GuidePedia

0
Τούρκοι τζιχαντιστές στη Συρία ποζάρουν υπερήφανοι μπροστά στην τουρκική σημαία. Η γαλάζια σημαία με την ημισέληνο είναι των Τούρκων Ουιγούρων της Κίνας. Οι Τούρκοι είναι οι μόνοι από τους ξένους τζιχαντιστές που μάχονται στη Συρία με τη σημαία τους. Ο λόγος είναι απλός. Οι Τούρκοι τζιχαντιστές δεν μάχονται ούτε για το «χαλιφάτο» του Μπαγκντάντι, ούτε για την επανάσταση των Σύρων. Μάχονται για να μετατρέψουν τη βορειοδυτική Συρία σε προτεκτοράτο της Τουρκίας.


Η Τουρκία αφαίρεσε το 2014 από τη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Δηλαδή, για την Τουρκία η Αλ Κάιντα της Συρίας δεν θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ: Cumhuriyet.



Στην εύλογη απορία γιατί η Τουρκία αφαίρεσε την Αλ Νούσρα, δηλαδή την Αλ Κάιντα της Συρίας, από τη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων, η απάντηση είναι απλή.

Οι Τούρκοι εξοπλίζουν και υποστηρίζουν ανοιχτά το Μέτωπο Αλ Νούσρα στη Συρία.

Το πυροβολικό τους, που βομβαρδίζει τις κουρδικές δυνάμεις στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, προστατεύει την Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα από τις κουρδικές επιθέσεις.


Τούρκος τζιχαντιστής μέλος της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα στη Συρία. Στην πρώτη φωτογραφία τον βλέπουμε να χαιρετά με τον ισλαμιστικό χαιρετισμό, ένα δάχτυλο υψωμένο, που σημαίνει ένας Θεός, ένας Προφήτης, Ένα Έθνος (των μουσουλμάνων). Στη δεύτερη φωτογραφία κέντρο ποζάρει με την τουρκική σημαία και αυτός. Στην τρίτη φωτογραφία κάνει τον χαιρετισμό των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων. Εδώ να επισημάνουμε ότι οι ισλαμοφασίστες του Ερντογάν δεν έχουν ιδεολογική σχέση με τους ακροδεξιούς εθνικιστές Γκρίζους Λύκους. Ή μάλλον δεν είχαν. Οι πρώτοι θέλουν ένα θεοκρατικό κράτος, οι δεύτεροι ένα κοσμικό φασιστικό. Εκ του αποτελέσματος όμως φαίνεται ότι οι ισλαμοφασίστες με τους ακροδεξιούς τα έχουν «βρει» στο κοινό «όραμα» μιας νέας μεγάλης τουρκικής αυτοκρατορίας. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές εκατοντάδες ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι έχουν περάσει στη Συρία και μάχονται μαζί με τους τζιχαντιστές, αν και -ξαναλέμε- δεν έχουν καμία σχέση ιδεολογική με τη θεοκρατία που οι ισλαμιστές πρεσβεύουν.

Υπάρχει και το θέμα της εκεχειρίας στη Συρία.

Αμερικανοί και Ρώσοι συμφώνησαν ότι από την εκεχειρία, που τίθεται σε ισχύ το Σάββατο, θα εξαιρεθούν η Αλ Νούσρα -ως παρακλάδι της Αλ Κάιντα- και το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Τούρκοι πετάχτηκαν από το πουθενά, ενώ δεν ζήτησε κανείς τη γνώμη τους, και απαίτησαν από την εκεχειρία να εξαιρεθούν και οι Κούρδοι, επειδή η Άγκυρα τους θεωρεί «τρομοκράτες».

ΗΠΑ και Ρωσία δεν έδωσαν καμία σημασία στην Τουρκία και προχωρούν όπως τα συμφώνησαν.

Οι Τούρκοι, λοιπόν, που απειλούν (μεταξύ άλλων) να τινάξουν την εκεχειρία των δύο υπερδυνάμεων στον αέρα (ο Ερντογάν το έχουμε ξαναπεί, τα έχει βάλει με Αμερικανούς και Ρώσους μαζί), είναι οι τύποι που έχουν εξαιρέσει από τους τρομοκράτες την Αλ Νούσρα και αποκαλούν «τρομοκράτες» τους Κούρδους.

Φτιάχνουν δικό τους «πλαίσιο» στη Συρία, κόντρα σε ΗΠΑ και Ρωσία. Έχουν ξεφύγει; Έτσι φαίνεται. Θα το «πληρώσουν»; Ποιος ξέρει; Προς το παρόν πάντως οι Τούρκοι συμπεριφέρονται σαν να υπάρχουν τρεις υπερδυνάμεις στον χάρτη. Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Τουρκία.

Εδώ βλέπουμε τον Τούρκο τζιχαντιστή της προηγούμενης σειράς φωτογραφιών με έναν φίλο του, επίσης Τούρκο τζιχαντιστή της Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα, να κάνουν τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων. Που σημαίνει ότι είναι Γκρίζοι Λύκοι που πολεμάνε μαζί με την Αλ Κάιντα. Η βόμβα που κρατά ο δεύτερος είναι μια «βόμβα βαρέλι». Τέτοιες βόμβες κατηγορούν οι «αντάρτες» ότι τους ρίχνει η κυβέρνηση της Συρίας και τα δυτικά Μέσα όλο «ξεχνούν» να αναφέρουν ότι βόμβες βαρέλια ρίχνουν και οι «αντάρτες» – τρομοκράτες – τζιχαντιστές.

Ακολουθεί ένα βίντεο ντοκουμέντο, από ένα «στρατώνα» των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα και της Αχράρ Αλ Σαμ που κατέλαβαν οι Κούρδοι.

Όπως μπορείτε να δείτε, μεταξύ των πυρομαχικών, των εφοδίων, τζιχαντιστικών σημαιών, και η τουρκική σημαία. Οι Κούρδοι ξέρουν ποιους πολεμάνε στη βορειοδυτική Συρία. Πολεμάνε τουρκόφιλους και Τούρκους τζιχαντιστές. Ή μήπως πολεμάνε τουρκικά στρατεύματα που παριστάνουν τους τζιχαντιστές;

Στο βίντεο θα δείτε και τουρκικές ταυτότητες τζιχαντιστών.



πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top