GuidePedia

0

Η Μέση Ανατολή φλέγεται. Η στρατιωτική επιχείρηση στη Μοσούλη θα έχει απρόσμενες και τραγικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή. Σύντομα θα δούμε νέα καραβάνια προσφύγων να σπεύδουν στην Δύση για να σωθούν. Η Μοσούλη θα γίνει εκατόμβη νεκρών αμάχων. Ελλοχεύει ο κίνδυνος καταστροφής του φράγματος της πόλης. Εάν συμβεί αυτό η Μοσούλη θα πλημμυρίσει και θα βυθιστεί στα νερά.

Την ώρα που η Ρωσία βομβαρδίζει αδιάκοπα το Χαλέπι οι ΗΠΑ επιχειρούν στη Μοσούλη . Ο Μπαρζανί φοβάται μήπως η Μοσούλη γίνει ένα νέο Χαλέπι.

Η όλη κατάσταση αποτελεί μια μαύρη κηλίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ο ISIS είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Ένα μεγάλο τμήμα της βρίσκεται στην Τουρκία έτοιμο να αναλάβει δράση .

Μαζί με τους ιρακινούς στρατιώτες μάχονται περίπου 5000 Αμερικανοί. Οι ΗΠΑ επιθυμούν την εισβολή μόνο του ιρακινού στρατού και της αστυνομίας στην πόλη της Μοσούλης. Από την άλλη ο ISIS πυρπολεί τις πετρελαιοπηγές και οργανώνει επιθέσεις αυτοκτονίας.

Το σχέδιο προβλέπει την παράδοση της Μοσούλης στους Κούρδους και την προώθηση των τρομοκρατών στη Συρία. Ο εκπρόσωπος Τύπου των Κούρδων Σαϊντ Μαμουζίν, εξάλλου, δήλωσε ότι άφησαν έναν διάδρομο για να μετακινηθεί ο ISIS στη Συρία. Η Ρωσία από την πλευρά της θα χτυπήσει τους 9.000-10.000 τρομοκράτες που θα μεταβούν προς τη Ράκκα της Συρίας. Όσοι καταφέρουν να φτάσουν εκεί θα βρουν μπροστά τους τον τουρκικό στρατό.

Η Συρία και η Ρωσία θα εξοντώσουν τους άνδρες του Αλ Νουσρά και του ISIS. Η Τουρκία θα κατατροπώσει τους τρομοκράτες στο El Bab.

Οι δηλώσεις για αναθεώρηση της Λωζάνης και για τον Εθνικό Όρκο (Μisaki Milli) μοιάζουν λίγο με την παγίδα που έστησαν στον Σαντάμ. Ήθελε κι εκείνος να κατακτήσει το Κουβέιτ που υφάρπαξαν με τεχνάσματα οι Άγγλοι από το Ιράκ. Ο Ερντογάν φωνασκούσε μέχρι πρότινος για την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και ξαφνικά θυμήθηκε να καταλάβει την Μοσούλη , όπως ορίζεται από τον Εθνικό Όρκο των βουλευτών του Κεμάλ!

Ο υπερφίαλος Σαντάμ με τα μεγαλεπήβολα οράματα αναγκάστηκε να πολεμήσει με το Ιράν , μήπως σπρώχνουν και τον Ερντογάν στην ίδια παγίδα;

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top