GuidePedia

0

Ωραία φωτογραφία της φωτισμένης Συρίας από ψηλά, πριν τον πόλεμο του 2011. Βλέπετε τα φώτα στα παράλια της Αλαουιτικής Συρίας, στην συνέχεια υπάρχει το μεγάλο κενό της ερήμου της Συρίας, και μετά το μεγάλο Σουνιτικό κομμάτι γύρω από τον ποταμό Ευφράτη.

Χάρτης 2 Η Έρημος της Συρίας



Βλέπετε ότι η γραμμή με το φως στο Σουνιτικό κομμάτι της Συρίας ακολουθεί σχεδόν τον ποταμό Ευφράτη, και περνάει από την Ράκα, που είναι η πρωτεύουσα των φανατικών Σουνιτών Ισλαμιστών της Συρίας (ISIS).

Χάρτης 3 Ποταμός Ευφράτης



Χάρτης 4 Η Συρία σήμερα. Περιοχές που ελέγχουν οι Αλαουίτες (ροζ), οι πιο μετριοπαθείς Σουνίτες Σύριοι του Free Syrian Army (κίτρινο), ο ISIS (γκρι), και οι Κούρδοι (μωβ)


Η περιοχή ανάμεσα στα δύο Κουρδικά τμήματα είναι η περιοχή που ενδιαφέρει την Τουρκία, και η μεγάλη διαφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την Συρία. Το πως δηλαδή θα συνδέεται η Τουρκία με τα Σουνιτικά τμήματα της Συρίας και του Ιράκ, ώστε η Τουρκία να φτάνει μέχρι των Περσικό Κόλπο.

Χάρτης 5 Ιράκ – Σουνιτικό Ιράκ (κίτρινο) Σιιτικό Ιράκ (πράσινο) Κουρδικό Ιράκ (μπλε)




Η Τουρκία παράγει υδροηλεκτρική ενέργεια από τα νερά των Τίγρη και Ευφράτη και σκοτωνόταν με την Συρία και το Ιράκ για τα νερά αυτών των ποταμών πολύ πριν την Αραβική Άνοιξη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top