GuidePedia

0

Γ. Μοτσάκος*
Ο τουρκικός τύπος αναφέρει σήμερα την  μαζική μετακίνηση τουρκικών τεθωρακισμένων  ταξιαρχιών με άρματα  μάχης Μ-60 SABRA, κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας , τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί  προληπτικό μέτρο κατά του Ισλαμικού Κράτους .

Εκατοντάδες άρματα μάχης αποστέλλονται από την  5η τουρκική τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στο Γκαζιαντέπ και τώρα ευρίσκονται κατά μήκος των συνόρων με την Συρία .

Την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή σύμφωνα με δημοσίευμα , οι Ρώσοι οι οποίοι γνωρίζουν τα πάντα στην περιοχή, από κοινού  με  συριακές δυνάμεις έχουν μετακινήσει επίλεκτα  στρατεύματα και βαρύ πυροβολικό, καθώς και πυραύλους   Iskander στην βόρεια Συρία.
Πρόκειται για μία ακόμη τακτική κίνηση του Κρεμλίνου στον αποκλεισμό του ενδεχόμενου εισβολής τουρκικών δυνάμεων στην ΒΔ Συρία , με την οποία οι Τούρκοι έχουν «φαγωθεί» λόγω της παρουσίας Κουρδικών  τακτικών δυνάμεων  .
Πρόκειται για  κινήσεις ιδιαίτερα επίλεκτων ρωσικών  στρατευμάτων, όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την  αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, και  εμπειροπόλεμων δυνάμεων πιστών στο Σύριο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, που κατέλαβαν πρόσφατα την πόλη της Παλμύρας από το Ισλαμικό Κράτος στα τέλη του περασμένου μήνα.
Οι Τούρκοι Εκτός από τα οβιδοβόλα FIRTINA των 155 mm , μετακίνησαν και επιλαρχίες τεθωρακισμένων  στα σύνορα της πόλης Kilis », προκειμένου να ενισχυθούν οι μονάδες αρμάτων μάχης , τα οποία  χρησιμοποιούν θερμικές κάμερες και μεγάλου διαμετρήματος πυροβόλα .

turks

Εκτός από τα οβιδοβόλα και τα άρματα SABRA με πυροβόλα των 120 χιλιοστών , μεταφέρθηκαν και μίνι μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω  σε φορτηγά  των υπηρεσιών ασφαλείας γράφει η εφημερίδα Hürriyet.
Επιπλέον, η συλλογή πληροφοριών από την ΜΙΤ έχει αυξηθεί με δεκάδες άνδρες  που σχετίζονται με τον τομέα πληροφοριών από την  Αεροπορική Βάση στο Ιντσιρλίκ στη νοτιοανατολική επαρχία των Αδάνων, επιτρέποντας στις τοπικές πηγές πληροφοριών να χρησιμοποιούνται πιο αποδοτικά, σύμφωνα με  τουρκικά δημοσιεύματα.
Από την άλλη πλευρά τα  συριακά στρατεύματα, τα οποία υποστηρίζονται  από  τις ιρανικές χερσαίες  εδάφους και την ρωσική αεροπορία  επιτυγχάνουν την μία νίκη μετά την άλλη επί των ισλαμιστών, τώρα βάζουν στο στόχαστρο τον τουρκικό στρατό  .
Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δεσμεύτηκε να αποσύρει τις ρωσικές δυνάμεις από τη Συρία τον περασμένο μήνα, ένα μεγάλο μέρος  των ρωσικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων επιθετικών ελικοπτέρων , εξακολουθούν να πολεμούν στην Συρία .
Εκτός από την δύναμη αυτή  η Ρωσία έχει μεταφέρει πυραυλικά συστήματα και  βαρύ πυροβολικό εντός του συριακού εδάφους.  Επιπλέον,  Ρώσος ανώτατος αξιωματικών είναι επικεφαλής των δυνάμεων των  Ειδικών Επιχειρήσεων και ενεργεί με συμβουλευτικό ρόλο και συντονίζει τα πάντα .
Όπως λοιπόν γίνεται  κατανοητό οδεύουμε σε μια ενδεχόμενη σύσγκρουση Τουρκίας και Ρωσίας στην ΒΔ Συρία , από την οποία οι Τούρκοι δεν κάνουν πίσω σε καμία περίπτωση.

 *Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top