GuidePedia

0

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Η επιστολή συγνώμης του κ. Ερντογάν στον κ. Πούτιν φανερώνει την πάγια πολιτική πρακτική της Άγκυρας που φιλάει πάντα το χέρι που δεν μπορεί να τσακίσει. Οι λεονταρισμοί είναι συνήθως κενού περιεχομένου. Ο Πρόεδρος στη συνέντευξη του στο CNN στις 24 Μαϊου μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους δήλωνε: Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη. Αυτοί που πρέπει να ζητήσουν συγνώμη είναι εκείνοι που παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας¨….

Τα ίδια ακριβώς συνέβησαν και με το πλοίο Μαβί Μαρμαρά που χτύπησαν οι Ισραηλινοί. Έξι χρόνια μετά υπέγραψε συμφωνία με το Ισραήλ.

Αξίζει να δούμε πως περιγράφει και τι αποκαλύπτει ο έγκριτος δημοσιογράφος Γιλμάζ Οζντίλ στο άρθρο του με τίτλο “Ο κατακτητής του Νταβός”:

“ 20.1.2009

Ορκίστηκε ο Ομπάμα

Ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντα του στο Λευκό Οίκο

Δέκα μέρες μετά

30-1-2009

Έσκασε το one minute

Οργανώθηκε στο Νταβός μια ομιλία με θέμα το μοντέλο ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

Εκεί ο ηγέτης του αιώνα είπε one minute και φώναξε στον Πρόεδρο του Ισραήλ που καθόταν δίπλα του “ξέρουμε πώς σκοτώνετε παιδιά. Γνωρίζετε καλά το πώς να σκοτώνετε”. Πέταξε το μικρόφωνο και αποχώρησε λέγοντας:”τελείωσε, δεν ξανάρχομαι στο Νταβός”.

Η μετάβαση από τον Μπους στον Ομπάμα καθόρισε και το ρόλο της Τουρκίας . Με το one minute έγινε ο Νάσερ του αραβικού κόσμου. Ενώ είχε βραβευθεί από το Ισραήλ , ανακηρύχθηκε ήρωας επειδή τα έβαλε μαζί τους.

Όταν επέστρεψε στην Πόλη τον υποδέχθηκαν με πανό που έγραφαν “ο κατακτητής του Νταβός”.

Στην πραγματικότητα….

Δεν υπήρχε στο σχεδιασμό του προγράμματος του Νταβός μια τέτοια εκδήλωση. Προστέθηκε με εκπληκτικό τρόπο στο πρόγραμμα. Ποιος είχε ζητήσει αυτή την έκτακτη συζήτηση; Όπως αποκαλύφθηκε την είχε ζητήσει με επιμονή ο ηγέτης του αιώνα.

Γνωρίζετε ποιος τη διοργάνωσε; Ο Αχμέτ Νταβούτογλου που τότε ενεργούσε με την ιδιότητα του πρεσβευτή. Βρισκόταν στο παρασκήνιο. Πέτυχε καλά τη δουλειά του. Επιβραβεύτηκε τρεις μήνες μετά κι έγινε υπουργός των εξωτερικών χωρίς να είναι βουλευτής.

25 μέρες μετά

25 .2.2009

Αεροσκάφος της ΤΗΥ με 128 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα που αναχώρησε από την Πόλη καρφώθηκε σε παρακείμενο αγρό του αεροδρομίου του Αμστερνταμ. Σκοτώθηκαν εννιά άτομα εκ των οποίων τα τρία ήταν οι πιλότοι. Οι υπόλοιποι επιβάτες βγήκαν μόνοι μέσα από τα συντρίμμια. Είχε χαλάσει το υψομετρικό μηχάνημα. Όταν το αεροσκάφος βρισκόταν στα 594 μέτρα το χαλασμένο μηχάνημα έδειξε ότι βρισκόταν στα δύο μέτρα ύψος. Ο αυτόματος πιλότος έκοψε αμέσως ταχύτητα . Ο κυβερνήτης προσπάθησε να κάνει κάτι αλλά η απότομη διακοπή ροής καυσίμων κάρφωσαν την άτρακτο στο έδαφος.

Μετά συνέβη σαν εξαιρετικά περίεργα πράγματα.

Η άτρακτος ήταν ξαπλωμένη σαν φάλαινα και οι επιβάτες προσπαθούσαν να βγουν μόνοι τους έξω. Κανείς δεν τους πλησίαζε. Κανείς δεν τους βοηθούσε. Οι μονάδες διάσωσης δεν πλησίαζαν. Γιατί;

Το αεροσκάφος είχε περικυκλωθεί από άνδρες του FBI. Ένοπλοι αμερικανοί δεν άφηναν κανένα να πλησιάσει .

Ένας υπάλληλος της ΤΗΥ έτρεξε στην πίστα για να βοηθήσει αλλά τον σταμάτησαν οι Αμερικάνοι, παρ’ όλο ότι είχε κάρτα που του επέτρεπε να βρίσκεται στο χώρο του αεροδιαδρόμου, του έβαλαν χειροπέδες , τον κράτησαν μια ώρα στην αποθήκη και τον ανέκριναν.

Δεν επέτρεψαν σε κανέναν να πλησιάσει το αεροσκάφος επί μια περίπου ώρα. Τι συνέβεινε;

Αργότερα κατάλαβαν ότι οκτώ από τους επιβάτες ήταν Αμερικανοί πολίτες που φαινομενικά εργάζονταν στην εταιρία Boeing, αλλά στην πραγματικότητα ήταν πράκτορες της CIA. Τέσσερις από αυτούς σκοτώθηκαν. Είχαν τελειώσει τη δουλειά τους στην Τουρκία και επέστρεφαν στο Seattle μέσω Αμστερνταμ. Στους φορητούς υπολογιστές τους είχαν στρατιωτικά μυστικά, σχέδια για ένα νέο ραντάρ.

Σύμφωνα με τον ολλανδικό Τύπο ο Αμερικανός Πρέσβης επενέβη και οι άνδρες του FBI έκλεισαν τον αεροδιάδρομο. Ειδική ομάδα αναχώρησε με ιδιωτική πτήση από την Φρανκφούρτη κι έφτασε στο Άμστερνταμ. Πήραν τους φορητούς υπολογιστές και μετά επέτρεψαν την περίθαλψη των τραυματιών.

Ήταν ατύχημα; Ή μήπως στόχος ήταν τα στρατιωτικά μυστικά;

Δεν γνωρίζουμε.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι τα σχέδια αφορούσαν τη Βάση Ραντάρ του Kurecik…..

Ενδιαφέρουσες οι εξελίξεις του σχεδίου της Μεγάλης Μέσης Ανατολής.

Από τη μια οι συκοφαντίες Εργκενεκόν, Βαριοπούλα εκμηδενίζουν το Στρατό. Από την άλλη ο ‘ήρωας των αραβικών κρατών έγινε κατακτητής του Νταβός. Και όλα αυτά συνέβαιναν την ώρα που συναρμολογούσαν το ραντάρ που θα προστάτευε τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

25.5.2010 Ο Χακάν Φιντάν γίνεται αρχηγός της ΜΙΤ.

Έξι μέρες μετά στις 31.5.2010 η επίθεση στο Μαβί Μαρμαρά.

Ήταν αναμενόμενη. Το έστειλαν γνωρίζοντας τι θα συμβεί. Στο πλοίο επέβαιναν 663 ακτιβιστές από 32 χώρες. Σκοτώθηκαν μόνο οι Τούρκοι.

Απογειώθηκε το κύρος του κατακτητή του Νταβός στον αραβικό κόσμο.

Μετά από 6 χρόνια ακολουθεί το ντόμινο της αραβικής άνοιξης στην Τυνησία, τη Λιβύη, την Αίγυπτο , τη Συρία. Άλλαξε το καθεστώς στην Τυνησία, λιντσαρίστηκε ο Καντάφι, αλλεπάλληλα πραξικοπήματα στην Αίγυπτο, εμφύλιος στη Συρία, ξεφύτρωσε ο ISIS, σκοτώθηκαν πάνω από ένα εκατ, Μουσουλμάνοι και πάνω από πέντε εκατ, έγιναν πρόσφυγες.

Αναβίωσε ο ψυχρός πόλεμος. Ρώσοι και Αμερικάνοι έφτασαν στα πρόθυρα σύρραξης. Έριξαν αεροσκάφος μας άγνωστο το πώς και το που. Ρίξαμε αεροσκάφος τους για άγνωστο λόγο

Την ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά στην μια πλευρά ήταν ο Ομπάμα που θεωρήθηκε Μουσουλμάνος επειδή έλεγε σελαμαλέικουμ και από την άλλη ο κατακτητής του Νταβός.

Και τώρα28-06-2016 .Τελειώνει η θητεία του Ομπάμα. Έληξε και το one minute. Τι σύμπτωση;”

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αρθρογράφου ο κ. Ερντογάν είναι πιόνι, τσιράκι των ΗΠΑ. Μήπως αμφιβάλει κανείς;

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top