GuidePedia

0

 Η Ρωσία θα έχει ολοκληρώσει την αποχώρηση του μεγαλύτερου τμήματος των στρατιωτικών δυνάμεών της από τη Συρία μέσα στις επόμενες δύο ή τρεις ημέρες, σύμφωνα τον αρχηγό της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχο Βίκτορ Νικολάεβιτς Μποντάρεφ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Комсомольская правда (Komsomolskaya Pravda).

Στη συνέντευξη που παρείχε Αρχηγός της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε στον δημοσιογράφο οτι τα ρωσικά στρατέυματα στη Συρία ξεκίνησαν την αποχώρηση, σχεδόν αμέσως μετα την εντολή του Ρώσου Υπουργού Άμυνας. Σε ερώτηση σχετικά με το πώς αντέδρασαν οι ρώσοι πιλότοι και το τεχνικό προσωπικό ο Μποντάρεφ δήλωσε οτι “ Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να συζητάμε τις εντολές, μόνο να τις ακολουθούμε.”

Πριν την αποχώρηση ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας απένειμε βραβεία στο στρατιωτικό προσωπικό. Όπως αναφέρει ο πτέραρχος βραβεύτηκαν πιλότοι, πεζοναύτες, και τεχνικοί αλλα και άλλοι ειδικοί που έλαβαν μέρος στην ρωσική αποστολή. “Θα απονεμηθούν βραβεία και απο τον ρώσο υπουργό Άμυνας, συνολικά θα βραβευτούν 500-700 άτομα.”

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη του στην ρωσική εφημερίδα ο Μποντάρεφ, αν και κατα την διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών οι καιρικές συνθήκες ηταν επικίνδυνες, με καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες, ο καιρός δεν επηρέασε καθόλου την επιχείρηση καθώς τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα ειναι παντός καιρού.
Στη συνέχεια ο Μποντάρεφ τόνισε οτι οι ρώσοι πιλότοι εχουν ωριμάσει σε μεγάλο βαθμό κατα την διάρκεια της πενταμηνης επιχείρησης στη Συρία.

Μαζι με τα αεροσκάφη θα αποσυρθούν και τα ρωσικά ελικόπτερα εκτός Συρίας, δήλωσε στην εφημερίδα. Ωστόσο, αν και διευκρίνησε οτι η Ρωσία θα έχει ολοκληρώσει την αποχώρηση του μεγαλύτερου τμήματος των στρατιωτικών δυνάμεών της από τη Συρία μέσα στις επόμενες δύο ή τρεις ημέρες, ο Μποντάρεφ δεν απάντησε σχετικά με τον αριθμό των αεροσκαφών που έχουν γυρίσει στην "πατρίδια τους" απο τη Συρία αφήνοντας ετσι διάφορα ερωτηματικά... 
Στο μεταξύ, νωρίτερα χθες έγινε γνωστό ότι το Ισραήλ ζητεί εγγυήσεις από τη Ρωσία, προκειμένου η αποχώρηση των δυνάμεών του από τη Συρία να μη ενδυναμώσει αμυντικά τόσο στην οργάνωση Χεζμπολάχ, όσο και τις σιιτικές παραστρατιωτικές δυνάμεις που δρουν στο συριακό έδαφος.

Επιπλέον η αιφνιδιαστική κίνηση της Ρωσίας να αρχίσει την απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία κινδυνεύει να δημιουργήσει ένα ρήγμα με το βασικό της σύμμαχο, το Ιράν.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top