GuidePedia

0

Στα «μαχαίρια» οι ομάδες Akinci και Sener

Απίθανα περιστατικά που περιλαμβάνουν μέχρι και απαγωγές – Αμήχανη η Άγκυρα παρακολουθεί τις εξελίξεις και προσπαθεί να διευθετήσει τις «εσωτερικές» διαφορές με προβοκατόρικες ενέργειες – Στημένη οργάνωση «Οι Φρουροί της Θράκης»
Ένας άγριος εμφύλιος μεταξύ των εξτρεμιστικών στοιχείων της μειονότητας στη Θράκη έχει ξεσπάσει εδώ και περίπου έξι μήνες λόγω της φημολογούμενης μετάθεσης του Γενικού Προξένου Κομοτηνής Ali Riza Akinci στη Βουλγαρία.
Τα πνεύματα στους κόλπους των στελεχών της μειονότητας είναι τόσο οξυμένα που κορυφαίος παράγοντας ο οποίος διατηρεί άμεσες σχέσεις με το Προξενείο Κομοτηνής δεν δίστασε να προσεγγίσει ακόμη και τη ΦΩΝΗ  προκειμένου να ξεσκεπάσει τη δράση των τέως συνοδοιπόρων και ομοϊδεατών του. Μιας εφημερίδας, η οποία από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της έχει αποκαλύψει πολλάκις τη δράση των εξτρεμιστών της μειονότητας και η οποία είναι ίσως η μοναδική εφημερίδα της Ροδόπης, της οποίας δεν είναι συνδρομητής το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. Αυτό από μόνο του αρκεί για να καταλάβει κανείς πόσο μεγάλο είναι πλέον το μίσος μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο νυν Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, Αλί Ριζά Ακιντζί
Ο νυν Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, Αλί Ριζά Ακιντζί

Στα «μαχαίρια» οι ομάδες Akinci και Sener
Οι σκληροπυρηνικοί της μειονότητας αυτή τη στιγμή είναι κυριολεκτικά χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, ένα του νυν Προξένου Ali Riza Akinci και ένα του πρώην Προξένου Ilhan Sener στο οποίο ανήκει γνωστός μειονοτικός δημοσιογράφος και άτομα του περιβάλλοντος του. Μάλιστα για τον δημοσιογράφο που φημολογείται ότι είναι το «μακρύ χέρι» του Sener στη Θράκη ο κορυφαίος παράγοντας της μειονότητας μας αποκάλυψε ότι διαχειρίζεται λογαριασμό με ψευδώνυμο στο facebook, μέσω του οποίου αναρτά συνεχώς αρνητικές δημοσιεύσεις και κατηγορίες κατά του νυν Προξένου Akinci.

Ο πρώην Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, Ιλχάν Σενέρ
Ο πρώην Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, Ιλχάν Σενέρ

Στο στρατόπεδο δε του τελευταίου ανήκουν κορυφαίοι παράγοντες της μειονότητας μεταξύ των οποίων ο ψευδομουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, αλλά και οι Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και Αχμέτ Χατζηοσμάν. Μάλιστα οι τελευταίοι, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, με εσπευσμένο ταξίδι που πραγματοποίησαν στην Άγκυρα όπου είχαν επαφές με κυβερνητικά στελέχη της Τουρκίας κατόρθωσαν να επιτύχουν την παραμονή του Akinci στη Θράκη.

Η υποτιθέμενη απαγωγή και η προβοκατόρικη ενέργεια
Όλως τυχαίως, μετά την αναβολή μετάθεσης Akinci και παραμονή της μειονοτικής επετείου της «29ης Ιανουαρίου», στενός συνεργάτης του Μετέ καταγγέλλει υποτιθέμενη απαγωγή, κατά την οποία χρησιμοποιείται η οργάνωση «Οι Φρουροί της Θράκης», ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι το περίεργο αυτό περιστατικό επιχειρήθηκε να αποσιωπηθεί στους κύκλους της μειονότητας.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα, ο Χουσεΐν Τζιχάν επισκέφθηκε τον Αχμέτ Μετέ, με τον οποίο διατηρεί συγγενική και φιλική σχέση, εκτελώντας συχνά και καθήκοντα οδηγού του. Κατά την αποχώρησή του τις βραδινές ώρες από την οικία του Μετέ στην Ξάνθη, ισχυρίστηκε ότι υπέστη ολιγόωρη απαγωγή από άγνωστους δράστες, οι οποίοι τον άρπαξαν και τον έβαλαν μέσα σε ένα όχημα όπου τον απείλησαν, τον εξύβρισαν και στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο.
Ο παθών κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές, ισχυριζόμενος ότι οι δράστες τον τρομοκράτησαν δηλώνοντας ότι ήταν μέλη της οργάνωσης «Οι Φρουροί της Θράκης» που είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στα νέα γραφεία του κόμματος ΚΙΕΦ στην Κομοτηνή.

Είναι σαφές πλέον ότι η Άγκυρα, κατά την προσφιλή της τακτική, προσπαθεί να διευθετήσει τις «εσωτερικές» διαφορές που υφίστανται μεταξύ των στελεχών της μειονότητας με προβοκατόρικες ενέργειες και εφευρίσκοντας μία οργάνωση εθνικιστικής γραμμής («Οι Φρουροί της Θράκης»)  χρησιμοποιώντας την «όπως την βολεύει».
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΛ. ΓΛΕΡΙΔΗΣ

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top