GuidePedia

0

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Tην επανίδρυση και την αναδημιουργία την Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι το 2053(!) ως εφικτή αναφέρει σήμερα ο Τούρκος  υπουργός Δασών και Υδάτινων Υποθέσεων Βεϊσέλ Έρογλου συνεχίζοντα έτσι και αυτός τις χθεσινές δηλώσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος πέρασε από το στάδιο της άρνησης της Συνθήκης της Λωζάνης σε αυτό της απόρριψης λέγοντας «δεν μπρούμε πλέον να την δεχθούμε»
 «Αυτό που κάνουμε τώρα (στη Συρία) με στην επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη είναι απαραίτητο να το κάνουμε και στη Μοσούλη. Η Τουρκία δεν είναι πια μια χώρα που σκύβει το κεφάλι, είναι μια χώρα που έχει προγραμματισμό  και από το 2023 έως το 2053, ίσως και το  2071,  θα έχει πετύχει τους στόχους της  με τη θέληση του Αλλάχ» είπε ο Τούρκος υπουργός, αποκαλύπτοντας έτσι ότι η Άγκυρα έχει μακροπρόθεσμο και υπομονετικό σχεδιασμό για επανίδρυση του Χαλιφάτου (η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν θεοκρατικό καθεστώς και δεν είναι τυχαία η αναφορά στον Αλλάχ).
Mάλιστα προσδιορίζει την περίοδο 2023-2053 ως την πιο κρίσιμη στην οποία θα επιτευχθεί ο βασικός σχεδιασμό της Άγκυρας.
«Τώρα ο στρατός μας είναι ισχυρότερος από ποτέ. Ήταν αναγκαία η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», όπως είναι αναγκαία και η επιχείρηση της Μοσούλης», είπε στέλνοντας μήνυμα στην Ελλάδα την οποία προορίζει ως επαρχία της Άγκυρας ακριβώς όπως ήταν κάποτε επί 400 σκοτεινά για τον Ελληνισμό χρόνια.
Ο Τούρκος υπουργός επισκεπτόμενος την πόλη Έλαζιγ στην ανατολική Τουρκία για την έναρξη δημοσίων επενδύσεων στην περιοχή, επισκέφθηκε το γραφείο του διοικητή Μουράτ Ζορλούογλου, όπου παρουσίασε το κυβερνητκό πρόγραμμα.
 Μιλώντας  σε συγκέντρωση του κόμματος στην κεντρική πλατεία του Ιζέτ Πασά, αναφέρθηκε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και στη συνέχεια εκθείασε το τουρκικό έθνος.
«Το τουρκικό είναι ένα ευγενές έθνος και είμαι υπερήφανος που ανήκω σε αυτό το επικό έθνος. Επική δεν είναι μόνο η ιστορία μας αλλά αποτελεί παράδειγμα για όλους τους καταπιεσμένους λαούς. Τέτοιος λαός δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα, θα συνεχίσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη και η σημαία μας θα κυματίζει για πάντα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, με αποτελεσματικότητα τώρα που ο στρατός μας είναι ισχυρότερος από ποτέ».
Η Άγκυρα θεωρεί ότι η Μοσούλη είναι τουρκική και θέλει να αποκτήσει διακιώματα στα πλούσια πετρελαϊκά της κοιτάσματα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top