οι οποίοι αγοράζουν παιδιά απο τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες της Συρίας που έχουν καταφύγει στην νότια Τουρκία (περίπου 2,000,000 πρόσφυγες) αλλά και απαγάγουν άτομα για να πουλήσουν τα όργανα τους .Οι δραστηριότητες αυτές περνάνε απο τη κατεχόμενη Κύπρο και τον ααλβανικό τομέα του Κοσόβου
Μετά την ήττα των τζιχαντιστών από την Ρωσία η Τουρκία με την σειρά της τους ΄΄άδειασε» και εισέβαλε μόνη της στην Αλ Μπαμπ προκειμένου να μπει σφήνα στο υπό ίδρυση Κουρδικού Κράτους της Ροζάβα ή Βόρειας Συρίας.Η εισβολή αυτή έγινε παρ όλες τις αντίθετες εισηγήσεις των Τούρκων αρχιστράτηγων οι οποίοι βεβαίως μετά το πραξικόπημα είτε φυλακίσθηκαν είτε παραγκωνίσθηκαν και την θέση τους πήρε η άποψη του στρατηγού Ουμίτ Ακάρ που προάχθηκε ως αρχηγός των Τ.Ε.Δ. μετά την στάση του υπέρ του του Ταγίπ κατά την απόπειρα πραξικοπήματος. Η εισβολή αυτή μέχρι σήμερα έχει αποτύχει, περίπου 8,000 Τούρκοι στρατιώτες δεν μπορούν να καταλάβουν την Αλ Μπαμπ με τους 500 τζιχαντιστές. Μια τουρκική μεραρχία (περίπου δυο ελληνικές) δεν μπορούν να νικήσουν τρεις λόχους ανταρτών.

Το ανησυχητικό όμως είναι ότι ο Ερντογάν τόλμησε να αναλάβει στρατιωτική δράση χωρίς να υπολογίσει την αντίθετη γνώμη ΗΠΑ και Ρωσίας.Ο Ταγίπ παίζει πλέον τα τελευταία του χαρτιά.Ο Ταγίπ δεν μπορεί να εκτεθεί στην τουρκική κοινή γνώμη ως ο πολιτικός που απέτυχε στο Κουρδικό , ως εκείνος που έγινε η αιτία για την ίδρυση Κουρδικού κράτους.

Απο την άλλη ΄μεριά η συμμαχία του με την Ρωσία δεν έχει αποδώσει τίποτατο απτό και όλες οι εξαγγελίες έχουν μείνει ανεκπλήρωτες.Ο Turkish Stream δεν πρόκειται ποτέ των ποτών να γίνει διότι η Γερμανία δεν πρόκεται ποτέ να επιτρέψει αγωγό ρωσικών συμφερόντων να περάσει στην Ευρώπη, οι Ρωσοι τουρίστες δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψουν στην Τουρκία , ειδικά μετα τα τρομοκρατικά χτυπήματα και κάποιες άλλες εξαγγελίες για εξαγωγές -εισαγωγές σε μαρούλια και ντομάτες δεν πρόκειται να κρατησουντ ον Ταγίπ στην εξουσία

Ο Ταγίπ μέχρι τελευταία στιγμή όπως κάθε μαφιόζος θα παραμείνει πιστός σε αυτούς που γνωρίζει, σε αυτούς που έχει συνεργασθεί στα εγκλήματα του, θα παραμείνει πιστός στο έγκλημα , θα παραμέινει πιστός σε Κατάρ και Σαουδική Αραβία Οι δύο αυτές χώρες είναι σε προστριβή μεταξύ τους αλλά ξεχωριστά και οι δύο χρηματοδοτούσαν τον Ταγίπ.
Ο Ταγίπ χρειάζεται γρήγορο χρήμα, εδώ και τώρα , για να μπορέσει τώρα που είναι στριμωγμένος να εξαγοράσει την πίστη τουλάχιστον των πιο στενών συνεργατών του και των μυστικών υπηρεσιών του οι οποίες εξάλλου εδω και δεκαετίες λειτουργούν με μαύρο χρήμα.

Γιαυτο και δεν αφήσει το χρυσορυχείο των κατεχομένων να γίνει ΄΄διζωνική κοινότητα΄΄ και απο κράτος φάντασμα το οποίο λειτουργεί ως κρησφύγετο εγκληματιών και εγκληματικών δραστηριοτήτων να γίνει ελεγχόμενο απο την διεθνή κοινότητα .Εξάλλου δεν θα μπορουσε να δυσαρεστήσει και τους πλούσιους Άραβες φίλους του που χρησιμοποιούν τα κατεχόμενα ως την ΄΄παιδική χαρά ΄΄ τους.Ένα κράτος το οποίο δεν είναι αναγνωρισμένο απο όλα τα υπόλοιπα , ένα κράτος ωστόσο το οποίο επωφελείται απο την βοήθεια της Ε.Ε. η οποία δήθεν βοηθώντας τους Ελληνοκύπριους που παρέμειναν εκει ως εγκλωβισμένοι έχει προβεί τόσο σε υλική βοήθεια όσο και σε θεσμική .Ετσι έχουμε το παράδοξο η Ε.Ε. να βοηθά και να παραδέχεται εμμέσως το ψευδοκράτος ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στους εκει μαφιόζους προς την Ευρώπη χωρίς όμως να διέπονται οι πράξεις τους απο τον ευρωπαικό και διεθνή έλεγχο,Για παράδειγμα οι μαφιόζοι των κατεχόμενων επωφελούνται απο την ελευθερία στην μετακίνηση τους προς την ελεύθερη Κύπρο και κατά συνέπεια στην Ε.Ε.

Λύση στο κυπριακό δεν θα δοθει ποτέ μέσω της διπλωματίας γιατί καμία πλευρά δεν έχει αποφασίσει σοβαρά να λύσει το πρόβλημα.Αλλά εάν λύση θεωρείται η διζωνική κοινότητα στην οποία το 20% του πληθυσμού κ(τουρκοκύπριοι) με κλάσμα του πλούτου θα κυριαρχεί περιοδικά και εκ περιτροπής επάνω στο 80% του πληθυσμού με το υψηλότατο ΑΕΠ ή θα συναποφασίζει ισότιμα, τότε ας μας λείπει.

Εκτιμώ ότι ούτε η προσάρτηση των κατεχομένων απο την Τουρκία υπάρχει ως πιθανότητα διότι έτσι η Τουρκία θα έχανε το πλεονέκτημα της ασάφειας του καθεστώτος αναγνώρισης του ψευδοκράτους το οποίο μπορεί να μην είναι απολύτως λειτουργικό στην διεθνή κοινότητα, είναι ωστόσο απόλυτα λειτουργικό στην κάλυψη όλων των μαφιόζικων δραστηριοτήτων του τουρκικού παρακράτους, το οποίο εξυπηρετεί και τις ΄΄μαύρες΄΄δραστηριότητες της ευρωπαικής οικονμικής και πολιτκής ελίτ.

Την λύση στο κυπριακό ζήτημα δεν την επιθυμεί κανείς στ αλήθεια. Γιαυτό και η ΄΄διεθνής κοινότητα΄΄ προωθεί μια λύση επαχθέστατη, εθνοκτόνα και πάντα υπέρ της τουρκικής πλευράς η οποία έχει καταφέρει να συνδέσει το ψευδοκράτος με τα σκοτεινά οικονομικά και άλλα συμφέροντα των διεθνών ελίτ, απο Βρετανούς πολιτικούς μέχρι και καταριανούς πρίγκηπες.Γι αυτό και εάν ποτέ οι ελληνοκύπριοι αποδέχονταν την ΄΄διζωνική κοινότητα΄΄ τότε όλοι όσοι έχουν συμφέροντα συνδεδεμένα με το ψευδοκράτος θα ήθελαν την παραμονή των 40,000 Τούρκων στρατιωτών που θα εξασφάλιζαν την κάλυψη της τουρκικής μαφίας και την υποταγή των ελληνοκυπρίων μπροστά στις εξόφθαλμα άδικες διευκολύνσεις που θα παρείχε η .Ε.Ε προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα και οι οποίες θα ήταν συμπληρωματικές της οποιας αρχικής συμφωνίας.

Οι ελληνοκύπριοι πρέπει να γνωρίζουν ότι όχι μόνο θα τουρκοποιηθούν-εκτουρκισθούν σε περίπτωση αποδοχής της διζωνικής κοινότητας αλλά δεν θα έχουν και καμία έστω και προσχηματική υποστήριξη απο την ΄΄διεθνή κοινότητα΄΄.
Υπάρχει όμως και μια άλλη πτυχή του δράματος , αυτή της ενέργειας.Όπως είπαμε η επέμβαση των Ρώσων απέτρεψε την πτώση του Άσαντ ο οποίος απέτρεψε με την σειρά του την δημιουργία του περίφημου αγωγού Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ευρώπης. Έτσι η χρησιμότητα της Τουρκίας έχει παύσει .Η Τουρκία χρηματοδοτήθηκε απο το Κατάρ για να συνδράμει στον πόλεμο εναντίον του Άσαντ.

Τώρα το Καταρ προσανατολίζεται στο αγωγό East Med έαν αγωγό που θα εχει αφετηρία το Ισραήλ και με υποθαλάσσια διαδρομή θα ενώνει Κύπρο-Κρήτη-Πελοπόνησο-Αλβανία-Ιταλία -Αυστρία-Γερμανία.

Εάν ο Ταγίπ στην απελπισία του δει ότι κινδυνεύει με χάσιμο της εξουσίας τότε δεν θα διστάσει να επιτεθεί στην ελέυθερη Κύπρο για να ακυρώσει τον east med και να τραβήξει και πάλι το ενδιαφέρον του Κατάρ στον αγωγό που εμπόδισαν οι Ρωσοι να περάσει από την Συρία.Οι Ρω΄σοι δυστυχώς αποσύρουν δυνάμεις απο την Συρία, δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος των επιχειρήσεων.Το ίδιο λάθος , δηλαδή να αυτοανακηρυχθουν νικητές και να αποσυρθούν, το εκαναν και πριν απο ένα χρόνο και το ισλαμικό κράτος ανέκαμψε .

Τίποτα δεν έχει τελειώσει στην Συρία ακόμα.

Ο Ερντογαν είναι στριμωγμένος και οπλισμένος και σε ενδεχόμενη επίθεση η ένα θερμό επεισόδιο ενάντια στην ελεύθερη Κύπρο θα χρησιμοποιούσε το αγαπημένο όπλο των μαφιόζων, τον εκβιασμό, και αυτό εναντίον των πολιτικών ελίτ της διεθνούς κοινότητας που έχουν σκοτεινές και υπόγειες διαδρομές και σχέσεις με το ψευδοκράτος .Έτσι θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει το νησί, να ακυρώσει τον east med και να αναζωπυρώσει το μέτωπο στην Συρία.

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top