GuidePedia

0

Πολύ δυσάρεστα είναι τα πράγματα για την Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται στα ισραηλινά ΜΜΕ σχετικά με την συμφωνία συμφιλίωσης Ισραήλ-Τουρκίας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η συμφωνία περιλαμβάνει συνεργασία στον τομέα των μυστικών υπηρεσιών, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, επενδύσεις στην ενέργεια και στην άμυνα.
Συνολικά ισραηλινοί ειδικοί εκτιμούν πως το Ισραήλ θα αποκομίσει συνολικά 8 οφέλη.

1.Το Ισραήλ θα υποστηρίξει την κοινή δέσμευση Σαουδικής Αραβίας-Αιγύπτου και Τουρκίας για ανάσχεση του Ιράν τραβώντας μια «σουνιτική γραμμή»στο Κέρας της Αφρικής, την Κόκκινη Θάλασσα, τα Στενά του Άκαμπα και στις Μεσογειακές ακτές του Ισραήλ και της Αιγύπτου.

2. Η συμφωνία αυτή είναι ο πρόδρομος μιας σειράς νέων συμφωνιών. Η πιο σημαντική εκ των οποίων είναι η συμφωνία συμφιλίωσης μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου με «μοντέλο» την συμφωνία Τουρκίας-Ισραήλ. Σε αυτή την περίπτωση ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα αναλάβει την δέσμευση ότι δεν θα επιτρέψει στην Μουσουλμανική Αδελφότητα να επιχειρεί από την Τουρκία εναντίον του  Αλ Σίσι.

3. Αίγυπτος και Τουρκία θα ξαναξεκινήσουν την συνεργασία τους στον τομέα των μυστικών υπηρεσιών.

4. Οι μηχανισμοί και οι σύνδεσμοι των υπηρεσιών πληροφοριών που θα εγκατασταθούν μεταξύ Ισραήλ- Τουρκίας- Αιγύπτου θα στοχεύουν στο Ιράν.

5. Η νέα ανανεωμένη συνεργασία μεταξύ Άγκυρας και Ιερουσαλήμ θα έχει μια στρατιωτική διάσταση που θα επεκτείνεται και στον τομέα των μυστικών υπηρεσιών. Υπεύθυνος για τις ανταλλαγές των πληροφοριών από την πλευρά του Ισραήλ θα είναι ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Gady Eisenkot, ο οποίος και θα καθορίζει-σχεδιάζει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

6. Έκπληξη είναι το ακόλουθο: Η Ιορδανία είναι υποψήφιο μέλος αυτής της συμμαχίας. Ο Βασιλιάς Abdullah διαλύει την Μουσουλμανική Αδελφότητα και τα δίκτυα της πολλά μέλη της οποίας ανήκαν στην Παλαιστινιακή Χαμάς.

7. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσημες συζητήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για την δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών. Σκοπός η αγορά της Ευρώπης. Η «βόμβα» για την Ελλάδα εδώ είναι ότι η Ρωσία σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Ισραηλινοί δέχτηκε να κατασκευάσει τον αγωγό.

8. Στο τραπέζι είναι τώρα η στρατιωτική συνεργασία Ισραήλ-Τουρκίας-Ρωσίας ενώ θα υπάρξει και συνεργασία στον τομέα των πληροφοριών για την ασφάλεια του Ισραηλινού φυσικού αερίου στην Μεσόγειο.
Φαίνεται πως η Ρωσία πήρε τεράστια ανταλλάγματα, εικάζουμε πως πήρε διαβεβαιώσεις για Turkish Stream και South Stream…

Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι από τα ισραηλινά ΜΜΕ για να γίνει αντιληπτό και το «κλίμα» που επικρατεί.
πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top