GuidePedia

0

Μετά το Αιγαίο σειρά παίρνει και το ξεπούλημα της Θράκης από τον κυβερνητικό συνασπισμό καθώς μετά τις δηλώσεις των βουλευτών του Σύριζα για Τούρκους στη Θράκη άλλο ένα περιστατικό έρχεται να προστεθεί στις κινήσεις αυτονόμησης που επιχειρούν φιλοτουρκικά στοιχεία στην περιοχή.


Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘’Το βήμα’’ ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ απαίτησε, εισβάλλοντας στη μουφτεία Ξάνθης, την αλλαγή του επικεφαλής της διαχειριστικής επιτροπής βακουφίου στην κωμόπολη Γενισέα πράγμα το οποίο οδηγεί ευθέως στη δημιουργία αρνητικών τετελεσμένων για την ελληνική Πολιτεία.

Σύμφωνα με ‘’Το Βήμα’’ ο επίσημα αναγνωρισμένος από την ελληνική Πολιτεία μουφτής της Ξάνθης, επικοινώνησε την ίδια στιγμή με το υπουργείο Εξωτερικών όπου και του ζητήθηκε να μην απαντήσει στην πρόκληση του κ. Ζεϊμπέκ και να επιμείνει στη γραμμή της εφαρμογής του νόμου 3647/2008 που αφορά στη «Διοίκηση και Διαχείριση των Βακουφίων της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Δυτική Θράκη και των περιουσιών τους» που ψηφίστηκε επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη.

Αυτό όμως δεν πτόησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος προκήρυξε εκλογές - παρωδία για την εκλογή νέου προέδρου της διαχειριστικής επιτροπής χωρίς καμία εξουσιοδότηση απαγορεύοντας μάλιστα στον μουτεβελή που ήθελαν να διώξουν να υποβάλει υποψηφιότητα με το σκεπτικό ότι δεν πρόλαβε. Ο μουτεβελής προχώρησε σε προσφυγή εναντίον της διαδικασίας η οποία είναι κατάφωρα παράνομη και αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης η οποία είναι η μόνη ικανή να να προστατεύσει την Ελληνική πολιτεία αν και η ζημία που έχει προκληθεί είναι ήδη μεγάλη.

Κάνοντας μια παρένθεση αξίζει να σημειώσουμε πως οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ελέγχουν την κυβερνητική πλειοψηφία της κυβέρνησης η οποία φαίνεται να προκρίνει την επιβίωση της έναντι των Ελληνικών συμφερόντων όπως έγινε εμφανές και από την επιλογή των υποψηφίων στις τελευταίες εκλογές.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το fonirodopis.gr ένοπλοι σωματοφύλακες συγκροτούν στην προσωπική ασφάλεια μεγάλου οικονομικού παράγοντα της μειονότητας, ο οποίος σε κάθε επίσκεψη του στην περιοχή συνοδεύεται από ιδιωτικούς ένοπλους σωματοφύλακες που έχουν τουρκική υπηκοότητα.

Οι Τούρκοι σωματοφύλακες φαίνεται να δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή εκφοβίζοντας ακόμα και Έλληνες πολίτες με τις Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας να αδυνατούν να επιβάλλουν την τάξη και να εδραιώσουν το κλίμα ασφάλειας και νομιμότητας στους πολίτες της περιοχής.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top