GuidePedia

0

Παραβιάσθηκε η εκεχειρία στη Συρία και μάλιστα παρουσία δημοσιογράφων.

Οι δημοσιογράφοι ήταν καλεσμένοι του ρωσικού στρατού κοντά στο χωριό Κινσάμπα, στην επαρχία της Λαττάκειας. Το χωριό βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Ήταν πολλοί από διάφορες χώρες. Ανάμεσά τους και ο Θανάσης Αυγερινός, ανταποκριτής στη Μόσχα. Την ώρα που έκαναν ρεπορτάζ στην περιοχή, όλοι μαζί, με τη συνοδεία ρώσων στρατιωτών, άρχισαν να εκρήγνυνται οβίδες πυροβολικού.


Ο Θανάσης περιέγραψε όλη τη σκηνή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η επικοινωνία στην περιοχή είναι σχεδόν αδύνατη. Γίνεται μόνο μέσω ροδυφορικού τηλεφώνου. Απ’ ότι μάθαμε όλοι οι δημοσιογράφοι είναι καλά στην υγεία τους. Από τις πρώτες στιγμές όπως βλέπουμε και στις εικόνες κατάφεραν να μπουν σε τεθωρακισμένα οχήματα. Οι Ρώσοι ήταν κοντά και με κραυγές τους καθοδηγούσαν.


Ο Θανάσης στην δραματική περιγραφή του λέει ότι το κτίριο στο οποίο μεταφέρθηκαν κατέρρευσε και ότι από τις οβίδες σκοτώθηκαν 3 κάτοικοι και τραυματίσθηκαν άλλοι οκτώ.

Μαζί με τους Ρώσους ήταν και Σύροι στρατιώτες. Όπως ανάφερε στα 3 χιλιόμετρα που χωρίζουν το χωριό από τα σύνορα κρύβονται με τη βοήθεια των τουρκικών Αρχών μέλη της Αλ Νούσρα. Πρόκειται για τη σοβαρότερη παραβίαση της εκεχειρίας και μάλιστα παρουσία δημοσιογράφων.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top